Aktuális Cikkek
 

MOZGALOM

Fiatalokból alakult alapszervezet Jászárokszálláson

Csányi László egyetemi hallgató, a budapesti 8-as régióban kapcsolódott be a pártmunkába. Energikus, szorgalmas párttag. Részt vett a Suzukinál a hajnali szórólapozásokon és agitált a Tungsram előtt. Gyűjtötte a kopogtatócédulát a fővárosban és szülőhelyén. Május elsején soha nem egyedül jön. Az idén is magával hozta Juhász Lászlót és Gyenes Dánielt, aki egy zenekar tagja. Gyenes Dániel büszkén lengette a vörös zászlót a munkásmozgalom legnagyobb ünnepén, és meg is koronázta egy vörös könyvvel. Vittek haza szórólapot és folytatták a munkát.

Laci eldöntötte, hogy létrehoz egy alapszervezetet. Jó ideje dolgozik rajta, hiszen tudja, hogy a pártmunkát meg kell alapozni. Lenint olvas és szervezi az ifjúságot. A megyei elnökségben nagyszerű segítőkre talált. És most megérkezett a jó hír! Jászárokszálláson új alapszervezet alakult.

Gratulálunk, és eredményes, kitartó munkát kívánunk!

A vörös könyv emberi tartást, fegyelmezettséget és munkát kíván.

A vörös könyv az új élet kezdete.

 

Tippek az Ilka utcából

Nem titok, kevés a hadrafogható párttag a 170 ezres XIV-XVI. kerületben. Ezért nagyon fontos, hogy minden eszközt – még a látszólag legegyszerűbbeket is – alkalmazzunk a mozgósításra, a párt népszerűsítésére.

Újságunk, A Szabadság előfizetői közül például 19-en nem tagjai a Munkáspártnak, de az elolvasott lapokat, s a régió pótpéldányait sem hagyjuk porosodni. Elvisszük azoknak, akik érdeklődnek a Munkáspárt iránt, akik támogattak minket a korábbi választásokon. A folyamatos kapcsolattartásra, újabb kapcsolatteremtésekre használjuk fel A Szabadságot.

Most Kádár János tisztelőit hívja a Fiumei úti sírkertbe a párt. Ez alkalomból személyesen szólítjuk meg ismerőseinket, telefonálunk, levelet írunk. Internetezni tudó tagtársaink teljes címlistájukat értesítik a július 4-i megemlékezésről. Kint vannak a Kádár Jánost „reklámozó” plakátjaink is az utcán.

Zuglóban immár hagyomány, hogy a helyi sajtó közzéteszi fizetett hirdetésünket a Kádár-évfordulóról, s így 65 ezer lakásba viszik el meghívásunkat.

A hirdetés árát előteremtjük, összedobjuk, erre nem szabad sajnálni a pénzt!

A Studium Generale Zuglói Egyesületben, az Ilka utcában tevékenykedő párttagjaink hosszú évek óta segítik a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek felzárkóztató oktatását. Pártonkívüli pedagógusaink is térítés nélkül, önzetlenül végzik a korrepetálásokat, szükség szerint a pótvizsgára szorultak felkészítését is. Pályázatokkal, lakóközösségek segítségével előteremti az Egyesület a ház működési költségeit. A 2009-2010-es tanévet kedves ünnepséggel zárta az Egyesület. Egy halmozottan hátrányos körülmények között élő, látáskorlátozott diáklány kapott egy számítógép-szettet.

Az eseményről tudósított a helyi TV, és a helyi sajtó is leközli híradásunkat.

A legfontosabb, hogy a kerületben ismerik a Munkáspártot és tevékenységét, az Ilka utca címét. Érdemes dolgozni!

 BARÁTHNÉ ÉVA

 

EGY SZÁL VIRÁGGAL!

 

 

 

 

 

 

 

ITT A HELYED!

KÁDÁR JÁNOSRA, A XX SZÁZAD LEGNAGYOBB MAGYAR ÁLAMFIJÁRA

EMLÉKEZÜNK HALÁLÁNAK 21. ÉVFORDULÓJÁN, JÚLIUS 4,

VASÁRNAP 10 ÓRAKOR A FIUMEI ÚTI NEMZETI SÍRKERTBEN