Önkormányzati választás – 2019 Mit értünk el?

Önkormányzati választás – 2019 Mit értünk el?

A Munkáspárt Elnöksége a Munkáspárt minden tagja nevében gratulál azoknak az elvtársainknak, akiket az október 13-i választásokon önkormányzati képviselőnek vagy polgármesternek választottak meg.

A Munkáspárt ma kevesebb erővel rendelkezik, mint öt évvel ezelőtt, mégis sikerült valamivel jobb eredményt elérni. 2014-ben a Munkáspártnak egy polgármestere és két önkormányzati képviselője volt.

A 2019. októberi választásokon Gulyás János ismételten polgármester lett Borsodbótán. A település választói teljes mértékben mellé álltak. A munkáspárti polgármester egész életével, az emberek önzetlen szolgálatával vívta ki magának a választók tiszteletét és bizalmát.

Önkormányzati képviselő lett a Békés megyei Pusztaföldváron Gál Ferenc. A településen él, fuvarozóként vesz részt mezőgazdasági termékek betakarításában és szállításában. Többször indult már választásokon. Ő a Munkáspárt Békés megyei elnöke.

Juhász Gáborné a Nógrád megyei Drégelypalánkon nyerte el a képviselői tisztséget. A területi vérellátóban dolgozik. Korábban is indult a Munkáspárt színeiben.

Zahorecz Jánosné a Csongrád megyei Pitvaroson él. Nyugdíjas postás. A faluban mindenki ismeri. Nem lehet tőle olyat kérni, amiben nem segítene. Október 13-tól ő is képviselő Pitvaroson.

A Munkáspárt Elnöksége megállapította, hogy a választók több mint fele sajnálatosan nem vett részt a választáson. A választások „Fidesz vagy nem Fidesz” kérdéssé szűkült. Az emberekhez nem jutott el, hogy a Munkáspárt egy harmadik választási lehetőség. A Munkáspárt volt az egyetlen, amely azt hirdette, hogy az emberekkel az emberekért. A Munkáspárt megválasztott képviselői ennek szellemében fognak cselekedni.

A Munkáspárt Elnöksége kéri a helyi szervezeteket: alaposan elemezzék jelöltjeik szereplését, az egyes települések konkrét viszonyait!

Az Elnökség üdvözli, hogy a Munkáspárt színeiben sok új ember indult, köztük párton kívüliek is. Köszönjük helytállásukat!

A Munkáspárt Elnöksége megerősíti: helyes volt az a döntés, hogy a Munkáspárt nem csatlakozott egyetlen tömörüléshez sem, hanem önállóan képviselte a dolgozó emberek érdekeit.

Az Elnökség felhívja a párt tagjait és barátait: ne üljenek fel az ellenzéki propagandának! Budapesten és több más városban nem „a demokrácia erői” győzték le a „diktatúra erőit”. A magyar tőkésosztály két csoportja ütközött meg a hatalomért.

A küzdelem folytatódni fog. Mindent meg kell tennünk, hogy a Munkáspárt aktív és független részese maradjon a magyar politikának, és baloldali, nemzeti, ellenzéki pártként tovább küzdjön a dolgozó emberek, a nép, a magyar nemzet érdekeiért.

A Munkáspárt megválasztott jelöltjei:

Gulyás János, Borsodbóta, polgármester

Érvényes szavazatok: 218 (100 százalék)

Gál Ferenc, Pusztaföldvár, képviselő

Érvényes szavazatok: 223 (29,89 százalék)

Juhász Gáborné, Drégelypalánk, képviselő

Érvényes szavazatok: 169 (27,39 százalék)

Zahorecz Jánosné, Pitvaros, képviselő

Érvényes szavazatok: 246 (35,91 százalék)

Polgármester-jelöltjeink eredményei

Budapest

Fehérvári Zsolt István, Budapest VIII. ker.

Érvényes szavazatok: 102 (0.45%)

Fléger Tamás, Budapest IX. ker.

Érvényes szavazatok: 81 (0.38%)

Kerezsi László, Budapest X. ker.

Érvényes szavazatok: 232 (0.95%)

Koch János, Budapest XIV. ker.

Érvényes szavazatok: 186 (0.38%)

Karacs Lajosné, Budapest XV. ker.

Érvényes szavazatok: 251 (0.82%)

Wolf József, Budapest XXI. ker.

Érvényes szavazatok: 230 (0.81%)

Megyei jogú városok

Miskolc

Fülöp József Istvánné

Érvényes szavazatok: 229 (0.36%)

Salgótarján

Nagy Attila

Érvényes szavazatok: 123 (0.92%)

Szolnok

Kalmár Dávid

Érvényes szavazatok: 310 (1.28%)

Kistelepülések polgármester-választása

Arló

Ónodi Bertalan

Érvényes szavazatok: 15 (1,73 százalék)

Hangony

Farkas Zoltán

Érvényes szavazatok: 16 (2.35 százalék)

Pusztaföldvár

Gál Ferenc

Érvényes szavazatok: 60 (7,91 százalék)

Kadarkút

Gulyás József

Érvényes szavazatok: 143 (17,11 százalék)

Somberek

Kós Zoltán

Érvényes szavazatok: 46 (7,57 százalék)

Megyei közgyűlések

Nógrád megye

Érvényes szavazatok: 1492 (2,21 százalék)

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Érvényes szavazatok: 1750 (1,64 százalék)

Szólj hozzá!