Cikkek
 

AKTUÁLIS

ÚJ OROSZ NAGYKÖVET BUDAPESTEN

    Bonyolult helyzetben vette át Alekszandr Alekszandrovics Tolkacs a budapesti orosz nagykövetség vezetését. Magyarország soha az elmúlt húsz évben nem volt ilyen nehéz helyzetben, mint ma. Az ország kormányváltás előtt áll. A magyar-orosz viszonyban számos kérdés rendezésre vár. Mi lesz a Malévval, a dunaújvárosi Dunaferrel? Milyen irányt vesz a két ország energetikai együttműködése? És ami a legfontosabb: képes- e a magyar politikai elit arra, hogy Magyarország csökkentse a nyugati országoktól való egyoldalú függőségét, és képes önállóbb helyet kivívni magának a nemzetközi kapcsolatokban, többek között támaszkodva a magyar-orosz együttműködés kínálta lehetőségekre?
    Alekszandr Tolkacs, aki tavaly novemberben vette át megbízólevelét, 62 éves. Az orosz elitegyetemet, a Nemzetközi Kapcsolatok Egyetemét (MGIMO) végezte el. Mondhatni, hogy térségünk szakértője, hiszen Jugoszláviában és Romániában képviselte hazáját. Moszkvában a Külügyminisztérium 3. Európai Területi Főosztályán dolgozott, amely Ausztriával, Magyarországgal, Lichtensteinnel, Lengyelországgal, Szlovákiával, az NSZK-val, Csehországgal és Svájccal foglalkozik. Nem férhet kétség ahhoz, hogy az igen bonyolult magyar-román és magyarszerb kapcsolatrendszert a másik oldalról már ismeri. Most lehetősége nyílik megismerni mindezt magyar oldalról is. Az új orosz nagykövet - eltérően több korábbi orosz misszióvezetőtől - nem dolgozott az egykori SZKP külügyi osztályán, és nem kötődik Magyarországhoz. A mai változó magyar viszonyok között ez kétségtelen előny. Alekszandr Tolkacs ráadásul profi diplomata, eltérően, mondjuk mostani amerikai kollégájától. Sok sikert, Nagykövet Úr!

 

Segítsük a gyári demonstrációkat!

A gyárak, üzemek előtt elengedhetetlen a jelenlétünk, hiszen az ott dolgozókat így szólíthatjuk meg közvetlenül. Vannak néhányan, akik rendszeresen részt vesznek ezekben az akciókban, de gyakran szembesülnek a problémával: van hová, van kivel menni, csak a helyszínre eljutni nincs mivel.

Ezért kérjük minden gépkocsival rendelkező párttagunkat, szimpatizánsunkat, hogy segítsenek, jelentkezzenek a gyári akciókra Fogarasi Zsuzsannánál a 30/307-1166-os telefonszámon.

 

CSATLAKOZZ!

Ha szívesen részt vennél a gyárak előtt demonstráló, agitáló, szórólapot osztó akciócsoport munkájában, jelentkezz! Várunk, ha egyszer, várunk, ha többször is eljönnél! Lehetsz fiatal vagy idős, párttag vagy szimpatizáns, közöttünk a helyed!

Ha gyűlölöd, ha felháborít, ha tenni akarsz az ellen, hogy embereket önhibájukon kívül megfosszanak otthonától, jelentkezz! Várnak az Otthonvédők, s az Otthonvédőkkel együttműködő munkáspárti aktivisták!

Időpontokról, helyszínekről kérj bővebb tájékoztatót a pártközpont telefonszámán, e-mail címén vagy Fogarasi Zsuzsanna budapesti alelnöktől a 06-20- 463-0757 telefonszámon.

 

A Vasas Művészegyüttes Alapítvány színháztermében
(1085 Budapest, Kőfaragó utca 12.
Megközelíthető a 4-6-os villamossal a Rákóczi térig)

VASAS-EZREDVÉG
ZENÉS-IRODALMI ESTEK

XVIII. évad második előadása
2010. január 29-én (pénteken) 17 órai kezdettel

Csak a szépre emlékezem ...
Csák József ária és dalestje

Zongorán kísér:
Hegedűs Valér

MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁR
A VASAS KÖZPONTI KÖNYVTÁR ALAPÍTVÁNY

 

A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapja. Szerkeszti a szerkesztõbizottság. Szerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.; Telefon: 313-5420 (közvetlen); 334-1509/22 m. Telefax: 313-5423;
A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu; internetcím: www.aszabadsag.hu
Kiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgató; ISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu