Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

Ha melózunk, még eredmény is lehet!


Sokan vártuk már a pártvezetés önkormányzati választásra való felhívását.

Tudtuk, ez egy olyan év, melyet egy lendületből kell végigcsinálni. A budapesti 7. régió leányai szorgosan sertepertéltek és láss csodát, van is miről beszámolni.

Adott, hogy a régióban 27 egyéni jelölt hely van. A tizenöt zuglói aspiráns megnevezése alapelvárás, a XVI. kerületi 7 fő – mely a kompenzációs lista állításához elegendő lenne – valójában önmagunkhoz mérten eredmény.

A régió elnöksége valamennyi aspiránssal tisztázta: jelölt akkor leszel, ha az ajánlószelvény gyűjtésének helyi szinten te vagy a motorja. Mint ahogy az is megfogalmazódott: hozzánk nem fújja be a szél a kopogtatócédulákat. Van módosí­tott utcajegyzékünk, gyere, te is talpaljál. Nincs más út, csinálni kell!

Mindehhez koncentráltuk erőforrásainkat. Sikerült egy egységes kerületi feladatot bemutató, ajánlást gyűjtő anyagot kézbe adni, mint ahogy a központ szórólapját is hasznosan kívánjuk felhasználni. Élünk a fővárosi választási és kerületi hirdetőtáblák hasznosításával. Szóval, ragasztunk ezerrel. Keressük a lehetőséget – kerületi újság és TV –, hogy a kerület minden szavazó állampolgára tudja: a Munkáspárt minden helyi választókerületben jelöltet kíván állítani.

A küzdelem megkezdődött! Sikernek azt tekintenénk, ha a kompenzációs lista meglenne, mert az a pártnak valós, dolgozó egyéni jelöltjeit mutatná.

Igazolná azt is, hogy nem csak jelen vagyunk, de hatékonyan dolgozunk a régióban.

Összegezve: ha melózunk, még eredmény is lehet!

Csináljuk együtt, mert akkor könnyebb, és az öröm is közös lesz!

HAJDÚ JÓZSEF

Köszöntjük Vajda elvtársat

A Magyar Kommunista Munkáspárt Központi Bizottságának több tagja, megyei és budapesti vezetői, aktivistái meleghangú baráti találkozón köszöntötték Vajda János elvtársat, a Munkáspárt alelnökét 60. születésnapján.

Életed nagy része a kommunista és munkásmozgalomhoz kötődik. Kivetted részed a szocializmus építéséből, tagja és vezető aktivistája voltál a Kádár János vezette Magyar Szocialista Munkáspártnak. Mozgalmi munkádat szolgálatnak, a nép és a szocializmus szolgálatának tekintetted. Tevékenységed elismerést váltott ki elvtársaidban, és ma sincs miért szégyenkezni – mondta köszöntőjében Thürmer Gyula, a párt elnöke. Majd így folytatta: 1989-ben tudtad, hogy helyed az újjászerveződő Munkáspártban van. Itt találtál új barátokra és harcostársakra. Fiatalemberként vállaltad a rengeteg lemondást, vállaltad, hogy elvtársaiddal együtt úszol az árral szemben, küzdesz olyan nagyszerű eszmékért, amelyek megvalósításához sok időre van szükség.

Munkád, életed több mint húsz esztendeje beépült a Munkáspárt valóságába, része két évtizedes történelmünknek.

 

Óbudán dolgozik a párt

Mészáros György régióelnök nem vár csodát, tisztában van a belpolitikai és a helyi viszonyokkal, körülményekkel. Azt gondolja, hogy a Munkáspártnak van keresnivalója a közéletben. Mindig vállalta véleményét, és ezt még az ellenfelei is elismerik. A Szabadság propagandapéldányait rendszeresen eljuttatja a szimpatizánsokhoz, de nem elégszik meg ennyivel. A helyi pártszervezetnek nincs irodája, így az arra költendő pénzt, sőt jóval többet propagandára költik. A 68.000 példányban megjelenő, igen tartalmas Óbuda című helyi újságba beletettek egy fizetett politikai hirdetést. A képről Mészáros György tekint Óbuda választópolgáraira. Becsületes, tisztességes, karakán jelölt. Mindennek utánajár, tudja, hogy mi a feladata. Kiváló kapcsolatokat ápol a helyi civilekkel, és ezt folyamatosan teszi. A művelődési intézményekben, az önkormányzatnál, a plébánián, a piacon és sok más helyen is szeretettel, tisztelettel fogadják. Szinte mindenki ismeri, és ő tudja ezt. Mindig úgy indul el otthonról, mintha ünnepségre menne. Miért? – kérdezem. Mert tisztelem az embereket! – válaszolja.

Jó munkát, Óbuda!