Cikkek
 

BALSZEMMEL

 

Mi a bal szemünkkel nézünk a világra. Így sok mindent észreveszünk, amit csak
a  jobb szemünkkel nem látnánk. Másként is látjuk a világot, mondjuk úgy,
balszemmel. Ezután minden számunkban elmondjuk, miként is látjuk az éppen
esedékes eseményeket a saját politikai értékítéletünk alapján, balszemmel.

NEM A VAGYONADÓRA

   Az Alkotmánybíróság kimondta, hogy nem lesz vagyonadó, illetve a lakóingatlanokra nem lesz. Tudod, én az egészet nem értem. Miért kellett egyáltalán belevágni ebbe az ügybe? A Bajnai-kormány biztos lehetett abban, hogy ettől nem lesz népszerűbb sem a kormány, sem az MSZP, hiszen a nép nem fog rajongani azért, hogy a panelházas lakását vagy a vidéki családi házát is megadóztatják. Az ország anyagi megmentésében sem segíthet, hiszen az egész törvény csak most lépett volna életbe, de ebből egy darabig nem láttak volna pénzt. Ne feledd, Magyarországon vagyunk! Az emberek igazságérzetét sem adta volna vissza, hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy az igazán gazdagokat csak szavakban adóztatta volna meg, a valóságban a népről húzott volna le újabb bőrt. Az egész akkor pedig nem más, mint egy nagy szocialista játék. Megcsináljuk, hátha bejön! Hátha nem veszik észre, hogy megint lopunk! Bajnai meg is üzente most, hogy semmi gond: ha az alkotmánybírók elrontották kisded játékunkat, majd más törvényekkel szerezzük meg ugyanazt. De ez semmi, most figyelj jól! Megszólalt Nyakó István úr, és nem akármit mondott: „Az MSZP a következő parlamenti ciklusban sem támogatja a központi ingatlanadó bevezetését, ingatlanadó nincs és nem is lesz, az MSZP akaratából biztosan nem”. Szerinted, ki akarta az ingatlanadót bevezetni? Én biztosan nem, gondolom, Te sem. A Fidesz nem teheti, mert nincs hatalmon. Maradnak a szocik. Te, ez a Nyakó nem tudja, hogy kik vannak hatalmon, immáron nyolc éve? Gyanítom, hogy hamarosan észreveszi, mármint a változást.

SZOCIALISTA ÖNMUTOGATÓSDI 

    Egyet világosan szeretnék leszögezni. Soha sem tagadtuk, hogy volt holokauszt, sem a Munkáspárt, sem én. Nem is nagyon ismerek senkit, aki tagadná a zsidóság tömeges pusztításának tényét. Azt azonban mindig is mondtam, és mondtuk, hogy a második világháború nem csupán a zsidóságról szólt. Hitler nagy előszeretettel akart leszámolni a Szovjetunióval, és általában mindenkivel, akinek a kapitalista rendszer nem tetszett. Amerika és a „demokratikus” Nyugat ezt nagyon nem is bánta volna. Lehet, hogy ők megálltak volna egy lightos fasizmusnál. Mondjuk, lehet egy kis háború, le lehet csukni a komcsikat, esetleg a szocik egy részét is, de koncentrációs táborok meg hasonlók nélkül. A fasizmus azonban önálló életre kelt, és a tőkés Nyugat már nem volt képes visszaszorítani a szellemet. Talán nem is akarta. A hitleri fasizmust azért mégis sikerült elpusztítani. Igaz, ehhez kellett több mint húszmillió szovjet embere élete.
    Mindezt azért hozom szóba, mert Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje megint át akarja szabni a BTK-t, és bűnözőnek nyilvánítani azt, „aki a nagy nyilvánosság előtt a holokauszt áldozatának méltóságát az által sérti, hogy a holokauszt tényét tagadja, kétségbe vonja, vagy jelentéktelen színben tünteti fel”. Nagy gondolatát azzal indokolta, hogy ma Magyarországon ismételten tapasztalható az antiszemitizmus, a szélsőséges újfasiszta eszmék terjedése. Az MSZP receptje világos: az ordas eszmék ellen úgy kell küzdeni, hogy három évre lecsukunk pár őrültet. Mást ugyanis nem fognak, mert a hatalomnak nincs bátorsága szembenézni a valóságos felelősökkel. Az EP-választások előtt, a hivatalos Magyar Rádió és a hivatalos MTV nem a Jobbik ellen agitált, egy frászt. Engedték szerepelni őket, másról se beszéltek, mint, hogy a Jobbik ennyire meg annyira esélyes. A Munkáspártot eleve esélytelennek nyilvánították, s ha véletlenül meghívták, igyekeztek lejáratni, már feltéve, ha képesek voltak rá.

    De kinek is szólna a törvény? A Jobbikot nem izgatja, mert az ő taktikája éppen az, hogy provokálják a hatalmat és bizonyítsák, hogy a jelenlegi hatalom semmire sem alkalmas. Mesterházy persze üzen a budapesti vezető értelmiségnek, amelyik a Gyurcsányok, Demszkyk uralkodása alatt szépen lenyúlt mindent, amit csak lehetett. Sokan közülük most a párna alatt tartják az útlevelüket, mert rettegnek április 11-e következményeitől. A pénzük nem a párna alatt van. Azt már régen kivitték Bécsbe. Ja, és persze, ne feledjük azokat, akik kedvéért az egész önmutogatósdi van! Az MSZP mindezt a holokauszt nemzetközi napján hirdeti meg, egy olyan rendezvényen, ahova szép számban jöttek el a hivatalos Amerika, meg a hivatalos Izrael hivatalos és nem hivatalos képviselői. Mesterházy előttük akarja kiállni az államférfiúság vélt próbáját. Lenne egy-két jobb ötletem a mindenkori kormányzó párt és kormány számára. Például, tisztítsák meg a szélsőjobboldal híveitől a rendőrséget és más rendvédelmi szerveket! Ne akarják lecsukatni, tönkretenni a kommunistákat, hanem hívják őket segítségül a fasizmus elleni harchoz. És még egy apróság: MUNKÁT, KENYERET A NÉPNEK!

THÜRMER GYULA