Aktuális Cikkek
 

MOZGALOM

NAGYSIKERŰ MUNKÁS KUPA

Túrkevén az országban egyedülálló, a munkás szolidaritást nevében is kifejező kispályás labdarúgó torna tizenhatodik alkalommal biztosított egész napos juniálist a focikedvelők népes táborának. Jóllehet, az árvízvédelmi készültség és a hőségriadó visszatartott néhány benevezett csapatot a részvételtől, de a megjelentek lelkesedését semmi sem nyomhatta el. Egyébként pedig a bajnokságon szép számú együttes jelent meg: 7 női, és 12 férfi csapat. A sporteseményt ez alkalommal is a verseny szülője, bábája, dadája, Csajbók Ferenc tanár vezényelte le.  

A torna az ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét. A tettrekészséget csak fokozta a Munkáspárt Elnökségét és a torna fővédnökét képviselő Gilicze Attila lelkesítő beszéde.

A kieséses rendszerű versenynek a szakközépiskola és a Petőfi iskola adott otthont. A tikkasztó hőségben Kalmár Lajos büféje jelentette az oázist.

A döntőkre a kora délutáni órákban került sor. A végeredmény előbb a női műfüves pályán született meg: 1. Szolnoki Honvéd SE., 2. Szolnok Góliát, 3. Dévaványa.

A bajnokcsapat a Munkáspárt megyei Nőszövetségétől vándorkupát kapott, míg a kísérő serlegét az egri Prokaj Bt. ajánlotta fel. A legtöbb gólt Szívósné Bozsó Renáta lőtte, tárgyjutalommal térhetett haza. Az érem és oklevél mellé a dobogós helyezett hölgyek 1-1 szál virágot is kaptak a kevi Pápay virágboltos jóvoltából.

A legmesszebbről érkező Jászkisér lányai pedig a Kevi Apartman és Strandfürdő hétvégi vendégszeretetében részesültek.

A férfi mezőny helyezettjei: 1. Buga Falatozó Túrkeve, 2. Árpád Söröző Kisújszállás, 3. S99-Törökszentmiklós. Gólkirály: Kerékgyártó Tamás (a bajnokcsapatból). A jutalmak átvételét kísérő sugárzó tekintetek a nap minden fáradalmát feledtették.

A díjkiosztásnál a csapatok nem csak egymást tapsolták meg, de a futballbírói grémiumot és a rendezőket is vastapssal jutalmazták.

Ez inspirál bennünket a jövő évi Munkás Kupa megrendezésére!

 

Tegyük közhírré a Kádár-rendezvényt!

Kádár János nem csak a XX. század legnagyobb államférfija volt, de az ország szeretett vezetője is, évtizedeken át.

Talán sokan meg is lepődnének, ha tudnák, mennyi tisztelője él még ma is hazánkban, akik örömmel tennék le az emlékezés virágát sírjánál.

Tegyünk egy próbát!

Hirdessük meg helyi lapokban, televíziókban, de akár szórólapokon is, élőszóban pedig mindenképp: a Mun­káspárt július 4-én, 10 órakor a Fiumei úti sírkertben tart megemlékezést Kádár János halálának XXI. év­fordulója alkalmából.

Talán kicsit későn kezdjük, de még mindig eljuthat a hír olyan emberekhez, akik számára ez valóban fontos, olyan emberekhez, akik számára Kádár János és a szocializmus sokat, egy élhető életet jelentett.

Adjunk lehetőséget nekik is!

 

EGY SZÁL VIRÁGGAL!

 

 

 

 

 

 

 

ITT A HELYED!

KÁDÁR JÁNOSRA, A XX SZÁZAD LEGNAGYOBB MAGYAR ÁLAMFIJÁRA

EMLÉKEZÜNK HALÁLÁNAK 21. ÉVFORDULÓJÁN, JÚLIUS 4,

VASÁRNAP 10 ÓRAKOR A FIUMEI ÚTI NEMZETI SÍRKERTBEN