Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

GYŰJTENI KELL! MÉG VAN ESÉLY!

Hétfőn Budapestre voltak hivatalosak a Munkáspárt megyei elnökei. Számot adtak az elvégzett munkáról és egyeztették a továbbiakat. Egyetértés volt abban, hogy a választási kampány az idén szinte valóságos háború jellegét öltötte. A jelöltállítás, néhány pártot leszámítva, láthatóan mindenkinek nehezen megy. Lapzártakor, március 1-én az MSZP, a Fidesz-KDNP és a Jobbik mellett csak a Munkáspárt, az MDF és egy új szervezet, az Összefogás Párt rendelkezett már bejegyzett jelöltekkel. A megyei vezetők azt is elmondták, hogy a nehézségek várhatóak voltak, a Központi Bizottság ülésein számos alkalommal szó esett erről.
   A Munkáspárt két helyen jelentette be jelöltjét, Salgótarjánban Nagy Attilát, Makón pedig Szabó Jenőnét. Mindketten a Munkáspárt ismert személyiségei. Sikerüknek egy titka van: menni kell! És ők, illetve a helyi szervezetek tagjai mentek, gyűjtötték a cédulákat. Az eredmény nem is maradt el.

   Több választókerületben már lényegében összegyűjtötték a cédulálat, de hivatalosan még nem jelentették be. Orosházán Gál Ferenc, Ózdon Kónya Béla már eljutottak idáig.  Mohácson Ódor György, Mosonmagyaróváron Belovitz Károly, Kisvárdán Tóth Péter, Mezőtúron pedig Herceg Antal előtt áll az utolsó „csapások” megtétele.

EDELÉNYINÉ MÁRIA ÍGÉRI:
HAJDÚBAN NEM ADJÁK FEL!

   Közel állnak a finishez szerveze­teink Gyulán, Tiszaújvárosban, Sárborgárdon, Balassa­gyarmaton, illetve Szolnok két vá­lasztó­kerületében is. Keményen dolgoz­nak Mezőkovácsházán, Sajószentpéteren, Bicskén, Sopronban, Kunhegyesen és másutt is.
   A megyei elnökök egyetértettek a fő teendőkben is. Egyrészt, mindenütt folytatni kell a munkát azért, hogy a lehető legtöbb egyéni jelöltünk legyen.

   Másrészt, mindent meg kell tenni azért, hogy minél elöbb meglegyenek a megyei listához szükséges egyéni jelöltek, és így a megyei listák.

   Harmadrészt, keményen kell dolgozni azért, hogy a Munkáspártnak meglegyen az országos listája.

   Nem csüggedni, dolgozni! Még van esély!

Elnémítva! Elhallgatva! Elcsalva!

    A kormánypárti magyar sajtó továbbra sem vesz tudomást a Munkáspárt létezéséről. A Magyar Televízió, a kereskedelmi adók, a Népszabadság és a Népszava számára a kommunisták egyszerűen nem léteznek. Másfél hete a „közszolgálati” televízió Szólás szabadsága című műsorában lelkesen számoltak be a „kis pártokról”, azonban az MDF-SZDSZ szövetségen és az LMP-n kívül senki másról nem esett szó. A Munkáspárt minden eddigi parlamenti választáson állított országos listát, lehetett rá szavazni az uniós voksolásokon is. Azaz semmiképpen sem lehetne a „jelentéktelen” szervezetek közé sorolni. A Munkáspárt az Országos Választási Bizottságnál tiltakozott. Válaszuk szerint a kommunisták elhallgatása „nem sértette meg a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőséget”. Vasárnap este a TV2 Napló című műsora foglalkozott a választásokkal, vagy fél tucat pártocskáról közöltek tudósítást, kezdve az LMP-vel és bezárólag a mostanában főleg főzőműsorokban szereplő Torgyán József média-kisgazdával. A Munkáspártról azonban itt sem esett egy szó sem. Az Országos Választási Bizottság újbóli elutasítása papírforma, hiszen „egyedi esetekkel” nem foglalkoznak, majd talán a választások után megvizsgálják, hogy a „teljes választási időszak” alapján jogos-e a panasz. Akkor talán kapnak egy kiadós „dádát” is az említett adók. Akkor, amikor már az egésznek az égvilágon semmi jelentősége.
   Addig viszont a Munkáspárt elhallgatása, a munkáspárti szavazók elbizonytalanítása tökéletesen működik.
   Nekünk kell ellene tenni! Szóróanyagokkal, pártprogrammal, plakátokkal. Kevés eszközünk van, de ami van, azzal élni kell!