Aktuális Cikkek
 

MAGYARORSZÁG

NYUGDÍJASOK CÉLKERESZTBEN

     Hirtelen mindkét vezető pártunk, az MSZP is, a Fidesz is lélekszakadva a nyugdíjak emelésének, a nyugdíjkorhatár visszaszorításának zászlóvivőjévé váltak. Nem csak ide-oda üzengetnek: máris aláírásgyűjtésbe kezdtek mindkét oldalon, hogy tisztességben megőszült állampolgáraink a lehető legjobb feltételeket kaphassák az államtól.
    S, mivel közelegnek a választások, nem rossz az elcsépelt idézet: „az állam én vagyok!”. S ha Te, Kedves Nyugdíjas, rám szavazol, tényleg én leszek az állam, s akkor neked ezért és ezért lesz jobb…

    Mit sem számítanak a korábbi elvonások, az infláció, a kizárólag választás előtt megítélt százalékok – neked rám kell szavaznod! Én ígérem a többet, biztos, hogy én vagyok a befutó!

    És ezek tényleg csak üres szavak.

    Drága szüleink, nagyszüleink pedig egyre kevésbé értik.

    Ledolgozták életüket, befizették járulékaikat, s arra számítottak, hogy visszakapják, amit ők idős korukra takarékoskodásnak szántak, anno. Sokan még az „átkosban”. Nem kérnek semmit a társadalmi munkában felépített kórházakból, iskolákból, gyárakból, csak annyit, ami személy szerint valóban megilletné őket.

De nem kapják meg. Politikai manőver, hazugság az egész.
    Egyszerű a képlet: a 8 millió választóból ma 3 millió nyugdíjas. Ha őket bármelyik „elitpárt” maga mellé tudja állítani, az eljövendő hatalom kérdése nagyjából eldőlt.

    Ezért próbálják – sokadszor – megvezetni a nyugdíjasokat: hogy a saját hatalmuk, saját zsebük újra támogatást nyerjen.

    De engedtessék meg egy kis igazság. Nem, nem lesz 14. havi nyugdíj. Soha. A magyar kapitalizmusnak nem érdeke a hosszú életű, jól prosperáló idősek nemzedéke. Egészségügyi és szociális kiadásokkal jár. Épp ezért nem fogják csökkenteni a nyugdíj-korhatárt sem.

    Emberség? Szeretet? Tisztelet?

    Ismeretlen fogalmak.

    Pénz, profit, hatalom.

    Ezek uralkodnak.

    Kedves idősödő választópolgár! Tisztelettel kérdezlek: jobban éltél a szocializmusban? Volt munkád, lakásod, oktatásod, orvosod, szórakozásod, ha akartad? S mondd, gyermekeidnek, unokáidnak megvan mindez? Nem aggódsz, hogy holnap bármelyik munka, iskola, orvosi ellátás nélkül maradhat? Dehogy nem, tudom. Te is látod a Híradót.

    A munkanélküliség, a hajléktalanság, a szegénység nem csak mese.

    Rád és a szeretteidre acsarkodik, s nem annyira messziről, mint gondolnád.

    Menj el szavazni!

    A Munkáspárt az egyetlen párt, amely Neked is, szeretteidnek is élhető életet kíván biztosítani.

CSEH KATALIN

 

Kevesen dolgoznak, elöregszik a társadalom

• Öregségi nyugdíjasok száma: 2 millió 96 ezer
• Nyugdíjszerű juttatást kapók: 3 millió 50 ezer
• Foglalkoztatottak száma: 3 millió 580 ezer
• Egy foglalkoztatottra 0,79 nyugdíjas jut
• A csökkenő születésszám miatt 30 év múlva
       a 70 év felettiek többen lesznek, mint a 24 év alattiak

 

Mit tenne a Munkáspárt?

1.   Élhető időskort biztosítunk szüleinknek, nagyszüleinknek.

2.   A nyugdíjkorhatár emelését leállítjuk. A nőknél 55 éves        korban, a férfiak 60 éves korban mehetnek nyugdíjba.

3.    Visszaállítjuk a nyugdíjasok kedvezményeit, így a 13. havi        nyugdíjat és a fűtéstámogatást is, amelyeket a válságra        hivatkozva elvettek.

4.    Az egyedül élő időseknek lakóotthonokat építünk.