Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

VÁLASZTANUNK KELL!

    El kell dönteni, hogy az ország szekerét továbbra is a Nemzetközi Valutaalaphoz, a multinacionális vállalatokhoz kötjük, vagy elindul Magyarország az önálló gazdasági és politikai fejlődés útján – mondotta Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke a múlt héten Kecskeméten. Az MSZP politikája nem jelent semmilyen változást, a szocialisták egyértelműen a külföldi tőkéhez kötik az ország sorsát, tette hozzá, majd így folytatta: a Fidesz ettől eltérő programot ígér. Szeretné a kis- és középvállalkozókat, a magyar értelmiség érdekeit képviselni. Nagy kérdés azonban, hogy képes lesz-e ezt megtenni. Véleménye szerint a dolgozók sorsa csak akkor válik jobbá, ha a Munkáspárt is bekerül a parlamentbe. Azt mondta: egyebek között a BKV-sztrájk is mutatja, hogy nő a társadalmi elégedetlenség Magyarországon. Thürmer Gyula szerint a választásokon azokra a pártokra kell szavazni, amelyek „Magyarország önállóságát szeretnék visszaszerezni gazdasági és politikai értelemben is”.
    Hangsúlyozta: meg kell fizetni a becsületes munkát, s nagyobb adót kell kivetni a kimagasló jövedelmekre és a luxusvagyonokra. A Munkáspárt elnöke kiemelte: “százezer forintnál senki se keressen kevesebbet, de egymillió forintnál senki se keressen többet”. A pártelnök az újraállamosítást is elképzelhetőnek tartaná, mert – mint mondta – a nyugat-európai országok tapasztalata is azt mutatja, hogy a gazdasági válságot csak az állam hatékony segédletével lehet megoldani. Ha Németországban lehet bankokat államosítani, akkor Magyarországon is meg lehet ezt tenni – tette hozzá.
    Thürmer Gyula Bács-Kiskun megyében tett körutat, hogy bemutassa Az elsikkasztott ország című könyvét. Kecskeméten Kerekes Antal képviselő-jelölt sok régi ismerőst hívott meg a rendezvényre, és sokan éltek is a lehetőséggel. Kalocsán Lakatos Lajos volt a szervezés lelke. Baján Molnár Ferenc, a Munkáspárt képviselő-jelöltje is jelen volt. Bácsalmáson Kalapos Mária volt a jól sikerült rendezvény háziasszonya, aki ugyancsak indul a választásokon. Sokat dolgoztak, de megérte! Csak így tovább a választásokon! – mondta a pártelnök búcsúzásul.

Választási könyvbemutató
Komárom-Esztergom megyében

    Tatabányán és Esztergomban is bemutatták a múlt héten Az elsikkasztott ország című könyvet. A párt tagjai és szimpatizánsai közül már sokan korábban megvették, de ezúttal is nagy volt az érdeklődés. Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke szólt arról, hogy az első kiadás 3000 példánya már lényegében elfogyott, úgyhogy a könyv mindenképpen siker. A vendégek közül sokan elmondták, hogy a könyvet jól lehet használni a propagandamunkában is, amellett, hogy kellemes és tanulságos olvasmány. A Munkáspárt elnöke szólt a választási feladatokról is. Komárom-Esztergom megyében is meg kell állítanunk a területi listát. Minden erővel azon kell dolgoznunk, hogy Tatabányán és Esztergomban gond nélkül összegyűjtsük a kopogtató cédulákat. Ha ez megvan, már könnyebb lesz. Tóth István megyei elnök sajnálatos balesete miatt nem tudott jelen lenni, de Szűcs István KB-tag, Ábrahám József tatabányai aktivista, illetve Esztergomban Papp János képviselő-jelölt és Magyara Henrik, a térség egyik meghatározó munkáspárti személyisége, egyetértettek az elnökkel.
Mindent meg kell tenni a sikerért!

 

DOLGOZNAK A HEVESI FIATALOK

    Az elsikkasztott ország című könyv országos kampányából Heves megye sem akart kimaradni. A közelmúltban jött létre Gyöngyösön a Munkáspárt helyi szervezete, csupa fiatalemberből. Kiss Balázs vezetésével mindent megtettek azért, hogy Thürmer Gyula könyvét a városban is megismerjék. A sajtótájékoztatóra az egri fiatalok csapata is átutazott Gyöngyösre. Közösen köny-nyebben megy. A program Egerben folytatódott. Juhász Norbert megyei elnök üdvözölte a jelenlévőket, köztük a Baloldali Front aktivistáit, élükön Szabó Tamás elnökkel és Tóth Lászlót, aki a Munkáspárt képviselőjelöltje Pétervásárán és környékén. Hevestől sokat vár a párt, mondta el Thürmer Gyula. A vezetés a fiatalok kezében van, meg kell mutatniuk, hogy képesek vagyunk a kopogtató cédulákat összegyűjteni, és lesz a Munkáspártnak területi listája Heves megyében is.