Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

A DICSŐSÉGES 133 NAPRA
EMLÉKEZTÜNK

   Február 19-én, délután az újpesti Partizánemlékműnél (Tanácsköztársaság-emlékműnél) emlékeztünk elődeink hősi harcára. Dömel Vilmos, a 4-es régió elnöke részletesen feltárta a történelmi előzményeket és a forradalmi napok lélekemelő pillanatait.
   Hallhattuk mindazt, ami hiányzik a történelemkönyvek hazugsággal, gyalázattal és elhallgatással átitatott lapjairól. Fogarasi Zsuzsanna Tóth Árpád: Az új isten című versét mondta el. A kellemes tavaszi délután egy új korszak eljövetelében való hitünket lobbantotta újból lángra.

   Kun Béla, Szamuely Tibor és a hazáért harcoló vöröskatonák üzenik: Harcoljatok a győzelemig! Győzelem vagy halál!

 

SZOLNOK FOLYTATJA A KAMPÁNYT

BÍRÓ IMRE MEZŐTÚRI TITKÁR, THÜRMER GYULA, HERCZEG ANTAL,
A KÖRZET KÉPVISELŐJELÖLTJE ÉS BENCSIK MIHÁLY MEGYEI ELNÖK

   A Munkáspárt Jász-Nagykun-Szolnok megyében megállította területi listáját – jelentette be Bencsik Mihály, megyei elnök a Munkáspárt megyei kampánynyitóján, Szolnokon.
   A megyeszékhelyi rendezvény előtt Thürmer Gyula Herceg Antal képviselőjelölt kíséretében választókkal találkozott Kisújszálláson, Mezőtúron és Túrkevén.

   Szolnoki sajtótájékoztatóján a Munkáspárt elnöke elmondta: A magyar demokrácia szenved csorbát, ha kiszorítunk mesterségesen politikai erőket és velük komoly érdekeket a parlamentből. Ezért a kopogtatócédulák eltörlése lenne a helyes megoldás. Egy újságíró megkérdezte: „A Jobbik bizonyos értelemben hasonló szlogenekkel operál, mégis inkább mögéjük állnak többen, mint a Munkáspárthoz?” Thürmer Gyula nem kertelt: „A magyar politikai elit lényegét tekintve befogadta a Jobbikot.  Valahonnan pénzhez jutottak, és aki valamit is ért a pártok működéséhez, az tudja, hogy nem lehet egy pillanat alatt összeszedni a kopogtatócédulákat, ők pedig ezt megtették. A másik, hogy a Jobbik komoly médiahátteret kapott – teljesen mindegy, hogy rosszat vagy jót mondanak róluk –, olyat, aminek ha a töredékével rendelkezne a Munkáspárt, akkor mi is ott lennénk a Parlamentben. Azt gondolom, hogy egyes politikai erőknek az az érdekük, hogy a társadalom elégedetlenségét egy szélsőjobboldali párt kösse le, és ne a Munkáspárt. Mert egyébként az történne, mint Görögországban, hogy a munkástömegek a kommunisták vezetésével az utcára mennek. A történelemből tudjuk, hogy a számítás téves: a Jobbikot, ha kiszabadul a palackból, nem fogja tudni sem a Fidesz, sem az MSZP kordában tartani.”