Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

TISZAÚJVÁROSBAN LESZ JELÖLT

Tiszaújvárosban biztosan megállítjuk jelöltünket – mondta Budai Ferenc BAZ-megyei elnök, aki maga is idevalósi, a párt elnökének múlt heti látogatásán. Dr. Váli Zoltán személyében a városban jól ismert személyiség indul. Hasznosíthatóak az EP-választáson szerzett tapasztalatok is, de természetesen február első két hetében sokat kell dolgozni. Thürmer Gyula „Az elsikkasztott ország” című könyvének bemutatójára érkezett a városba, de megelőzően ellátogatott Ónodra és Tiszakeszire is. Felkereste a Ben-Ros Cipőipari és Kereskedelmi Kft-t, találkozott a gyár dolgozóival.
    A párt elnöke a HBH Sörözőben sok helyi lakossal beszélgetett. A tiszaújvárosi Jabil gyárban kizsákmányolják, és rettegésben tartják a munkásokat, mondták többen is. „Nem fizetik ki időben a túlórapénzt, hónapokat csúsznak vele. Százával küldik el a dolgozókat. Kreálják a mondvacsinált fegyelmiket, és ha valaki el mer menni táppénzre, mert beteg, ha visszamegy, utána már tuti, hogy ki van rúgva!” Kikopnak a vevők, nincs pénzük az embereknek – panaszkodtak az üzletek tulajdonosai, ahova a munkáspárti csapat ellátogatott. Sokan tették szóvá, hogy változásra van szükség. A kormányt le kell váltani, mondta Thürmer Gyula, de ez nem elég! Új emberek kellenek a parlamentbe, a politikába.

A SZABADSÁG
FEGYVER A VÁLASZTÁSOKON

    A múlt hétfőn a Munkáspárt Elnöksége áttekintette A Szabadság fejlesztési lehetőségeit. Köszönetet mondott a szerkesztő bizottságnak, a lap megírásában résztvevőknek, akik ingyen végzik munkájukat. Az Elnökség amellett foglalt állást, hogy a lap a továbbiakban is segítse a tagság tájékoztatását, a párt politikájának magyarázatát, a pártmunka kézzelfoghatóvá tételét. Ugyanakkor legyen az egyik eszköz abban, hogy a párt a külvilágnak is megmutassa önmagát. Egyetértés volt abban, hogy sok mindenen célszerű lenne változtatni, de erre a választások után kell visszatérni. A Szabadság fő feladata, hogy a párt egyik fegyvere legyen a választási csatákban. Erre a lap alkalmas.
   A Szabadság a következő hetekben részletesen szól majd a kopogtatócédula-gyűjtésről, beszámol a jó tapasztalatokról. A lap feldolgozza a párt választási programját, és érdemi segítséget kíván adni a jelölteknek, az aktivistáknak. A Szabadság oldalairól közelebbről is meg lehet ismerni a Munkáspárt képviselő-jelöltjeit.

   LENNE MIBŐL!

    „Munkát és tisztességes fizetést biztosítunk” – áll a Munkáspárt választási programjában. Mindenki egyetért, de felmerül – és nem csak ezzel kapcsolatban – az örök kérdés: miből?
     A Munkáspárt részéről ez nem demagógia, és nem felelőtlen választási ígéret. Aki elolvassa a programot, azonnal megtalálja rá a választ is.
    „A parlament létszámát 150 főre csökkentjük. Kilépünk a NATO-ból, hazahívjuk külföldről a magyar katonákat.”

    Ráadásul hány ember van ma az országban, aki több milliót keres havonta? Ezt is korlátozzuk. Senki ne keressen 100 ezer forintnál kevesebbet, de 1 milliónál többet sem! Nem költünk felesleges dolgokra milliárdokat! Például megszüntetjük a különböző szatelit-intézményeket, amelyek pénznyelő automataként működnek az állami vállalatok „baráti” körében.

    Órákig folytathatnám, hogy hol, kiknek kell meghúzni a nadrágszíjat.

    Semmiképpen nem a dolgozó embernek, a nyugdíjasnak, a diáknak, a pedagógusnak, a betegnek. Húsz éve spórolnak, nélkülöznek.

    Ebből elég volt!

    Mi nem hitegetünk, nem ígérgetünk mindenkinek. Ellenkezőleg, azt ígérjük a milliárdosoknak, hogy súlyos adóforintokat kell majd befizetniük az államkasszába. Azt ígérjük a multiknak, hogy megszűnnek a kedvezményeik. Azt ígérjük a maffiózóknak, hogy VÉGE!

    Tudjuk, hogy elegendő lesz, ha nem is mindenre, de arra, amit mondunk, igen! Nem évek múlva, hanem azonnal. A nagy „privatizátoroknak” és haszonélvezőknek fájni fog. Kegyetlenül! Befalazzuk a kiskapukat.

    A pártprogramokat mindig gondolkodva kell olvasni. Miből? Miért? Hogyan? Jó ez a dolgozó embernek?

    A Munkáspárt programja mindenre választ ad!

FOGARASI ZSUZSANNA