Aktuális Cikkek
 

MOZGALOM

Reklámozd A Szabadságot!

Október elseje óta az újságárusoknál is kapható A Szabadság. Végre!

Egy a baj: akiknek tudniuk kellene erről, nem tudnak róla. Hogyan is tudnának? A Munkáspártnak nincs pénze reklámokra – nemhogy milliós televíziós hirdetésekre, de sokszor helyi újságcikkekre sem.

Kedves Olvasó! Kedves Párttag, Szimpatizáns! Ha lehetőséged nyílik rá, meséld el a környezetedben, hogy találtál egy érdekes olvasnivalót.

Alapszervezetek! Ha van még elosztható példányotok, vigyétek ki a piacra, pályaudvarra, és a Budapesti tavasz Ruttkai Évájához hasonlóan kiáltsátok a világba: Megjelent A Szabadság!

Az elajándékozott újságért adományt sem szégyen elfogadni…

S ha nem lennének osztogatható újságaitok, keressétek a központot, igényeljetek kedvezményes áron propaganda-példányokat!

A Szabadság címlapja továbbra is alkalmas szórólapnak, plakátnak. Éljetek ezzel a lehetőséggel! Fénymásoljatok, az újság egészben értékes!

A Szabadság mindannyiunké, mindenkié, aki az elmúlt húsz év politikájának valamilyen formában kárvallottja.

Mutassuk meg a baloldali, maszlag-mentes igazságot!

 

Elnökváltás Budapest Élén Szabadságot!

Szerdától új elnöke van a budapesti és Pest megyei pártszervezetnek.

A nagy-budapesti pártaktíva érdemeinek elismerése mellett felmentette Kajli Béla eddigi elnököt tisztségéből. Az új elnök Fogarasi Zsuzsanna lett, akit a közelmúltban a párt Központi Bizottsága a párt alelnökének is megválasztott.

Fogarasi Zsuzsanna 1969. október 17-én született Nagyenyeden. Édesapja pártmunkás, édesanyja varrónő volt. Iskoláit Sepsiszentgyörgyön végezte. Végzettségét tekintve értékpapír-ügyintéző. Korábban multicégnél dolgozott, 2008 óta a Munkáspárt függetlenített pártmunkása. Szereti a zenét, az irodalmat, hobbija a gombászás.

Hideg-rideg valóság

A kapitalizmus megint levetette álarcát, és ismét előbújt a farkas. Itt a legújabb törvény, amely a húszezer forint alatti szabálysértőket is bebörtönözi.

Ne értsük félre, lopni nem helyes – bár érdekes, hogy ezt milliárdos lopások esetén egyes politikusok, vezetők, mintha nem így gondolnák… De az végképp nem helyes, hogy a rabló kapitalizmus húsz éve alatt emberek millióit döntötték nyomorba, fosztottak meg a tisztes megélhetés lehetőségétől!

Szabolcsban például kikre is alkalmazzák ezt a törvényt, az úgynevezett „független” sajtóorgánumok uszító helyeslése közepette? Főként azokra a munkanélküli cigány emberekre, akik egyéb lehetőség híján kénytelenek fát lopni, hogy ne fagyjanak meg a közelgő hideg télben. Mert “szükség” is van arra, hogy ezek ellen a szerencsétlen emberek és családjaik ellen hangolják a közvéleményt, mert nem hajlandóak megfagyni…

Szerintem azok, akik az erdőt járják, és biciklin tolják haza a nehéz fát, sokkal szívesebben maradnának otthon, és egy kapcsolással befűtenének, mondjuk gázzal. Csak ebben az a probléma, hogy ezeknek az embereknek se gázuk – mert nem tudják megfizetni az egekbe szökő árakat –, se fizetésük, hogy tűzrevalót vásároljanak.

Aki pedig azt állítja, hogy azért nem dolgoznak, mert nem akarnak, az cinikus, arcátlan és tudatlan. Mert tudvalévő: mióta minden gyárat, üzemet, termelő szövetkezetet bezártak, nincs munka, se magyarnak, se cigánynak.

Aki pedig azt a kérdést teszi fel, hogy hová tűnt a nekik kifizetett segély és mire költötték, annak csak azt kívánom, hogy annyi pénzből éljen és tartsa el a családját, amennyit ők kapnak.

De megnyugtathatom a helyeslők táborát, „hála” az új törvénynek, ami börtönbe zárja ezeket az embereket, nem gyűjtenek többé fát.

Így hát ők is és családjaik is “nyugodtan” megfagyhatnak a kemény hidegben.

A „jóravaló” kapitalisták és szekértolóik nagy örömére.

 Balogh Péter