Hongkong: zászlók harca

Hongkong: zászlók harca

Hetek óta folynak a zavargások Hongkongban. A szervezők liberális értelmiségiek, akik Hongkong teljes függetlenségét, a Kínai Népköztársaságtól való elszakadást akarják. Az USA, Németország támogatja őket, abban a reményben, hogy meggyengítheti a szocialista Kínát. Tudják, hogy Hongkongot nem lehet elvenni Kínától, de zavart okozni igen.

Hongkong: önállóság, de hol a határ?

A tüntetők az első hetekben Hongkong zászlaja alatt tüntettek. Az üzenet világos volt: önállóak vagyunk, nem a Kínai Népköztársaság része. Mi a hongkongi események lényege? A liberális tőke gyengíteni próbálja Kínát. Elfoglalni nem tudja. A lakosság egy részét próbálja a kínai kormánnyal szembe fordítani. Minden zavarja a liberálisokat, ami Kínában van. Kína a nemzeti államot védi, Kína nem másolja a liberális nyugatot, Kínában Népköztársaság van.

Nem tér vissza brit gyarmati világ

Nem tér vissza a brit gyarmati világ

Hamarosan más zászlók is megjelentek. A tüntetők egy része a brit lobogót lengeti, mondván, hogy jobb volt brit gyarmatként élni. Ezt már a hongkongiak többsége sem veszi be, hiszen ma Hongkong élvezi azokat az óriási előnyöket, amelyeket Kína gazdasága jelent.

Ki osztogatja az amerikai zászlókat

Ki osztogatja az amerikai zászlókat?

A tüntetők már nem is Hongkong zászlaját lengetik, hanem az amerikait. Ki tudja kik, de tömegével, ingyen osztogatják az Egyesült Államok zászlaját és hergelik a tüntetőket.

A cél: erőszakkal kiprovokálni a hadsereg bevetését

A tüntetés szervezői is pontosan tudják, hogy Hongkong kínai marad. Ennek ellenére egyre erőszakosabban lépnek fel. A cél: kiprovokálni a kínai hadsereg bevetését és elérni a Kínai Népköztársaság nemzetközi elszigetelését.

A hongkongiak hazája a Kínai Népköztársaság

A hongkongiak többsége nem tüntetni akar, hanem dolgozni. A többségnek nincs pénze arra, hogy hetekig szabadságon legyen. Az emberek többsége hazájának tekinti a Kínai Népköztársaságot. A többség elfogadja az elvet, hogy egy az ország, de kettős a rendszer. Kína nagy részében szocializmus van, Hongkongban kapitalizmus. Furcsa, de működik.

Szólj hozzá!