Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

A PÁRT JELKÉPEI

MUNKÁSPÁRT

A név önmagában jelkép. 1989-től megújult MSZMP-nek neveztük magunkat. Aztán lettünk Munkáspárt, mondván, hogy mindenki „nagyon szocialista” és „nagyon magyar”, „csak” két dolog nem kell senkinek: a munkás és a nép. Nekünk viszont kell! Négy éve a Munkáspárthoz hozzátettünk még két szót: magyar és kommunista. Aki eladja az országot, annak a magyar szó sem drága, nekünk viszont az. A kommunista meg azt jelenti, hogy utáljuk a tőkéseket, a gazdagokat, és el akarjuk őket zavarni. tűrhetetlennek tartjuk uralkodásukat.

VÖRÖS ING

A vörös inget a Baloldali Front – Kommunista Ifjúsági Szövetség fiataljai kezdték hordani, s az idősebbek is felkarolták a kezdeményezést. Nem Ács Feriéktől vettük a példát, magunk jöttünk rá. Ez új jelkép, nem kötődik a múlthoz. Manapság egyes szocialisták is talpig vörösbe öltöznek, de ettől nem lesznek se vörösek, se baloldaliak.

VÖRÖS ZÁSZLÓ

Az egyetlen, amit nem vettek el a törvény erejével, mint a vörös csillagot, és amit ellopni sem akarnak, mint – mondjuk – a vörös inget. A vörös zászló a munkásmozgalom zászlaja volt, van, lesz.

A NEMZETI ZÁSZLÓ

Sokan nem értik, miért tűzik ki a kommunisták a magyar zászlót. Nos, azért, mert mi is magyarok vagyunk. Sokszor jobban védjük a magyar kultúrát, a nyelvet, a mezőgazdaságot, mint akik a mellüket döngetik. Mi minden szempontból a magyar nemzetet, a magyar embereket képviseljük! István, László, Kálmán és Mátyás. Dózsa György a miénk, Szapolyai gyalázata sohasem lesz az. Thököly és Rákóczi. Kossuth és Petőfi. Kun, Szamuely és Kádár. Mind a mieink.

A PÁRT CÍMERE

A rendszerváltás után a Munkáspárt címere a nemzeti színekkel körbevett vörös csillag volt. A hatalomnak nem tetszett a vörös csillag, betiltották. Igaz, a Heineken sörön megmaradt, de egy sör mégsem lehet egy párt jelképe. A mostani címer a párt jelképeiből áll, a vörös színből, a nemzeti színekből, és a párt nevéből. Egyébként: lesz még vörös csillag Magyarországon!

ARANYJELVÉNY

2003 óta adományozza a Munkáspárt a kiváló munka és kitartás elismeréseként. A párt Elnöksége évente 2-3 darabot adományoz, a megyei és budapesti elnökségek további 8-10 darabot. Kizárólag a legjobbaknak!

 

„FÖL, FÖL, TI RABJAI A FÖLDNEK,
FÖL, FÖL, TE ÉHES PROLETÁR!”

Az Internacionálé a nemzetközi munkásmozgalom legelterjedtebb mozgalmi dala. Az eredeti francia szöveget Eugčne Pottier (1816–1887) írta 1871-ben, zenéjét Pierre Degeyter (1848–1932) szerezte 1888-ban. Magyarországon a kommunisták dala, az MSZP is megpróbálta, de milliárdosoknak nem áll jól éhes proletárokról dalolni. Még meghallanák!

 

 

 

A SZABADSÁG

1989 vége óta a Munkáspárt lapja. Az egyetlen baloldali hetilap, amely több, mint 20 éve létezik. Annak nyomkövetője, melyet Ruttkay Éva kiáltott ország-világ elé: „Megjelent A Szabadság!”