Cikkek
 

AKTUÁLIS

Elítéljük az izraeli agressziót!

Izraeli kommandósok hétfő reggel a nyílt tengeren megtámadtak egy Gázába tartó segélyflottillát. A több száz utas között gyerekek, török, görög és német békeaktivisták, sőt parlamenti képviselők is voltak. Iz­rael szerint ők viselkedtek „fenyegetően” a kommandósokkal szemben... Az izraeli  támadásban több mint tíz utas életét vesztette, több tucatnyi aktivista megsebesült. A tízezer tonnás segélyszállítmányban egyebek mellett száz előre gyártott ház, ötszáz elektromos kerekesszék és orvosi felszerelések találhatók. „Nem tudom, hogy a lego és az inkubátor mióta jelent biztonsági kockázatot Izrael számára, márpedig ezeket is visszautasították” – mondta egy palesztin orvos.

A zsidó állam brutális támadását a világ számos országa elítélte, az arab világ és Európa nagyvárosaiban tízezrek tüntettek az agresszió ellen.

A Magyar Kommunista Munkáspárt elítéli az izraeli fegyveres erők támadását a palesztinai segélyszállítmányokat szállító hajók ellen. Izrael semmibe véve a nemzetközi jogot és az alapvető emberi érzéseket, védtelen emberek halálát okozta, lehetetlenné tette, hogy Palesztinába irányuló nemzetközi segélyszállítmányok eljussanak a rászorulókhoz. A támadás semmivel sem igazolható agresszió. Ebben a helyzetben a hallgatás egyenlő az agresszorok támogatásával. A Magyar Kommunista Munkáspárt felhívja a Magyar Köztársaság kormányát: a világ más országaihoz hasonlóan haladéktalanul ítélje el Izrael cselekedetét, és tegyen meg mindent az incidens nemzetközi kivizsgálása érdekében.

A Magyar Kommunista Munkáspárt felhívással fordul a társadalmi szervezetekhez, minden békeszerető polgárhoz:

Ítéljék el Izrael barbár agresszióját!

A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapja. Szerkeszti a szerkesztõbizottság. Szerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.; Telefon: 334-1509; Telefax: 313-5423;
A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu; internetcím: www.aszabadsag.hu
Kiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgató; ISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu