Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

KI KICSODA A MUNKÁSPÁRTBAN?

THÜRMER GYULA

A legrégebben hivatalban lévő magyar pártelnök, pár hónappal megelőzte Orbán Viktort. Ez utóbbitól eltérően még nem volt miniszterelnök – de még lehet. Imádja az idegen nyelveket, sőt, még beszéli is őket, szerény számolás szerint több mint tizet. Legutóbbi könyve – Az elsikkasztott ország – igazi könyvsiker.

VAJDA JÁNOS

Alelnök, a párt „vezérkari főnöke", aki mindent tud a pártról. Amit ő nem tud, azt nem is érdemes tudni. Egykor a KISZ iskoláját vezette. Ő nem lett gazdag, tanítványai igen. Igaz, ő köpönyeget sem forgatott.

 

KARACS LAJOSNÉ

Mindenki csak Magdiként ismeri. Vállalkozó, gazdasági szakember, anya és nagymama. Alelnökként ő vigyáz a Munkáspárt pénzügyeire. Indult a budapesti főpolgármesteri székért. Nem ő nyert, pedig istenbizony, nem ott tartanánk, mint most, Demszky Gáborral.

GILICZE ATTILA

A legfiatalabb országos vezető. Eddig postás volt, amíg a sztrájk szervezéséért társaival együtt utcára nem tették. A munka mellett egyetemre is jár, tudja: a kapitalizmust a saját fegyverével kell legyőzni. Két szép gyermeke van. Mindent gyűjt, könyvet, kis autókat, filmeket. Még a Vaterán is találkozni vele.

KAJLI BÉLA

Az országos Elnökség doyenje. Valamikor hivatásos munkásőr volt, ma nyugdíjasként több lakóház ügyes-bajos, illetve inkább bajos ügyeit intézi. „Mellesleg" a Munkáspárt budapesti és Pest megyei vezetője. Aki keresi, a kőbányaiak sátránál megtalálja. Náluk még sör is kapható.

 

KEREZSI LÁSZLÓ

Az Elnökség tagja. Hivatásos honvédtisztként kezdte pályafutását akkoriban, amikor Magyarországnak még volt hadserege. A kapitalizmust nem szereti, mert jól ismeri belülről is, a biztosítási szakmában dolgozik. Ért a környezetvédelemhez is, nem is rosszul.

SZABÓ TAMÁS

A Baloldali Front elnöke. Fiatal, ahogyan egy egyetemistának illik lenni. Most végez, Egerben. Még nem nős, de egyelőre munkája sincs. „Régebben" sorban álltak volna a szakértelméért.

 

CSIKÁNY JÓZSEFNÉ

Anikó minden május elsején kint van a ligetben, most is lehet vele találkozni. A Munkáspárt asszonyait és lányait fogja össze. Mindenkinek segít, kinek jó szóval, kinek ruhagyűjtéssel, kinek tanácsokkal.

 

JUHÁSZ NORBERT

A párt Központi Bizottságának legfiatalabb tagja. Biztonsági őrként dolgozik. Nem véletlen, hogy a kapitalizmust ő sem szívleli. Bátran képviseli nézeteit: csendes természete ellenére határozottan futamította meg az SZDSZ-es felszólalót egy veszprémi fórumon: „Önök fekély Magyarország testén!"

SZABÓ JENŐNÉ

Zsuzsa asszonyt Makón mindenki ismeri. Emberemlékezet óta itt él, itt dolgozik. Tudják róla, hogy a városban a Munkáspárt lelke. És persze büszke nagymama is.

DR. FRANKFURTER ZSUZSANNA

Balassagyarmaton nevet szerzett a Munkáspártnak. A városi kórház sürgősségi osztályát vezeti. Az emberek becsülik benne a szakembert, a kiváló orvost, az embert, a kommunistát.

FOGARASI ZSUZSANNA

A második ember a Munkáspárt budapesti szervezetében. Erdélyből jött, szebben beszél magyarul, mint sok pesti. Aki a Munkáspárt iránt érdeklődik, sokszor vele találkozik először. Érdemes őt keresni!

KOVÁCS ISTVÁN

A Munkáspárt egyik motorja. Fiatal ember, de vigyázat, csinos felesége van. Rengetegen ismerik az Internetről, mindenütt ott van. Mostanság az Otthonvédő Mozgalomban is küzd. És ha valaki tud, ő tud küzdeni.