Aktuális Cikkek
 

MAGYARORSZÁG

OROSHÁZÁN IS A POSTÁSOK MELLETT
A MUNKÁSPÁRT

A Munkáspárt orosházi szervezete tiltakozott négy helyi kézbesítő kirúgása ellen. Fülöp Péter, Ujj György, a területi elnökség tagjai és Németh József, a Munkáspárt Központi Bizottságának tagja a helyi postahivatal vezetőjének adták át petíciójukat. A kirugott postások részt vettek a 2009. december 23-24-i sztrájkban, illetve annak előkészítésében.
    A Munkáspárt szolidaritásra hív fel minden szervezett dolgozót, védjük meg a kézbesítőket!
    A Munkáspárt továbbra is kiáll minden munkavállaló mellett, akik az igazukért harcolnak és velük szemben igazságtalanul lépnek fel a munkáltatók.

 

HALDOKLIK A TUNGSRAM

     Az 1896-ban alapított gyár a 70-es években vált több ezer embert foglalkoztató nagyvállalattá. Számos vidéki üzemet nyitott, ahol szintén ezrek kaptak munkát.
    1989-ben lépett be a General Electric, amely 50 százalékos részesedést szerzett, amelyet alig egy év alatt 100 százalékra növelt.

    Az amerikai multi nem hazudtolta meg magát. Miután az utolsó cseppeket is kicsavarta a cégből, az utcára tette a dolgozók nagy részét. Állami támogatást is kapott a magyar emberek adójából.

    Hol a pénz? Vidám amerikaiak dőzsölnek belőle, mert a multi úgy működik, mint a hörcsög: bemegy a magtárba, megtömi a pofazacskóját és elmegy. Mikor sok hörcsög dolgozik a betakarításon, csak szalmát hagy a derék bennszülötteknek, akiknek nincs bátorságuk vagy szívük a seprűvel odacsapni. Milyen aranyos állat – gondolták a 90-es években a jenki betolakodóról, aztán kiderült, hogy rafinált ragadozó ez, és ha nem adod az inged, akkor szépen leveszi rólad, vagy beléd döfi a tőrét.

    Bezárásra ítélték a váci és nagykanizsai üzemet, a többinek ki tudja, mi lesz a sorsa! A leépítések folyamatosan, ügyesen zajlanak. A dolgozók meghúzzák magukat és félnek. Igaz, már nincs mitől. Hamarosan mindenki az utcán találja magát. Nincsenek személyes egérutak.

    Dömel Vilmos és Fogarasi Zsuzsanna pénteken a Munkáspárt programjával és a Szabadság bemutató példányaival agitált a gyár előtt. Közel 300 munkást szólítottak meg. Az elbocsátások miatt már csak töredékét a tavalyinak. Ezért kell időben odamenni a gyár elé, míg a munkás nem válik munkanélkülivé! Emlékeztetni kell: a Munkáspárt velük van!

KÖNYVBEMUTATÓ A CAFE FREIBEN

    A salgótarjáni munkáspártiak otthon érzik magukat a város népszerű kávéházában, a Cafe Freiben. Oda kell menni, ahol a tarjáni értelmiségiek, a városi közélet képviselői és nem utolsó sorban, a fiatalok is megfordulnak. Különösen igaz ez, ha történetesen könyvbemutatót szerveznek. Thürmer Gyula legutóbbi könyvéből, Az elsikkasztott országból alig néhány példány jutott a salgótarjáni könyvesboltokba, így többen azért jöttek el a múlt heti könyvbemutatóra, hogy vásároljanak a kötetből. Sok kérdés is elhangzott a szocializmus koráról, a mai politikai küzdelmekről, de a szerző életéről is. Szabó Lászlóné megyei elnök és Nagy Attila városi elnök jó házigazdaként segítették a vendégeket, köztük a helyi sajtó képviselőit is. Az utóbbi időben a helyi média jobban odafigyel a Munkáspártra. Kell is a figyelem, hiszen Nagy Attila személyében lesz a Munkáspártnak egyéni jelöltje a nógrádi megyeszékhelyen.