2019 április 6

Mi a bal szemünkkel nézünk a világra. Így sok mindent észreveszünk, amit csak a jobb szemünkkel nem látnánk. Másként is látjuk a világot, mondjuk úgy, balszemmel. Ezután minden számunkban elmondjuk, miként is látjuk az éppen esedékes eseményeket a saját politikai értékítéletünk alapján, balszemmel.

A Munkáspárt tekintélye a tét!

Tavaly ősszel sokat vitatkoztunk azon, hogy induljunk-e az európai parlamenti választásokon. Sokan mondták, hogy ne induljunk, mert nem szeretjük az Európai Uniót, az Európai Parlamentet meg különösen nem. Igazuk van! Nem szeretjük őket, egyiket sem. De nem vagyunk szerelmesek a magyar parlamentbe se, mégis mindig indulunk. A választás ugyanis, akár európai, akár magyar, egy jó lehetőség arra, hogy a Munkáspárt véleményét elvigyük az emberekhez.

Ráadásul a mostani európai parlamenti választás nem akármilyen helyzetben zajlik. A kérdés az Európai Unió jövője. Hogy válságban van az EU, azt mindenki látja. Brexit, migránskérdés, EU-Oroszország-konfliktus, soroljam még?

A Munkáspártnak világos véleménye van az EU jövőjéről. Az európai egyesült államok, ami mellett Gyurcsány felesége kardoskodik hangosan, elfogadhatatlan, hiszen leplezetlenül a bankok uralma alá hajtaná a dolgozó embereket, a népeket, felőrölné a nemzetek önállóságát.

Az MSZP és társai maszlagját a szociális Európáról nem vesszük be. Az EU ugyanis sohasem volt a dolgozók érdekvédelmi szervezete. Az EU az európai nagytőke érdekeit érvényesíti. Vannak szociális vívmányok az EU-ban? Vannak, ne tagadjuk! De csak azért vannak, mert a dolgozók kiharcolták maguknak, engedményekre kényszerítve a tőkés kormányokat.

A Fidesz a menekültügyre hegyezi ki a kérdést, és a nemzetek Európáját akarja. Nos, a Munkáspárt is úgy véli, hogy Európa jövőjét nem lehet a migránsok tömegeire építeni. Nem azért mondjuk ezt, mert a Fidesz ezt mondja. Azért mondjuk, mert ez a véleményünk. A migráció a tőke fegyvere. Arra használja, hogy megossza, megtörje a dolgozó tömegek harcát, és egyúttal szétzúzza a nemzetek védekező erejét.

A Munkáspárt egy másik Európa képét vázolja fel. Egy olyan Európáét, ahol a nemzetek erősek, és amelyben nem a pénz, a tőke érdekei döntenek, hanem a népek, a dolgozó tömegek érdekei.  Illúzió? Nem az! Biztosak vagyunk abban, hogy a világ erre felé megy. Nem ma, nem holnap, de biztosan erre felé.

A dolgozók, a népek demokratikus együttműködése az egyetlen, ami megóvhat bennünket egy pusztító háborútól Oroszország ellen. Nos, ezt is ki kell mondanunk május 26-án!

Most jön a munkánk neheze. Össze kell gyűjteni 20 ezer érvényes ajánlást. Össze tudjuk gyűjteni? Természetesen igen! Tavaly decemberben a párt 27. kongresszusán ez volt a közös véleményünk. És ezt ma is így gondoljuk.

Nehéz lesz összegyűjteni? Nehéz, de nem lehetetlen! A párt országos vezetése a megyei és budapesti szervezetekkel együtt pontosan megtervezték a munkát. Többször ellenőriztük. Tudjuk, hogy ki mikor és hol gyűjt. Most már csak nagy-nagy kitartásra és fegyelemre van szükség.

És természetesen pontos, szép munkára. Az ajánlások csak akkor érvényesek, ha a lakcímkártya alapján minden szükséges adatot szépen, pontosan beírunk. Rengeteg munka vész kárba, ha csúnyán, olvashatatlanul írunk, vagy ha bemondásra fogadjuk el az állampolgárok adatait. Nem dolgozhatunk selejtesen, a hibát nincs idő kijavítani! Ha rossz adatokat írunk be, ha olvashatatlanul írunk, a Munkáspárt indulása kerül veszélybe.

Ezen a választáson egy dolog függ tőlünk: összegyűjtjük-e a 20 ezer érvényes ajánlást vagy nem gyűjtjük össze? Ha összegyűjtjük, bizonyítottuk a Munkáspárt erejét, szervezettségét. Ha összegyűjtjük, megmutatjuk az embereknek, hogy érdemes erre a pártra odafigyelni, sőt szavazni is érdemes rá.

A mostani munkánk sokban befolyásolja esélyeinket az őszi önkormányzati választásokon is. Például eldől az is, hogy tudunk-e Budapesten főpolgármester-jelöltet állítani. Jó lenne, ha tudnánk, hiszen a mostani jelöltek közül egyik sem a dolgozók, a szegények képviselője, és akkor még finoman fogalmaztunk.

Pontos, fegyelmezett, gyors munkát kérek a Munkáspárt minden tagjától. Higgyétek el, hogy sokan figyelnek bennünket idehaza is, külföldön is. Sikerül-e? Sikerülnie kell!

A Munkáspárt tekintélye a tét!

2019. április 6.