Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

VÁLASZTÁSI ÁTVERŐ-SHOW

   Még az időjárás is pontosan megmutatta a választás napján az emberek és az országunk hangulatát: szürke, borongós, hideg idő, vihar előtti csend.
   Olyan érzésünk volt nekünk, a nép egyszerű fiainak, mintha az ég is zokogna a szegény emberrel, mert még ő is tudja, hogy a kisemberre még az eddigieknél is kegyetlenebb évek fognak köszönteni.

   Sajnos ezt jelenleg az esős időn, és a magyar társadalom józanabb gondolkodású tagjain kívül nem tudja senki.

   A többség olyan pártot szavazott be a hatalomba, amely pár évvel ezelőtt már egyszer csúnyán átverte az embereket, köztük saját választóit is. Most is megígérnek mindent, mint akkor, lesz itt tej és méz mindenkinek! Akkor sem lett…

   Vegyük csak sorjában: kiknek hittek a választópolgárok az idei, 2010-es választáson?

   Elsősorban a Fidesznek! Amely választási újságjában nem is próbálta leplezni, hogy az őáltaluk „külföldi barátaiknak” titulált külföldi nagytőke által támogatott nyugati vezetők (mint Angela Merkel, Nicolas Sárközy) mennyire drukkolnak a Fidesznek a választási győzelemért. Ilyen kijelentésekből még a vak is láthatja, hogy kinek az érdekét fogja képviselni a Fidesz a parlamentben!

   Másodsorban hittek az MSZP-nek! Amely a kampányában másról sem tudott beszélni, csak arról, hogy „védjük meg együtt a demokráciát!”. Kérdem én: kik ellen kéne megvédeni olyan valamit, ami nem is létezik? Ugyanis a „polgári demokrácia” mindig a társadalom egy szűk rétegének demokrácia, a többségnek nem.

   Tehát a gazdagnak mindent lehet, mert van rá pénze, akinek nincs pénze, annak viszont ez tőkés diktatúra! Ők a „demokrácia megvédése alatt” a fasiszta veszélyt értik, amelyet pont ők teremtettek meg kormányzásuk 8 éve alatt…

   Harmadsorban hittek a Jobbiknak! Amely pont azokban a megyékben tarolt, ahol nekünk kellett volna. Ahol a kizsákmányolás és a nyomor már olyan méreteket öltött, hogy a rendszerváltásban csalódott szegény ember csak a szélsőjobban látja a megoldást. Igen, a Jobbik kézzel fogható bűnbakot tudott kreálni nekik, mégpedig a cigány szomszéd személyében. De egy dolgot elfelejt a többi pártban csalódott, nyomorgó választópolgár: a Jobbik nem a „politikai bűnözőkön” fogja elkezdeni a számonkérést, ahogy ígérte, hanem pont őrajta, a munkanélküli, jó esetben fekete idénymunkán tengődő kisemberen! Hiszen a kuruc.info elnevezésű hírhedt internetes oldaluk nyíltan leírta, hogy a munkanélküli segélyeken élősködő(!) semmirekellőket közmunkára fogják kötelezni…

   A Jobbik „természetesen” a hajléktalanokat is ki fogja söpörni Budapestről, hiszen ezt még tavaly, az EP-választások előtt megígérték.

   Kérdem én: a szerencsétlen hajléktalan felelős az elmúlt 20 évért? Ez a „jutalma” annak a társadalmi csoportnak, akit egy végigdolgozott élet után kitettek a munkás-szállókról?

   Egy szerencsétlen, magatehetetlen, család nélküli pszichiátriai betegnek, akit az utca várt, mert sorra eladták a kórházakat? Abba már bele se gondoljunk, hogy a Jobbik mit is ért a „kisöprésükön”…

   És végül negyedsorban: az emberek hittek az LMP-nek. Akiknek a választás éjszakáján díszvendégük a magyarországi amerikai nagykövet volt… Amint megtudták, hogy átlépték a választási küszöböt, vezetőségük első dolga az volt, hogy a sajtót, mindenkit kizárva bezárkózzanak egy szobába a nagykövettel, és megkapják tőle – nagy valószínűséggel - az első utasításokat parlamenti „munkájukra” nézve.

   Munkás! Dolgozó! Munkanélküli! Meddig hiszel még nekik?

   Meddig tétlen még az a 40 százalék, aki a Munkáspártra szavazhatott volna?

   A parlament már megint nem lesz a magyar dolgozó, dolgozni vágyó nép érdekében cselekvő parlament!

   A nagy átverés című magyar valóságshow tovább folytatódik.

DELIKÁT DÓRA