Aktuális Cikkek
 

MOZGALOM

A kampány nem csak politika

Csak választások idején lehet kampányolni? Csak akkor, ha politikai rendezvény van? Esetleg akkor is, ha szimplán végezzük a dolgunkat, napról napra? A borsodi kommunisták válasza egyszerű: akkor is, meg ekkor is.

Az „ekkort” most egy kis községben, Kissikátorban rendezett falunap jelentette. Az ünnep csúcspontja évről évre a gombafőző verseny. Ezen indult el ismét a munkáspárti csapat, Kónya Béla oldalán Török Sándorral. Hét éve vesznek részt a megmérettetésen, most második alkalommal nyertek. Érdemes leírni győztes táljuk nevét: Borókás pacal vargánya ágyban.

Összefut a nyál a szájban, de joggal kérdezhetjük, hogyan lesz ettől erősebb a Munkáspárt?

Nos, ez a főzősiker azért munkáspárti győzelem, mert Kónya Béláról a környéken mindenki tudja, hogy kommunista.

Becsületes ember, kitart az elvei mellett. Ismerik a helyiek, és ő is ismeri őket. Kissé tréfásan: ma a gombáról beszélnek, holnap a pacalról, harmadnapra pedig a politika is szóba kerül. Hiteles embertől az is hiteles.

Nem véletlen, hogy az elmúlt országgyűlési választásokon Kónya Béla összegyűjtötte a kopogtató cédulákat. S higgyük el, hogy a Siki Kupa átadásakor a fideszes zsűrielnök mosolya nem a kitűnő gombaétkek miatt volt citromízű…

Gratulálunk, Kónya Elvtárs!

Bízunk benne, sokan követik példátokat!

 

Agitáltunk Kőbánya-Alsón

Fléger Tamás, Cseh Miklós és Fogarasi Zsuzsanna kora reggel, negyed hatkor érkeztek a vasútállomásra. Többszáz szórólappal és A Szabadság bemutató példányaival várták az utasokat, akik szívesen fogadták az anyagokat. Alig fél óra múlva ketten is visszatértek, és kértek még szóróanyagot, hogy ismerőseikkel is megoszthassák az igazságot.

Végre az idő is kedvezett a munkáspárti csapatnak: ragyogó napsütés és kellemes szellő aranyozta be az utcai munkát. Másoknak is érdemes kipróbálni!

Hamarosan asztalkás kitelepülést is szervezünk – mondta Fléger Tamás régióelnök –, hiszen a vonatról, villamosról és buszokról is jól lehet látni az itteni zászlós megjelenést.

A kora reggeli és a délutáni órák a legalkalmasabbak, ilyenkor jár arra a dolgozó emberek tömege.

Vegyük elő mindannyian az asztalkáinkat és dolgozzunk az uborkaszezonban!

Ilyenkor még jobban figyelnek ránk!

 

EGY SZÁL VIRÁGGAL!

 

 

 

 

 

 

 

ITT A HELYED!

KÁDÁR JÁNOSRA, A XX SZÁZAD LEGNAGYOBB MAGYAR ÁLAMFIJÁRA

EMLÉKEZÜNK HALÁLÁNAK 21. ÉVFORDULÓJÁN, JÚLIUS 4,

VASÁRNAP 10 ÓRAKOR A FIUMEI ÚTI NEMZETI SÍRKERTBEN