Aktuális Cikkek
 

MAGYARORSZÁG

Együtt otthonainkért

Múlt pénteken, a Simó Endre vezette Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal és körülötte helyet foglaló tizenöt szervezet tanácskozást tartott arról, hogy a lakhatási jog megalapozására otthonteremtési programot kell beindítani, különös tekintettel a szociális bérlakások építésére. A kezdeményezéshez csatlakozott a Munkáspárt is. A cél az, hogy leállítsák azoknak a kilakoltatását, akik jogszerűen birtokolják egyetlen otthonukat, és önhibájukon kívül váltak fizetésképtelenné, az állam pedig akadályozza meg, hogy elvegyék a fedelet azoknak a családoknak a feje fölül, amelyek elvesztették a munkájukat és a megélhetésüket.

Hét szervezet vezetője, Thürmer Gyula, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke, Varga István, a Magyar Adófizetők Országos Szövetségének alelnöke, Dabasi Tamás, a Társadalmi Szervezetek Szövetségének elnöke és Bögözi Győző, a Bérlakásukat Megvásárlók Országos Szövetségének főtitkára ünnepélyesen csatlakozott ahhoz a stratégiai együttműködési megállapodáshoz, amely arra irányul, hogy minden magyar állampolgár és hazánkban törvényesen letelepedett külföldi alanyi jogon fedélhez juthasson bérlemény vagy tulajdon formájában.

Fogarasi Zsuzsanna, aki a Munkáspárt nevében felszólalt, kifejtette: „a Munkáspártnak nincsenek külön politikai ambíciói ebben a kérdésben. Nem azért veszünk részt e mozgalomban, hogy politikai támogatókat gyűjtsünk. Azért vagyunk itt, mert százezrek küzdenek a lakhatás, az otthon megvédésének problémájával, és segítség nélkül százezrek fogják elveszíteni otthonukat. Részt ve­szünk a mozga­­lomban, mert a lakásprobléma bennünket személy szerint is érint, vagy érinthet a jövőben. Egyetértünk azzal, hogy a lakáshoz való jogot az Alkotmányban szükséges rögzíteni. Egyetértünk azzal, hogy ezért sokat kell tenni, a civiltársadalom, az érintett százezrek hangjának közvetítésével befolyásolni kell az új Alkotmány előkészítését”.

Sajnálatos módon a kormány elutasította a Szociális Kerekasztal arra irányuló kezdeményezését, hogy Magyarországon iktassák alkotmányba a lakhatáshoz való jogot. A Nemzeti Erőforrás Minisztériumától az a válasz érkezett a Magyar Szociális Fórum címére, hogy „a lakhatási jog alkotmányba illesztése nem képezi a kormányprogram részét”.

Kár, hogy ilyen választ adtak, de a harcot annál inkább folytatni kell.

 

Konkrét emberek, konkrét munka!

Sokféle lehetőség kínálkozik a Munkáspárt számára, de ezeket ki kell használni.

Konkrét embereknek, konkrét munkával. Az otthonok megvédése társadalmi probléma, de nem haladunk előre, ha a feladatokat konkrét emberek nem vállalják magukra.

A Munkáspártban Kovács István az, aki ehhez a nevét adja, aki küzd helyettünk is. István maga is érintett, bármikor elvehetik a lakását, de ennél többről van szó. Nem szeretné, ha másokét vennék el. Ezért ő a Munkáspárt arca az otthonvédő mozgalomban. De egyedül ő kevés. Kell mindenki segítsége, s akkor talán…

 

Fényképek a forradalom hazájáról

Az 5. Ménes-patak menti Nemzetközi Fotóművészeti Fesztiválon vettek részt a múlt héten a Munkáspárt országos és megyei vezetői, köztük Szabó Lászlóné megyei elnök, Frankfurter Zsuzsanna doktornő, és természeten Thürmer Gyula. A fesztiválra meghívnak minden évben egy vendég országot, így ebben az évben Venezuela fotóművészeinek munkáját élvezhette a közönség. A megnyitón részt vett Adriba Gottberg, a budapesti venezuelai nagykövetség ügyvivője is.

 

Kitüntetett munkáspárti játékvezető: gratulálunk, Nagy Sándor!

„Ha esetleg veszít az ember, hát veszít. Nem lehet mindig nyerni. De mindig jön egy másik verseny, amit meg lehet nyerni, és meg is kell!” (Kimi Raikkönen)

A Pest Megyei Labdarúgó Szövetség elnöksége a váci körzetben játékvezetőként, valamint a Szobi SC-nél sportvezetőként kifejtett több évtizedes tevékenységéért „PEST MEGYE LABDARÚGÁSÁÉRT” érdeméremmel tüntette ki Nagy Sándor játékvezetőt.

A kitüntetést Nemes Ferenc, az MLSZ jelenlegi elnöke adta át ünnepélyes keretek között a munkáspárti aktivistaként is közismert Nagy Sándornak, aki Szobon és Pest megyében egyaránt köztiszteletben álló, megbecsült ember.

Büszkék vagyunk elvtársunkra és barátunkra, aki mindig újult erővel veti magát a munkába.

Igazi sportember, méltósággal tud veszíteni, de kitörő örömmel nyer.

A több évtizedes aprómunka rengeteg örömmel ajándékozta meg, aminek csúcsára felkerült ez a magas kitüntetés.

Gratulálunk!

További jó erőt, egészséget és sok sikert kívánunk!