Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

A magyar-kínai együttműködés mellett


Qian Naicheng és Thürmer Gyula

Őszinte részvétünket fejezzük ki a magyar népnek a vörösiszap-katasztrófa miatt – mondotta Qian Naicheng, a Kínai Kommunista Párt Külügyi Osztályának helyettes vezetője kedden Pekingben, amikor találkozott Thürmer Gyulával, a Munkáspárt elnökével. Thürmer a KNDK-ba tartva rövid ideig megállt Pekingben.

Népeinket hagyományos barátság köti össze, és ennek fontos eleme a Kínai KP és a Munkáspárt közötti viszony – emelte ki a kínai párt képviselője. Kína a kapcsolatok fejlesztésére törekszik Magyarországgal minden téren. Az elnök hangsúlyozta, hogy az elmúlt húsz évben a Munkáspárt mindig kiemelte a magyar-kínai együttműködés fontosságát. A mostani magyar kormány nyit Kína irányába – emelte ki. A Munkáspárt elvárja a kormánytól, hogy az EU soros elnökeként tegyen meg mindent Kína piacgazdasági státuszának elismeréséért, a csúcstechnológiai export korlátozásainak megszüntetéséért.

Qian Naicheng elmondta, hogy a kínai GDP évi 11,4 százalékkal emelkedik, s az ország mára a világ második gazdasági hatalmává vált. Ugyanakkor a gazdasági alapokat, az egy főre jutó GDP-t tekintve még lemaradásban van.

Thürmer Gyula tájékoztatást adott Magyarország életéről, a tőkés világválság magyarországi következményeiről.

Véleménycserére került sor a szocialista építés magyarországi és európai tapasztalatairól, az 1989-90-es rendszerváltás okairól, a szocializmus és a piac viszonyáról. Thürmer Gyula kifejtette a Munkáspárt álláspontját a nemzetközi munkásmozgalom helyzetéről, hangsúlyozva, hogy a tőke nemzetközi támadása ellen a jelenleginél sokkal hatékonyabb összefogásra lenne szükség.

Thürmer Gyula szerdán a Koreai Munkapárt meghívására hivatalos látogatásra Phenjanba utazott.

Emlékezzünk mártírjainkra!

A Magyar Kommunista Munkáspárt
budapesti elnöksége

NÉMA TÜNTETÉSRE
hív minden párttagot és szimpatizánst
a budapesti Fiumei úti Nemzeti Sírkertben levő
56-os körhöz
október 29-én, pénteken, délután 16.00 órától 

 

„Óh, én nem így képzeltem el a rendet,
Lelkem nem ily honos.
Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet,
aki alattomos.
Sem népet, amely retteg, hogyha választ,
szemét lesütve fontol sanda választ
és vidul, ha toroz.”

József Attila: Levegőt!

 

Hozzatok egy szál vörös virágot! 

2010. Magyarország,
ahol korlátozzák a szólás- és vélemény szabadságát.

Gyertek segíteni!

Minden kedves érdeklődő, párttag és szimpatizáns figyelmét felhívjuk, hogy a mártírsírok ápolására október 27-én 13.30-tól kerül sor. Találkozó az 56-os körnél.

Szeretettel várjuk a segíteni vágyókat! 

Néma ellenállás

A pribékeket mindig a némaság dühíti fel leginkább.
A pribékek megvernek, kínoznak, mindent megtesznek azért, hogy megszólalj. De Te hallgatsz, összeszorított foggal ellenállsz, és majdnem szétroppannak a csontjaid a megerőltetéstől. És lehet, hogy belehalsz, de nem válsz árulóvá.

Mi nem leszünk árulók. Az igazi életünket veszítenénk el ezáltal.

Mert van hazug élet is: ha nem állsz ellen, és már suttogsz, már vallasz…

A némaság erős fegyver. Némasággal hegyeket lehet megmozgatni és várakat lehet ledönteni.

Mi nem tagadjuk a bűnöket, és nem védünk bűnösöket. Mi a szocializmus értékeit védjük, és továbbörökítjük, mert a történelmet lehet tagadni, de nem lehet végképp letagadni.

Mi a mártírjaink előtt tisztelgünk, és ezt a jogot senki sem veheti el tőlünk. Ebből nem engedünk! Az egyetemes emberi humanizmus értékei egybeesnek az általunk vállalt értékekkel.

A temetői csendben meghajol az ember azok előtt, akiknek gyökereit köszönheti, akik harcban vagy ártatlanul váltak a gyilkos golyó, kötél vagy orgyilkos áldozataivá. 

Némán koszorúzunk örökre elnémított elvtársaink sírjainál. Felvettük az elszenesedett zászlórudat és továbbvisszük. Szorgos kezek szövik a jövő vörös vásznait.

Pihenjetek békében..!

Fogarasi Zsuzsanna