2019 május 25

Mi a bal szemünkkel nézünk a világra. Így sok mindent észreveszünk, amit csak a jobb szemünkkel nem látnánk. Másként is látjuk a világot, mondjuk úgy, balszemmel. Ezután minden számunkban elmondjuk, miként is látjuk az éppen esedékes eseményeket a saját politikai értékítéletünk alapján, balszemmel.

Független hazát Európában!

Nem tudom, hogy Kurz osztrák kancellár látta-e „A muzsika hangja” című filmet. Nem tudom, megkönnyezte-e, amikor Trapp kapitány családja az Edelweissről, a havasi gyopárról énekel, a kis virágról, az osztrák függetlenség piciny jelképéről. Trapp kapitány a filmben szívvel-lélekkel küzd az ellen, hogy idegenek döntsenek hazája sorsáról, még akkor is, ha azok az idegenek történetesen németek.

Kurz osztrák kancellár lazán átlépett azon a tényen, hogy a német sajtó indította el a mostani osztrák kormányválságot. Közlésük szerint ugyanis Heinz-Christian Strache, Ausztria alkancellárja belekeveredett egy korrupciós ügybe. Hogy vélt ügybe vagy tényleges ügybe, senki se tudja, de nem is érdekes. Strache azonnal megtette azt, amit az ő helyzetében illik tenni: lemondott.

Nos Kurz osztrák kancellárnak itt kellett volna emlékeznie a havasi gyopárra. Ugyanis akármit is tett az alkancellárja, az Ausztria belügye. A független Ausztria kancellárja azonban nem azt mondta, hogy álljon meg a menet, ez Ausztria ügye, kivizsgáltatom és majd az osztrák népnek jelentem. Nem, nem ez történt! Kurz osztrák kancellár felmondta koalíciót, kiíratta az új választásokat, nyilván abban a reményben, hogy egyedül nyeri meg.

Meg kell, hogy mondjam, lényegtelen, hogy Strache az Osztrák Szabadságpárt vezetője volt eddig, azé a párté, amelyet a liberális Európa nem tud elfogadni. Nekünk is megvan a véleményünk róla, de ez most lényegtelen, mert nem a pártról van szó, hanem egy ország szuverenitásáról.

Mondhatják, hogy hagyjam a fenébe! Miért kell a Munkáspártnak azzal foglalkoznia, hogy a tőkés pártok kitörik egymás nyakát? Jó, ne foglalkozzunk vele!  Törjék csak ki egymás nyakát! De elmehetünk-e szó nélkül amellett, hogy külső erők fondorlatos trükkökkel felülírják az osztrák választók akaratát, és megbuktatják a törvényesen megválasztott kormányt?  Fogjuk be a szánkat, amikor lábbal tiporják egy ország szuverenitását?

Hagyhatjuk-e szó nélkül, hogy a magyar liberális erők most ünnepelnek, mondván, hogy tessék itt a bizonyíték, nem lehet szembe menni a liberális Európával. Ha Ausztriában ki lehet törni egy politikus nyakát, meg lehet dönteni egy kormányt, akkor miért ne lehetne Magyarországon?

A történelemben számtalan uralkodó, miniszterelnök jutott már hatalomra idegenek segítségével. Bőven van rá példa Európa, sőt kis hazánk történetében is. Ne menjünk bele, hogy kikről is van, mert a lényeg nem ez.  A lényeg az, hogy az idegen szuronyokkal, idegen pénzzel, vagy akárcsak idegen médiamanipulációval kivívott hatalomért mindig kell fizetni. S mindig az országok, a népek fizetnek.

Mi, munkáspártiak elutasítjuk az idegen beavatkozást belügyeinkbe. Ha nem tetszik a kormány, ne Amerikába szaladjunk bemószerolni! De ne szaladjunk Moszkvába se, Pekingbe se! Váltsuk le mi, magyarok, ha akarjuk! Van Magyarországon korrupció, de ezt nekünk kell leküzdeni, s nem az európai ügyészséget idehívni. Több demokráciát akarsz, több fizetést? Rendben! De ezt itthon kell megteremteni, és nem valamilyen európai egyesült államoktól várni a csodát!

Az MSZP és az egész liberális társaság elképzelhetetlenül mélyre süllyedt, amikor az osztrák kormányválságra hivatkozva a magyar kormány ellen sürgettek nemzetközi összefogást. Aki külföldi pénzt fogad el és ellenzéket szervez belőle, aki európai összefogást sürget saját országa vezetése ellen, az nem bízik saját népében, sőt saját népe ellen fordul.

Európa ma nagy bajban van. Pontosabban szólva, nem Európa, hanem az a rendszer, amelyben egyetlen dolog számit, a pénz. A megoldás nem az, hogy szabad rablást biztosítunk a bankoknak, a milliárdosoknak. De az sem, hogy egy vezényszóra, mondjuk német szóra, egy irányba meneteljen Európa minden népe.

Ha élni akarunk, függetlenségünket, szuverenitásunkat kell visszaszerezni és megvédeni. Ha fejlődni akarunk, magunkkal kezdjük!  Azokat az erőket vessük be, amelyeket csak független és szabad nemzetek, népek képesek mozgósítani! Ha Európát akarjuk versenyképessé tenni, a népek demokratikus együttműködését teremtsünk meg!

A Munkáspárt a nemzetek Európájáért küzd az EP-választáson. A népek Európáját akarjuk a bankok és a szupergazdagok Európája helyett. A béke és az együttműködés Európáját akarjuk a szankciók és háborúk Európája helyett. Akarjuk együtt!

2019. május 25.