Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

Hétből-hét

Mit gondol a Munkáspárt?

 

 

Rövid hírek-rövid kommentárok

1. Orbán Viktor bejelentette, hogy „nemsokára Magyarország lesz Közép-Európa legversenyképesebb üzleti, befektetési lehetősége”. Ennek első biztató jele az Audival történt megállapodás. A hír szerint a mostani győri beruházás keretében direkt formában körülbelül 4000, közvetve pedig további mintegy 6000 munkahely jöhet létre. Nem sokkal előtte az Opel beruházását dicsérte, aláhúzva, hogy Magyarországon ezer munkahelyet fog létrehozni, és miután ebben a szektorban a beszállítói számítások két-háromszoros egységben szorzódnak, plusz 2500-3000 új munkahely várható.

Munkáspárt:  az autógyárak elsősorban nem munkahelyeket termelnek, hanem autókat. Így nem lesz tíz év alatt egymillió munkahely, pedig ezt ígérték. Munkahely akkor lesz, ha az Orbán-kormány visszaszerzi a magyar piacokat. Magyar üzletházak kellenek, ahova a magyar mezőgazdaság és a magyar élelmiszeripar szállít termékeket. Magyar építőipar kell, amely magyar munkaerővel magyar embereknek épít megfizethető lakásokat.

2. Schmitt Pál az ENSZ Közgyűlésen bejelentette: „Magyarország úgy döntött: budapesti központtal megalapítja a Tom Lantos Intézetet. Egy olyan nemzetközi központot, amelynek célja az emberi és különösen a kisebbségi jogok előmozdítása, a tolerancia értékrendjének elterjesztése.”

Munkáspárt: a Tom Lantos Intézet a liberálisok és a szocialisták egykori kirakatprogramja. Fölösleges pénzszórás, mivel ettől nem lesz jobb sem a cigánynak Magyarországon, sem a magyarnak Romániában. Kár, hogy a köztársaság elnöke a római pápa után az amerikaiaknak is tesz egy számunkra értelmetlen, pazarló és káros gesztust.

3. Ismét összeült az Országos Érdekegyeztető Tanács. Ott volt mindenki, aki csak számit a miniszterelnöktől kezdve a munkaadók vezetőin át a szakszervezeti főnökökig. Orbán Viktor szerint a nemzeti konzultációt és az érdekegyeztetés fórumát össze lehet kapcsolni.

Munkáspárt:  ne dőlj be! Egyszerre nem lehet jó a tőkésnek is, a munkásnak is, a kormánynak is. Csak arra jó, hogy elvonja a figyelmet arról, hogy egyelőre csak szavak és törvények születnek munkahelyek helyett, az egykulcsos személyi jövedelemadóval pedig a gazdagnak adnak, a szegénytől meg elvesznek.

4. Az MSZP javasolja, hogy az alapvető élelmiszerek áfája csökkenjen a jelenlegi 18 százalékról 5 százalékra - mondta Szanyi Tibor, az MSZP kampányfőnöke.

Munkáspárt:  zseniális, egy a baj: az MSZP-nem volt rá nyolc éve, miért nem jutott akkor eszükbe?

5. A Quaestor kutatóintézet elemzése szerint „ugyan mindenki a válság végét várja, ám korántsem biztos, hogy a válságot magunk mögött tudhatjuk.”

Munkáspárt:  minden szavuk igaz. A válságot előidéző okokon a kormány nem változtatott. A magyar gazdaság ugyanúgy a külföldiektől függ, mint pár hónapja. A magyar gazdaság ma is legfeljebb akkor nő, ha többet exportálunk. Exportálni pedig a multik tudnak. Nem Magyarországon fogyasztunk többet, nem a magyar piac nő. A szegények száma sem csökkent, a gazdagoké viszont nőtt. A válságnak még messze nincs vége.

6. „Gondoskodnunk kell egymásról még akkor is, ha nem háborúban, hanem békeidőben élünk” – mondta Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter a budapesti Deák téri evangélikus templom előtt tartott ünnepségen

Munkáspárt:  remek gondolat, csak ez a valóságban sohasem működik. Azt várjuk a kormánytól, hogy adóztassa meg a gazdagokat, onnan vegye el a pénzt, ahol van, és a szegény rétegeknek juttasson belőle. Egyelőre nem ez látszik. Amíg ez nem változik, beszélhet a miniszter egymás segítéséről, a szegénység szegénység marad.

7. „Felelőtlen döntés volt úgy megszüntetni a sorkatonaságot, hogy nem szervezték meg helyette a Magyar Honvédség önkéntesekből álló haderejét” – jelentette ki egy választási fórumon, Szombathelyen Hende Csaba honvédelmi miniszter.

Munkáspárt:  a honvédelmi miniszter ezerszer elmondta ezt a tételélt, de ettől nem lesz igaz. Az igaz, hogy hiba volt a sorkatonaságot megszüntetni. De az nem igaz, hogy csak azért volt hibás, mert nem szerveztek helyette önkéntes hadsereget. Egy olyan kis ország, mint Magyarország akkor jár jobban, ha van kötelező katonai szolgálat. Akkor nem kell tartani az árvizektől, a természeti katasztrófáktól. Félrebeszélés helyett állítsák vissza a kötelező katonai szolgálatot.