Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

Hétből-hét

Mit gondol a Munkáspárt?

 

 

Rövid hírek-rövid kommentárok

1.  Az MSZP az Alkotmánybíróságon támadja meg az Országos Választási Bizottság (OVB) azon döntését, hogy nem adott zöld utat az MSZP magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos népszavazási kezdeményezéseinek - jelentette be Kunhalmi Ágnes. Az MSZP elnökségi tagja közölte: nem értenek egyet azzal a kritikával, mely szerint a kérdések nem voltak egyértelműek. Hozzátette: az OVB hétfői ülésén alapvetően a testület elnöke és az MSZP-s delegált vitatkozott, a többség nem is vett részt a diskurzusban. Kunhalmi úgy fogalmazott: az a benyomása támadt, hogy irányított szavazás történt, és az aktuálpolitika árnyéka rávetült az OVB-re.

Munkáspárt: Az MSZP-nek ebben igaza van. Az OVB bizony egy aktuálpolitikai helyzet alapján összerakott bizottság. Most a Fidesz az erősebb, ők verik át saját akaratukat. Korábban az MSZP és az SZDSZ vitte át saját érdekeit a Fidesszel szemben. Ez az ő rendszerük, együtt hozták létre, most sírjanak is egymás miatt. Erkölcsi magasságokból beszélni azonban az MSZP-nek semmi alapja sincs.

2.  Orbán Viktor miniszterelnök kedden hivatalában fogadta Leon E. Panettát, a CIA igazgatóját. Magyarország is kiveszi részét a terrorizmusellenes küzdelemből, ennek jegyében hozta létre a kormány a Terrorelhárítási Központot.

Munkáspárt: A terrorizmusellenes küzdelemben való együttműködés azt jelenti, hogy a független államok átengedik katonai és titkosszolgálati információikat Washingtonnak. Nem csak a külföldiekre vonatkozókat. Sőt. A CIA természetesen jobban tudja, hogy mi van Oszama Bin Ladennel, mint a magyar vagy éppen lengyel felderítés. A „terrorizmusellenes küzdelem” ahhoz kell, hogy az amerikaiak magyar vagy éppen lengyel állampolgárokat ellenőrizzenek. Nem csak ujjlenyomatot követelhetnek az új útlevélre, hanem minden létező adatot is – kezdve a munkakörtől a bankszámla-információn át akár a mobilok híváslistájáig. Magyar érdeket szolgálna mindez? Aligha, mint ahogy néhány évtizeddel ezelőtt a KGB-tábornokokat sem kellett volna mindenhova beengedni.

3. Az Országgyűlés a jövőben kilenc évre választja meg a legfőbb ügyészt az ügyészségi szolgálati viszonyról kedden elfogadott törvénymódosítás alapján.

Munkáspárt: Egy fillérrel sem lesz több vagy éppen kevesebb a fizetésünk ettől a döntéstől. S még csak a közbiztonság sem fog javulni. A Fidesz egyszerűen bebiztosítja, hogy ha négy év múlva kikap a választásokon, az ügyészség élén az ő megbízható párt-kádere legyen. A Fidesz politikusai szeretnek mentékben, úri szalonokban forgolódni. Nos, úriember ilyet nem tesz. Már legalábbis a fennen hirdetett úri és konzervatív ideológiájuk alapján.

4.  Jövő év január 1-től létrejön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Vám- és Pénzügyőrség összeolvadásával.

Munkáspárt: Egy másodpercig se higgye senki, hogy ezt a szervezetet bármely érintett is a kitalált nevén fogja hívni. A NAV-nál lényegesen kézenfekvőbb az AVH (Adó- és Vámhivatal). De tulajdonképpen nem is az elnevezéseken van a hangsúly. Kitehetünk minden sarokra egy óriáscímert és egy nemzeti feliratot, ha a mindennapokban nem ezt képviseljük. Márpedig jelenleg úgy tűnik, hogy az újabb „nemzeti” hivatal csak a Fidesz mindennapos szolgálatára, az állami pénzek biztosabb baráti elosztására jön létre.

5.  Megkezdődött a móri bankrablás büntetőperének másodfokú tárgyalása.

Munkáspárt: Mikor is volt a móri rémálom? Egész pontosan 2002. május 9-én. S tudják ma hányadika van? Mennyi ideig kergetett hamis nyomokat a rendőrség? Na, ez az igazi baj Magyarországon! A kormánynak a bűnüldözők és a bíróságok hatékonyságával kellene foglalkoznia, ha kell, törvényt is módosítva, nem pedig újabb és újabb nemzetieskedő testületeket kreálnia.  

6.  Már az ideiglenes átadás utáni első napon torlódás alakult ki a Margit hídon, illetve az oda vezető útvonalakon. A Fővinform szerint pár napon belül normalizálódhat a helyzet.

Munkáspárt: S annyi szépet és jót ígértek eddig és ezután is Budapest urai. Ehhez képest a megkésve, új hídra is elegendő pluszköltségen felújított Margit híd csak arra nem jó, amire kitalálták: hogy az emberek gyorsan átjussanak a Duna túloldalára. Azokon az útvonalakon, amelyeken eddig a Margit híd lezárása okozott dugókat, most sem jobb a helyzet, a Lánchídon és az Erzsébet hídon is lassú az előrejutás.

7.  Radarfelvételen kimutatható, hogy évek óta süllyedt az ajkai iszap-tározó gátja.

Munkáspárt:  No, akkor már csak azt kellene kideríteni, hogy ki láthatta ezeket a felvételeket? Ki dönthetett arról, hogy semmibe vegyék őket? Ki nem tett semmit? S mit kapott ezért cserébe? Ilyen egyszerű. Vagy mégsem erről van szó? Az előkerült radarfelvétel mindössze arra szolgál, hogy a milliárdosok kezében lévő MAL kibújjon a felelősség alól? A frissiben létrehozott Terrorelhárítási Központ is inkább ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásával foglalkozhatna.