Cikkek
 

AKTUÁLIS

Kergesd az IMF-et!


Az Ukrán Kommunista Párt elhatárolódik a kormány közleményétől, melyben az olvasható, hogy a gázár emelése elengedhetetlen és az IMF-megállapodás része.

A párt népszavazást kezdeményezne, hogy az ország szakítson meg minden kapcsolatot az IMF-fel. Ukrajnának 8 hónap alatt kell duplájára emelnie a lakossági gázárat az IMF-diktátum értelmében.

A kormány közleménye szerint a lakossági gázár emelése az IMF és Ukrajna közötti hitel-megállapodás alapvető része; a gázárnak közelíteni kell a piaci árhoz. Ez elengedhetetlen, hogy ne az állami költségvetést terheljék a kiadások.

Pjotr Szimonenko, az Ukrán Kommunista Párt elnöke kijelentette, hogy elhatárolódik a kormánydöntéstől és, „ha a kormány nem képes ellenállni az IMF és más nemzetközi pénzügyi terroristák nyomásának, úgy a kommunista honatyák azt javasolják, hogy össznépi referendumon határozzanak a választópolgárok a további együttműködés betiltásáról a valutaalappal”.

A politikus azt mondta, hogy a kommunista párt kompenzációs intézkedésrendszert javasol, mely semlegesítené az augusztusi gázár és közüzemi díjak emelésével járó szociális csapást.

A Szabadság megjelenéséről

Tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy A Szabadság következő heti lapszáma az augusztus 20-ai ünnep miatt egy nappal korábban, augusztus 19-én, csütörtökön jelenik meg. Ezen a napon várjuk a terjesztő-futárokat is.

                                                                   Szerkesztőség és Kiadó

A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapja. Szerkeszti a szerkesztõbizottság. Szerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.; Telefon: 334-1509; Telefax: 313-5423;
A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu; internetcím: www.aszabadsag.hu
Kiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgató; ISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu