Aktuális Cikkek
 

MAGYARORSZÁG

MUNKAHELYTEREMTÉS:
DUMA HELYETT TETT KELL!

     Az MSZP szemtelen gátlástalansággal állítja, hogy „adott esélyt a munkára”, a valóságban ez 10,5 százalékos munkanélküliséget, és a maradék állami vagyon gátlástalan szétlopását jelenti. A Fidesz egymillió új munkahelyet ígér, tényeknek azonban nyoma sincs. A Munkáspárt az egyetlen párt, amely konkrét munkahelyteremtő programmal rendelkezik. Mi a dolgozók pártja vagyunk!

     Nyolc év MSZP-kormányzás eredménye: 10,5 százalékos munkanélküliség, ami évtizedes csúcsokat dönt meg, 150 ezer ember veszítette el a munkahelyét csak az elmúlt egy évben.
    Ez tény, bármilyen vitában innen lehet és kell kiindulni.

    Mást tett volna a Fidesz? Nem tudni. Ellenzékben voltak. De talán a legjobban az emeszpés reklámosok vádja mutatja, hogy mennyire is érdekli őket az egész. Az MSZP azt veti a Fidesz szemére, hogy ellenzékiként „bunkósbottal veri ki a befektetőket Magyarországról”.

    Hát ennyi. Ez az egyetlen szempont. A befektető érdeke a fontos; legyen az MSZP-közeli vagy Fidesz-barát, egyszerűen csak legyen pénze szavazatot venni.

    Mesterházy Attila, az MSZP ifjan korrupt miniszterelnök-jelöltje mondta a héten: a Bajnai-kormány egyik legfontosabb célkitűzése a munka becsületének helyreállítása. S csak aznap több száz elbocsátást jelentettek be.

    A magyar gazdaság azért ment tönkre, mert eladták, szétverték, és a multik igényeire szabták. Ez a „működő” kapitalizmus. Nekik működött…

    A parlamenti pártok között alapvető különbség nincs. Az MSZP és a Fidesz is támogatja a multinacionális nagytőkét. Ezért mindenhatóak a bankok, és ez eredményezi a szupermarketek, a Tesco-k, Auchan-ok kizárólagosságát. A magyar vállalkozások csődjét.

    Az MSZP még beszélni sem mer arról, hogy a multi kezére kell csapni! Sőt támogatást, állami forint milliárdokat és adókedvezményt adott nekik hosszú éveken át. Valahogy ilyen a magyar termelőknek nem jutott…

    A Fidesz egy megrontott szűzlány szemérmességével hallgat a multik szerepéről. Ennek fényében a magyar kis- és középvállalkozó esélye ugyanannyi. Semmi.

    Mellesleg nincs ez másképpen a Jobbiknál sem. A cigány-bűnőzés lágeres megoldásán túl gazdaságpolitikája olyan, amilyet ajánlanak. Mármint, amit nekik ajánlanak. Olyan, amiben nekik többet ajánlanak. A Jobbik multi-ellenes, ha a helyi alvezérnek kisboltja van, de azonnal a tőke szükségessége mellett kampányol, ha az „al-führer” a multival üzletel. Ki mit fizet, annyit kap. Lehet ez honvédő szellem, lehet fasizmus, lehet megromlott macskakaja. A Jobbik természetes szavazótábora a dühös boltos, a megcsalt értelmiség, a mindig másban felelőst kereső gyűlölködő.

    Melós csak akkor áll mellé, ha megtévesztik. Ne hagyjuk, hogy a mi semmittevésünk miatt megtéveszthessék! Csak mi állíthatjuk meg a dübörgő gyűlölet-hullámot! Lépjünk fel ellene! A mocskot el kell törölni!

    Bokros Lajos és barátai tönkretesznek mindent. Egyentej, egyenvirsli, ha jól megfizeted. Ez a Tesco-demokrácia. Az MDF már parolázott a Fidesszel, az MSZP-vel. Mindig azzal, aki többet fizetett. Most a már alig létező SZDSZ-szel. Gerince már egyiknek sincs – pénzük annál több.

    Persze, jönnek a széplelkek innen is, onnan is, s mondják: Lehet Más a Politika. Menő papa-mama utódjaként kávéházi álmokat szőttek: egyetem után irány a Nagypolitika. S lesz akkor virágos kerület, bicikliút a Nagykörúton, egyenjogúság a putriban. Átadott SZDSZ-es listával már járják is az utcákat. Mit akarnak? Amit a többi. Hatalmat. Pénzt.

    Adni csak a Munkáspárt akar. Munkát, orvost, iskolát.

    A Munkáspárt programja egyértelmű. Munka akkor lesz, ha munkát adunk. Ha újra lesz gyár, ha újra lesz termelés. A kis- és középvállalkozónak újra lehetőséget adunk. Nem, az államosítás nem a trafik, a cipész újraállamosítását jelenti, hanem annak felkarolását a multikkal szemben. Segíteni kell azokon, akik még talpon vannak, hiszen az elmúlt húsz évben tönkretették a kisboltokat. Azoknak az érdekét nézzük, akik Magyarországon akarnak termelni és élni. Nem kiviszik a profitot, hanem újra nálunk fektetik be. Ez a tőkétől idegen.

    Ezért kell államosítani, számonkérni! A „megtalált” összegekből lehet munkahelyet teremteni!