Mit üzenünk Csepelnek?

Mit üzenünk Csepelnek?

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke sok szállal kötődik Csepelhez. Itt élt nagynénje és a család egy része ma is itt lakik. Itt vett részt harminc éve az új Munkáspárt szervezésében, itt volt alapszervezeti tag, és többször indult választásokon is. Sokan ismerik a csepeliek közül. A Munkáspárt elnöke a Csepeli Hírmondón keresztül üzent a csepelieknek.

Az emberekkel az emberekért! Ez a Munkáspárt egyik legfontosabb alapelve, amikor az önkormányzati munkáról van szó. A Munkáspárt célja ugyanis az, hogy az önkormányzatokba elvigye a dolgozó emberek hangját, ellenőrizhetővé tegye a testületeket, és ami nem kevésbé fontos: elérhetővé.

Az embereknek érezniük kell, hogy a sok fejlesztés és építkezés értük van. Jogot és lehetőséget kell kapniuk a város jövőjének eldöntésébe.

Bizonyára Önök is láttak már elég hirdetményt arról, hogy a polgármester fogadóórája ekkor és ekkor, bejelentkezés alapján, de leginkább sohanapján kiskedden van. Persze polgármesterből csak egy van, mondhatjuk, de éppen az lenne a munkája, hogy megoldja az itt élő emberek gondjait. Nem is beszélve arról, hogy a képviselő hölgyek és urak, akikből aztán van bőven, jellemzően miért csak havonta egy-egy órát szánnak arra, hogy meghallgassák az állampolgárokat.

A miniszterelnök messze van az állampolgároktól. A polgármester és főleg a képviselők viszont nagyon közel. Ahol jól dolgoznak, valószínűleg a fogadóóráktól függetlenül is találkoznak az emberekkel. De, ahol nem dolgoznak jól, ott mi történik?

Az önkormányzati munka szolgálat, az emberek szolgálata. Legalábbis mi, a Munkáspárt így gondoljuk. Nem kötelező polgármesternek, képviselőnek lenni. De ha valaki vállalja, akkor csinálja huszonnégy órában! Az állampolgárral nem akkor kell találkozni, amikor én ráérek, hanem akkor, amikor az állampolgárnak szüksége van rám.

Az önkormányzat legyen az emberekért! Dolgozzon az emberekkel együtt az emberek problémáinak megoldásáért! Az önkormányzatok fő ellenőre nem az állam valamelyik szerve kell, hogy legyen, hanem maguk az emberek! Ha népi ellenőrzés van, ha az emberek tudnak az önkormányzatok munkájáról, ha érdemi információkat kapnak, akkor nem lehet majd csalni, korrumpálódni, a társadalom pénzét magáncélra fordítani.

Egy olyan önkormányzatnak, amely valóban segíteni akar az embereknek, kell, hogy legyen saját segítő irodája. Olyan szolgáltatás, amely hét napon keresztül 0-24 órában az állampolgárok, azaz a mi rendelkezésünkre áll. A kazán általában nem munkaidőben romlik el, a vízvezeték sem ilyenkor törik el, hanem éjszaka vagy húsvétkor, amikor nincs hova fordulni.

A társadalmi segítő iroda összekapcsolhatná a telefonálót a megfelelő szakemberrel. Honnan lennének szakemberek a mai szakemberhiányos világban? Nos, az önkormányzat különböző kedvezményekkel kiépíthetne egy olyan szakembergárdát, amely expressz szolgáltatásként segítené az embereknek.

Ez csak néhány azon sok feladat közül, amelyeket a társadalmi segítő iroda elláthatna. Sokba kerül? Bizonyára nem kevés pénz kell hozzá. De ez a beruházás megtérül. Az emberek fogják érezni, hogy az önkormányzat nem egy távol lévő állami intézmény, hanem a város, a kerület saját ügyintézésének, az itt lakók szolgálatának eszköze.

A Munkáspárt ilyen önkormányzatokat szeretne. Emberieket az emberekkel az emberekért. Gondoljunk erre is október 13-án, amikor képviselőinket és polgármestereinket megválasztjuk!

Szólj hozzá!