Aktuális Cikkek
 

MAGYARORSZÁG

Hősök vagy zsoldosok?

A magyar katonák amerikai érdekekért haltak meg. Ki gondol a magyar rendőrökre?

Elhunyt két, Afganisztánból hazatérni készülő katona a közelmúltban. Posztumusz előléptették, s hősi halottnak nyilvánították őket.

Talán jól van ez így.

De Magyarországon, szolgálatteljesítés közben lelőttek egy magyar rendőrt, magyar egyenruhában, magyar igazoltatás során. Nem tudni, miért lőtték le, de egy biztos: őt nem léptették elő posztumusz, nem lesz hősi halott.

Sőt, azt a felettesei miatt elhunyt rendőr sem, aki motorjáról korábban jelezte: nem üzembiztos.

Holott ők egészen biztosan a magyar állam szolgálatában voltak akkor és ott, ahol életüket vesztették.

Őszinte részvétem az elhunytak családjának, mindegyik esetben. Bátrak voltak, katonák voltak, rendőrök voltak.

Tisztelet nekik! Nem az ő nyugodalmukat hivatottak soraim háborítani.

Viszont a magyar vezetés szégyellje magát!

Minden katona, aki külföldi misszióra indul, jól, s még annál is jobban tudja, mire vállalkozik. Tudja, hogy nem garantált a túlélés. Tudják, hogy nem azért mennek, hogy a magyar hazát védjék. Azért mennek, hogy szaktudásukat áruba bocsátva reszkírozzanak, viszont szerencsés esetben jó fizetéssel a zsebükben hazatérjenek.

Zsoldosok, ők is tudják.  

De mi a helyzet a magyar rendőrrel? Nem kap extra fizetést, mégis kimegy a magyar utcára, rendet teremteni, rendet felügyelni.

A lelőtt rendőrrel kapcsolatban millió pletyka kapott lábra. Semmi konkrétum!

Amit biztosan tudunk: szolgálatban volt, igazoltatott, megölték. Nem tudni, hogy önmaga vagy az igazoltatott miatt. Hát akkor ő miért is nem hősi halott?!

A motoros rendőr a szolgálati gépjárművén, szolgálati időben szenvedett halálos balesetet, vezetői utasítására kívánta a rendet felügyelni. Ő miért nem hősi halott?!

Sok ma a fogalomzavar. Ki a jobb- vagy baloldali, ki a sikeres és ki a korrupt?

A tálibok most a magyarokhoz szóltak: nincs afgán-magyar nemzeti ellentét, miért nem megy mindenki haza?

Tiszta szólam, a hollandoknál már bizonyították: ha akarnak, vadásznak. Sok holland katona meghalt, ők ki is vonták csapataikat.

Nekünk hány ember életét éri meg a NATO-tagság?

CSEH KATALIN

Új vezetők a Front élén

Az elmúlt hét szombatján a Baloldali Front – Kommunista Ifjúsági Szövetség megtartotta XI. Kongresszusát,

me­lyen a Munkáspárt ifjúsági szervezetének képviselői a jövő kérdéseit vitatták meg.

A rendezvényt Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke nyitotta meg, a fiatalokat buzdító gondolataival.

Miután Szabó Tamás leköszönt a Baloldali Front éléről, és néhány korábbi vezetőségi tag is jelezte, hogy nem tudja a továbbiakban ellátni feladatát, szükség volt új elnök, országos vezetőség és etikai biztos választására.

A Kongresszus Cseh Miklósnak szavazott bizalmat, aki így budapesti elnöki posztját visszaadva országos elnöke lesz jövő márciusig a Baloldali Front – Kommunista Ifjúsági Szövetségnek.

Az országos vezetőségbe még három tagot választottak: Berényi Imrét, Hosszú Andrást és Nagy Juditot. Az etikai biztos pozíciójára Dusnoki Dávidot szavazták meg.

A XI. Kongresszus kétségkívül legnagyobb horderejű változása az új Alapszabály elfogadása volt.

Ennek értelmében lehetőség nyílik akár egy fős sejtek létrehozására is (alapszervezethez eddig 3 fő kellett), illetve a 35 év felettiek egy speciális státusba, az ún. Front-körbe tartozhatnak. A belépési korhatárt 14-ről 15 évre emelték.

Az új vezetés rövid távú feladatai között szerepel aktuális kérdésekről, heti rendszerességgel közlemények kiadása, valamint a Front internetes jelenlétének teljes átgondolása.

A korosztályuk emellett a továbbiakban is előtérbe helyezik a személyes

kapcsolatokat, A Szabadság népszerűsítését, a fiatalok politikai tájékoztatását.


In memoriam Kovács József

2010. augusztus 30-án elhunyt Kovács  József, a Munkáspárt nagybaracskai tagja.

1919. augusztus 23-án született, 1950 óta a kommunista mozgalom harcosa. A Munkáspártot megalakulása óta támogatta, az „Ezres Klub” lelkes tagja volt. Rokonai, barátai és elvtársai 2010. szeptember 11-én vettek tőle végső búcsút a nagybaracskai temetőben.