2019 szeptember 21

Mi a bal szemünkkel nézünk a világra. Így sok mindent észreveszünk, amit csak a jobb szemünkkel nem látnánk. Másként is látjuk a világot, mondjuk úgy, balszemmel. Ezután minden számunkban elmondjuk, miként is látjuk az éppen esedékes eseményeket a saját politikai értékítéletünk alapján, balszemmel.

A liberálisok a gyerekeinken akarnak uralkodni

A liberálisok szeptember 13-ára országos diáksztrájkot hirdettek. Középiskolás gyerekeket hergeltek fel a köznevelési törvény módosítása ellen. Ne menjetek iskolába, majd a liberális tanárbácsik és szakszervezeti aktivisták alternatív órákat tartanak nektek!

Miről is van szó?  A liberálisok más oktatási rendszert akarnak, mint ami van ma. Szerintük az egységes nemzeti tanterv korlátozza az innovációt, a sok tanulnivaló túlterheli a gyereket, az állami tankönyvrendszer és az állami iskolairányítás megfosztja a tanárokat az önállóságtól.

A liberálisok ezt a véleményüket évek óta mondják, voltak már felnőtt sztrájkok, látványos tüntetések, utcai politikai cirkusz és sok egyéb. És láss csodát! A magyar társadalom többsége nem állt melléjük. A tüntetések elhaltak, a protesztcsillagocskák eltűntek.

Van ennek egy egyszerű oka, amit a liberálisok nem tudnak megemészteni. Nevezetesen az, hogy az emberek többsége azért járatja a gyerekét iskolába, azért mond le sok mindenről a gyerek tanulásáért, hogy a gyereke szakmához vagy diplomához jusson. Hogy érvényesüljön a világban. És nem utolsó sorban azért, hogy ember legyen belőle.

Sok szülő van, aki nem konzervatív gondolkodású, sokan vannak olyanok is, akik ki nem állhatják a Fidesz-kormányt, de az iskolától azt várják, hogy oktasson és neveljen. Az emberek többsége ezért nem állt most sem a liberálisok „diáksztrájkja” mellé.

A liberálisok évek óta nem képesek győzni a választásokon. Időről-időre nekirugaszkodnak, hogy megingassák a kormányt, zűrzavart keltsenek az utcákon, és megpróbálnak választások nélkül hatalomra jutni.  Nem sikerült, pedig bőségesen kaptak és kapnak hozzá külföldi segítséget.

A liberálisok most, az önkormányzati választások előtt a középiskolás gyerekeket próbálták harcba vinni a saját politikai céljaikért. Elhitették a tizenéves gyerekekkel, hogy az ő dolguk ítélkezni az oktatási rendszerről, nekik kell eldönteni, hogy mit akarnak tanulni, ha egyáltalán akarnak tanulni.

Az aláírásgyűjtés során odajött hozzám egy idősebb ember. Pedagógus voltam, vagyok és pedagógusként fogok meghalni is, mondta. Ma is tanítok. Megmondom magának őszintén: nem az oktatási rendszer a rossz. A rossz az, hogy a gyerekek nem akarnak tanulni, s ami még ennél is rosszabb, hogy a felnőtt társadalom egy része el is hiteti a gyerekkel, hogy nem kell tanulnia, boldogulhat, kemény, kitartó munka nélkül is lehet gazdag, sikeres ember. Nem lehet, mondta az idős tanár, csakhogy mire erre rájön a gyerek, már késő lesz.

Tudom, hogy a liberálisok utálják Kínát, mert ott minden másként van, mint ahogyan a liberálisok a világot elképzelik, s ennek ellenére, vagy talán éppen ezért a kínai modell sikeres. Miért előzte meg Kína az USA-t és az EU-t az 5G technológia kidolgozásában? Azért, mert a kínai iskola milliószámra készít fel szakembereket. Miért tud Kína jobban és gyorsabban vasutat építeni, mint sokan mások a világban? Azért, mert kiváló mérnökeik, technikusaik, szakmunkásaik vannak.

Mi teszi sikeressé a kínai modellt? A pénz? Az óriási embertömeg? Nem! A kínai modellt az iskola teszi sikeressé. És természetesen az a politikai rendszer, amely nem azt sugallja a gyereknek, hogy ne tanulj, hanem azt, hogy tanulj, és nagyon sokat tanulj, mert csak így leszel jobb és sikeresebb, mint a gazdag Amerika és a tehetős Európa gyerekei.

A kínai emberek harminc éve még éheztek. Napi egy tál rizs minden kínai embernek! Ez volt a kormányprogram. Ha többet akarsz, irány az iskola, tanulj! Ez a felemelkedés útja, az egyénnek is, a társadalomnak is.

Az állam egyenruhát adott az iskolásoknak, mert sokaknak ruhájuk sem volt. Ma a kínai gyerek büszke az iskolájának egyenruhájára.

Mire biztattak nálunk a liberálisok szeptember 13-a előtt? Nos egy idézet a Facebookról: „Ha diák vagy, esetleg pedagógus, akkor szeptember 13-án ne menj iskolába, ne menj be dolgozni! Iskola helyett szervezzetek közös programot a többi sztrájkolóval! Akár diák vagy, akár nem: terjeszd a felhívást! Vigyél be röpcédulát, plakátot az iskolába, tedd ki jól látható helyekre. Figyelj arra, hogy ne tudjanak azonosítani! Vigyázz a kamerákra, a szemtanúkra. A hatalom elnyomó, nem kell tiszteletben tartanunk az ő játékszabályaikat!”

A liberálisok tönkreteszik a gyermekek életét. Tévpályára csábítják őket, hamis eszmék rabjává teszik őket. Nem a liberálisok lesznek a vesztesek, hanem a gyerekek. A mi gyerekeink, te gyereked, a te unokád.

Tudod, hogy mi vérlázító? A liberálisok tönkreteszik a mi gyerekeink jövőjét, közben a saját gyerekeiket elitiskolába járatják, milliókat fizetnek a taníttatásukért. Nem szeretetből, egy fenét! Azért, hogy holnap az ő gyerekeik uralkodjanak a te gyerekeiden, a mi gyerekeinken!