Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

Az első száz napról

Orbán Viktor kormánya rengeteg nehézséget, szemetet, bűnt örökölt meg. Ezzel el kell számolni. Nem lehet azt mondani az elmúlt nyolc évről, hogy jó volt. Nehéz helyzetben van a kormány, azonban vannak reformelképzelései, ezt a mai magyar tőkés országot valamilyen szinten meg akarja változtatni. Ebben egyetért a kormánnyal a Munkáspárt. Ami az emberek érdekeit, a korszerűsítést szolgálja, azt segíteni kell, abban partnernek kell lenni. Helyes, hogy nekiláttak a magyar gazdaság megvédésének, hogy nemet mernek mondani a Nemzetközi Valutaalapnak. Vannak azonban kérdések. Meddig tart ez az erő? Egymillió munkahelyet ugyanis csak akkor tudnak teremteni, ha a magyar piacokat visszaszerzik. Az állami apparátus növelésével nem lehet ezt elérni, ezt csak a magyar iparral és a mezőgazdasággal lehet megcsinálni. Ennek a jeleit még nem látni. A Munkáspárt szerint a társadalmi terhekből mindenkinek egyformán részesülnie kellene. Nem jó az egykulcsos Az első száz napról személyi jövedelemadó, hiszen ezzel mindenkire ugyanolyan terheket rónak, sőt a kisemberek arányosan sokkal nagyobb terhet kénytelenek elviselni. E helyett luxusadót kell kivetni a százmilliomosokra és milliárdosokra! Luxusadót az uszodás villákra, magánkastélyokra, óriás-terepjárókra és limuzinokra. A személyi jövedelemadót progresszívvé kell tenni, a kis jövedelműek adóterheit csökkenteni, a nagy jövedelműekét jobban megadóztatni! Orbán Viktor olyan programmal nyert, aminek a hatvan százaléka a Munkáspárt programja. A munkahelyteremtéstől kezdve a szociális igazságosságon át a nemzeti gazdaság megvédéséig. Ezek mind húsz éves munkáspárti követelések. Nyilván azt hitték az emberek, hogy mindezt meg is tudják valósítani. Itt jön a nagy kérdés, hogy képesek lesznek-e erre? A Munkáspárt kell a magyar politikai életbe, mert ez az egyetlen párt, amely minden erejével azon van, hogy az embereknek legyen munkájuk.

Itt a helyem , a Munkáspártban !


Hédei Lajos

Hédei Lajos amint megjelent a Munkáspárt zuglói – Ilka utca 32. – irodájában, azonnal a választási munka sűrűjébe csöppent. A 41 éves mérnök nem sokat habozott, azonnal aktív részese lett a kampánynak, ahol tudott, segített. Hédei Lajos családi indíttatásból kereste fel a Munkáspártot, úgy vélte, hogy a mai politikai helyzetben az egyetlen hely, ahol a kiteljesedésre lehetőség van. Ahol tud értelmesen tenni, segíteni. Szeptember 20-a óta a Munkáspárt tagja.

Forra dalmi központ
nélkül nincs párt

Erdős István, a Budapest 5-ös régió elnöke ezekkel a gondolatokkal adta át a régió adományát a központban. Pontosan százezer forintot. Ezt a pénzt elkölthették volna bármire, amit a tagság jóváhagy. De nem tették! Lemondtak róla, mert tudják, hogy minden fillér számít. A párt léte forog kockán. Az angyalföldi és belvárosi kommunisták eddig is, minden erejükkel, szívvel-lélekkel támogatták a pártot. Ki ahogy tudta, de jó szívvel és hittel.
Köszönjük!

 

Lőrinczi Attila: A kisember hez

Magadra vállalt, terhedül kapott farizeusvilágban
támadásnak kitett tiszta fényed, viseld eleven emberséggel,
és éljél, kedves KISEMBEREM.
Rád sajnos pénzt, hírnevet hagyni
itt és most nem tudok.
De meghagyom a pusztába kiáltott szó
biztos, nem hiába elhangzott emlékét,
szétsercegő vergődésem eldugott,
de majd felbukkanó foszlányait,
melyek egyszer az embereknek
(de csak Nekik, a farizeusoknak nem),
felüdülő tisztulást fognak adni.
De amíg ez meg nem valósul, addig is élj
bukdácsolva, de nyitottan, amíg
életmunkám felszínre nem kerül,
addig nagyon nehéz is lehet.
Szóval élj, élj kedves KISEMBEREM
és remélj velem az EMBERNEK:
a jószándékunak, a fényhozónak egy szebb, szép jövőt!