Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

Tisztes helytállás

Tisztességgel helytálltak szervezeteink – mondta Thürmer Gyula, a párt elnöke a Központi Bizottság múlt szombati ülésén az idei önkormányzati választások első szakaszáról, a jelöltállításról. Megváltozott a törvény, jóval nehezebb volt az ajánlószelvények gyűjtése, s ennek ellenére a Munkáspárt 175 jelöltet tudott állítani, köztük 5 polgármester-jelöltet. Megyei listát Nógrádban tudott állítani a párt. Nógrád elmondhatja, hogy Salgótarjánban és Balassagyarmaton is van kompenzációs listája, a megyeszékhelyen polgármesterjelöltje is, és mindemellé a megyei lista is összejött.  Thürmer Gyula elismerően szólt a borsodiak tevékenységéről. Kónya Béla és csapata Ózdon, Váli Zoltán és a párt más tagjai Tiszaújvárosban tettek csodát. Öröm az is, hogy Borsodbótán Gulyás János továbbra is polgármester szeretne lenni, és megvannak a cédulák. (Mivel egyedül neki sikerült összeszednie az ajánlószelvényeket, büszkén állíthatjuk: egy munkáspárti polgármester már biztosan lesz.) Tisztességgel helytállt a párt Békésben, Szolnok megyében és Budapesten is. Külön is meg kell említeni a csepeli szervezetet, amelynek Budapesten egyedül sikerült kerületi listát állítani.

A Munkáspárt arányaiban több jelöltet állított, mint a 2006-os párt és a Zöld Baloldal együttvéve, és nem sokkal marad le a különböző lokálpatrióta egyesületekkel együtt induló, semmilyen egységes politikai koncepcióval nem rendelkező a Seres-féle Civil Mozgalomtól sem. A politikai pártok közül ma a Munkáspárt az ötödik.

 A Központi Bizottság határozatot fogadott el arról, hogy a párt kikre szavaz az október 3-i választásokon.

A második napirendi pont keretében Karacs Lajosné alelnök szólt az Ezres Klub és A Szabadság támogatók számának növelésére indított akcióról. Utalt arra, hogy a Központi Bizottság ez év június 26-án döntést hozott arról, hogy ez év október 1-ig az Ezres Klub taglétszámát 500 főre, egy éven belül pedig ezer főre kell emelni, A Szabadság támogatóinak számát pedig 1300 főre. A budapesti és a megyei elnökségek megkapták a rájuk eső kvótákat, érdemleges előrelépés azonban nem történt. A párt központi bevételei nem nőttek, Budapest és a megyék nem növelték sem az Ezres Klub, sem A Szabadság támogatóinak körét. A párt alelnöke elmondta, hogy többféle megoldás lehetséges. Amennyiben a pártközpont bevételeit nem tudjuk növelni, a forradalmi központ tevékenységét radikálisan korlátozni kell. Ez elkerülhetetlenül visszaüt a Munkáspárt egész tevékenységére. A Központi Bizottság egyetértett azzal, hogy újra kell beszélni az aktivistákkal, a tagsággal, és októberben meg kell hozni a szükséges döntéseket.

Felhívás

Kérjük, támogassa választási kampányunkat adományával!

Nevünk: Munkáspárt

Bankszámlaszámunk:

11705008-20445489

Az adományok bármely

OTP fiókban is befizethetőek!

Köszönjük!

A választási kampány támogatására

Kocsis József 10 000,

Bátai József 5000 forintot

adományozott a pártnak.


Farkas Ferenc 80 éves

A Központi Bizottság ülésén a párt elnöke 80. születésnapja alkalmából köszöntötte Farkas Ferencet, a párt Pénzügyi Ellenőrző Bizottsága elnökét. „Életed nagy része a kommunista és munkásmozgalomhoz kötődik. Kivetted részed a szocializmus építéséből. A Magyar Néphadsereg tisztjeként a munkás-paraszt hatalom, hazánk függetlenségének védelmezője voltál” – utalt Thürmer Gyula az ünnepelt hosszú életútjára.

Köszönetet mondott azért a munkáért, amelyet Farkas Ferenc Budapest XI. kerülete területi elnökeként, a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság elnökeként végzett.