Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

November 7.: szembeszállni az igazságtalansággal!

A Baloldali Front – Kommunista Ifjúsági Szövetség vörös zászlós „harci sétával” emlékezett meg a világ első szocialista forradalmára. A fiatalok a múltat felidézve a jelennek üzentek: „Egyetlen kapitalista sem alhat nyugodtan, amíg létezik a kommunista párt!”

Ha azt mondjuk 1917, Szentpétervár, bolsevik párt, a Föld minden kommunistájában ugyanazok a gondolatok ébrednek. 93 évvel ezelőtt a távoli Oroszországban, ahol a nép nyomora soha nem látott méreteket öltött, megcsillant egy reménysugár.

A háborús szenvedésektől, a cári önkényuralomtól meggyötört orosz dolgozók világtörténelmi jelentőségű tettet hajtottak végre. A bolsevik párt vezetésével kirobbantották a történelem első győztes szocialista forradalmát, amely örökre megváltoztatta a világot. Oroszország dolgozói magasra emelték a vörös zászlót, amely immáron nemcsak az orosz munkásságnak, hanem a világ összes dolgozójának megmutatta: van más út, nem kell és nem is szabad beletörődni a kapitalista kizsákmányolásba, a társadalmi különbségekbe.

Nem csak utópia egy olyan országban élni, ahol a vérrontást és az úri dölyfösséget felváltja a békés építőmunka, ahol a dolgozók életszínvonalának növelése nem csak demagógia, hanem valós társadalmi cél.

A kapitalistáknak több mint 70 évébe került, hogy lerombolják a Vörös Október nagy vívmányát, a Szovjetuniót. Árulással, cselszövéssel, de sikerült megdönteni a szovjetek hatalmát, és egyúttal a kommunista rendszereket szerte Európában.

Azt hitték a rendszerváltók, és a velük szövetséges nyugati pénzemberek, hogy 70 évnyi kommunista-veszély után megnyugodhatnak, immáron nincs meg az az erő, amely veszélyeztetné hatalmukat és vagyonukat.

De mondjuk meg nekik: egyetlen kapitalista sem alhat nyugodtan, amíg létezik a kommunista párt! Márpedig amíg a Földön a tőkés rend milliókat zsákmányol ki, és teszi tönkre az élővilágot, addig lesznek ellenállók is, akik szembeszállnak az igazságtalansággal, a tőke diktatúrájával!

A Vörös Október eszméje, a szocializmusba vetett hitünk nem ért véget 1989-el!

Hisszük és tudjuk, hogy nem ez a harc lesz a végső!

Cseh Miklós

 

Hőseinkre emlékeztünk: a szabadságért adták az életüket

A Munkáspárt országszerte megemlékezett a Magyarországon elesett szovjet katonákról. November 7-e az ő ünnepük is volt, ahhoz, hogy 1945 után hazánkban egy új korszak kezdődjön, az ő hősies harcuk kellett. 1917 hőseinek gyermekei adták meg az esélyt 1945-ben, hogy Magyarországon egy új társadalmi rend születhessen, ahol a munka és nem a pénz az érték. Ahol nem a tőke diktál, hanem a munkából élők érdekeit tartja számon az állam.

A magyar szabadságért, a szocializmus esélyéért életüket áldozó magyar, orosz, ukrán vagy éppen grúz katonákra emlékeztek a munkáspártiak. Az orosházi Alvégi temetőben Fülöp Péter idézte fel a hősök emlékét. Pécelen a Szovjet Hősök sírjánál koszorúzott a Munkáspárt. Nyíregyházán a hősi emlékműnél Ungvári Sándor vezetésével emlékezett az alapszervezet.

Jó volt látni, hogy sokan gyújtottak gyertyát és helyeztek el virágot halottak napján is a szobornál. Szolnokon november 4-ére esett a város felszabadulásának napja is. A megyei kommunisták azonban nem csak „ünnepkor dolgoznak”; október végén Rákócziújfaluban egy 1944 őszén hősi halált halt szovjet katonának állítottak emlékművet.

A megemlékezésre eljött az „orosz fiú” unokahúga is, aki szülőföldjéről hozott nyírfácskát ültetett a szobor mellé.

Rákocziújfalu polgármestere, Pap János ígéretet tett, hogy gondozni fogják az emlékművet. Egy biztos: a munkáspártiak sosem hagyják el.

Nyugodjanak az elesettek tisztességes békében!