Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

NÓGRÁDBAN JÓ EREDMÉNYT AKARNAK

Salgótarján főterén már ismerik a Munkáspártot. Gyakran megfordultak itt az elmúlt időkben. Szórólapoztak, könyvet árultak, ünnepségeket szerveztek. A múlt héten ugyancsak itt került sor a párt választási gyűlésére.
   Értsék meg végre a nógrádi dolgozók, hogy nem nyernek sem a Fidesszel, sem az MSZP-vel, sem a Jobbikkal! – mondta Szabó Lászlóné, a KB tagja, megyei elnök, a megyei lista vezetője. Nagy Attila (képünkön), aki elsőként lett a Munkáspárt hivatalos jelöltje, arra hívta fel az embereket, hogy vessék össze a szocialista múltat a kapitalista jelennel. Merjenek a saját józan érdekük alapján szavazni, és ne üljenek fel a propagandának! – tette hozzá.

   Mi különbözünk a többi párttól, mondta Thürmer Gyula pártelnök. Mi szocializmust akarunk, mert igenis jobb volt a szocializmusban. A mai tőkés társadalom nem teremt biztos munkát, nem teremt kiszámítható jövőt. Ha a Munkáspárt nem kerül a parlamentbe, a tőkés pártok megint egymás között fogják az ország pénzét elosztani, és a munkásnak, a dolgozónak megint nem jut semmi!

   Salgótarjánban és környékén megy tovább a szórólapozás. Teszik dolgukat a KB nógrádi tagjai is, Urbán Sándor, Tóth László, és természetesen a balassagyarmati jelölt, dr. Frankfurter Zsuzsanna is. A párt elnöke április 1-én, Szendehelyen, Rétságon és Balassagyarmaton folytatja nógrádi körútját. Április 1-én 12-14 óra között Balassagyarmaton, a Rákóczi fejedelem útja és Hunyadi utca sarkán lévő parkban találkozik a választókkal.

BÁRKI SZAVAZHAT A MUNKÁSPÁRTRA!

Többen érdeklődtek, hogy amennyiben nem tartózkodnak lakóhelyükön az április 11-i választások idején, mi a teendőjük ahhoz, hogy mégis leadhassák voksukat. Vagy ha van lehetőségük utazni, átmehetnek-e szavazni olyan megyébe, ahol van munkáspárti jelölt. Azaz  Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és Nógrádban. Nos, van rá mód! Az alábbiakban részletesen leírjuk az átjelentkezés módját, amennyiben bárkinek segítség kell, például, hogy az említett megyékben hol kell szavazni, milyen címre kell eljuttatni az átjelentkezési kérelmet, hívja Fogarasi Zsuzsannát a 06-20-463-0757 telefonszámon.

   Az első számú feladat: kérelmezni kell az átjelentkezést a helyi választási bizottság vezetőjénél, a lakóhely szerinti jegyzőnél.

1.  Igazolást személyesen vagy meghatalmazott útján lehet      kérni 2010. április 9-ig a lakóhely szerinti választási iroda      vezetőjétől, a település jegyzőjétől. Ha meghatalmazott      nyújtja be a kérelmet, a meghatalmazást is csatolni kell.
2.  Ajánlott levélben is kérhető igazolás, amennyiben a      kérelem 2010. április 6-ig megérkezik a lakóhely szerinti      helyi választási irodába.
3.  Ha mindkét fordulóban szükséges az igazolás, ezt a      kérelemben jelezni kell, s a két igazolást egy      nyomtatványon küldi meg a választási iroda. A két      fordulóra külön-külön is kérhető igazolás, különböző      címekre is, ezt a kérelemben mindenképp fel kell tüntetni.
4.  Amennyiben az igazolás kézhezvétele után mégis a      lakóhelye szerinti szavazóhelyiségben szeretne szavazni,      2010. április 8-ig kérheti a lakcíme szerinti jegyzőtől, hogy      vegye vissza a lakóhelye szerinti szavazókörbe. A kapott      igazolást ebben az esetben le kell adni.
5.  A szavazás napján kizárólag a személyes okmányokkal és      az igazolással együtt kérhető az igazoláson feltüntetett      címen található szavazóhelyiségben a szavazatszámláló      bizottságtól a névjegyzékbe vétel. Amennyiben mindkét      fordulóban az igazolással kíván szavazni, feltétlenül kérje      azt vissza, mert azt nem vonják vissza, hanem      lebélyegezve visszaadják a választópolgárnak.
6.  A választópolgár a második fordulóban csak akkor      szavazhat, ha az első fordu­ló – abban a      választókerületben, ahol szavazott vagy szavazhatott      volna – nem volt eredményes. Vagyis kizárólag akkor van      lehetőség a második fordulós szavazásra, ha a lakóhely      szerinti választókerületben, illetve a második fordulóra      szóló igazoláson megjelölt választókerületben van      második forduló.