Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

Hol a gyógyszer?


Gyári akció helyett utcai szórólapozást tartottunk, mert a Chinoin Gyógyszergyárban a szokásos nyári karbantartási munkálatokat végzik. Így van ez a legtöbb üzemben. Karbantartanak, takarítanak, a munkások elmennek szabadságra vagy egyszerűen csak nincs munka. A trafik is bezárt a buszmegállóban, mert Gyuri bácsi elutazott két hétre a Balatonra. Megszoktuk, hogy mindig augusztus elején megy, és ilyenkor két buszmegállót kell bliccelni egy jegyért.

De hogy egy kórház? Az nem állhatna le! Beteg ismerősömet akartam meglátogatni a MÁV-kórházban. Másfél órát kóvályogtam, mire megtaláltam az osztályt a hatalmas labirintusban, ahová nem ártana néhány útjelző táblát felszerelni. A folyosón senki. Nyitom a kórterem ajtaját, zárva van. A másik is, a harmadik is, a negyedik is. Minden ajtó zárva. Végre látok egy fehérköpenyest. Nyár van, összevonták az osztályokat, elmentek a dolgozók szabira – kiabálja futtában. Fél óra séta, veríték, klausztrofóbia, rémes szagok és megvan a beteg. Részletesen elmeséli a leállás históriáját. Jó kabaré uborkaszezonban, a szobatársak is nevetnek.

Mindent értek, csak azt nem, hogy mi van ilyenkor a betegekkel? Nyáron kevesebb lenne a betegség? Vagy már az életmentés is szezonfüggő?

FOGARASI ZSUZSANNA

Meghívó

A Munkáspárt tisztelettel meghív

minden kedves érdeklődőt

2010. augusztus 19-én, délután 16 órakor

tartandó ünnepi megemlékezésére.

Helyszín: Budai Vár, Szentháromság tér, Szent István lovasszobra.

AZ ÚJ KENYÉR ÜNNEPÉN

ÁLLAMALAPÍTÓ

ELSŐ KIRÁLYUNKRA, SZENT ISTVÁNRA

EMLÉKEZÜNK

 

Meghívó

A Munkáspárt

Bács-Kiskun megyei szervezete

szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt

 2010. augusztus 20-i,

ünnepi kenyérszegéssel összekötött műsorára

2010. augusztus 19-én, 10 órai kezdettel

Kecskemétre, a Deák téri

Szent István szoborhoz.

Ünnepi beszédet mond Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke

és Kalapos Mária megyei elnök.