Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

9.

Kiemelt feladatunk az európai parlamenti választáson való részvétel. Ezt a választást a soron következő, várhatóan a 2010-es országgyűlési választás főpróbájának kell tekinteni. A nagy-budapesti szervezetek rendelkeznek az elnökség feladattervével. A tennivalók konkrétak és végrehajthatóak. Ehhez minden kommunistának, minden régióelnökségnek, aktivistának példamutató munkát kell végezni.

10.

A KB-megbízottak felelőssége óriási. Az országgyűlési választókerületekben végzendő munka megszervezésében, az ajánlószelvényeket gyűjtő „gyűjtőcsoportok” összeállításában, munkájuk irányításában és ellenőrzésében kulcsszerepet kell vállalniuk. Kevés a munkához a nevet adni, dolgozni, szervezni és a lehető legjobb eredményt kell elérni.

11.

A Munkáspárt működéséhez pénz kell. Ezt a pénzt csak a tagság önzetlen áldozatvállalásával, támogatásával teremthetjük elő. Mindenkinek világosan kell érteni, hogy a párt csak a tagság által összeadott tagdíjból, támogatásból, A Szabadság előfizetéséből tudja magát fenntartani, működtetni. Nem lehetünk kishitűek, kicsinyesek, a csodát itt sem várhatjuk másoktól, a megoldást csak magunktól várhatjuk. Világosan látjuk, hogy a megélhetés valamennyiünknek nehezebb lett. „Az egynapi jövedelem”-akció sikere nélkül nincs EP-kampány, nincs az agitációhoz szükséges propagandaanyag. Valamennyiünknek meg kell érteni, az önzetlen anyagi támogatás szükségességét.

12.

Elvárjuk minden kommunistától, hogy tegyen meg mindent saját maga és környezete politikai munkájának eredményesebbé tétele érdekében. A Munkáspárt sikere csak valamennyiünk cselekvő, áldozatot is vállaló munkájával valósítható meg. Vállaljunk ebben nagyobb szerepet, legyünk valamennyien példamutató harcosai napi feladataink megvalósításának!

 

Budapest, 2009. február 28.

Munkáspárt nagy-budapesti aktívértekezlete

 

Egyetemi előadás és almavásár Debrecenben

A Depolit és az MTA DAB Politológiai Munkabizottságának meghívására Thürmer Gyula az elmúlt héten előadást tartott a debreceni egyetem érdeklődő hallgatói részére. A nap folyamán a Munkáspárt és a Baloldali Front debreceni szervezete almavásárt rendezett. Az olcsó alma beszerzésében és értékesítésében a Front egyik vállalkozó tagja, Répási Zoltán vállalt oroszlánrészt. Az almáért sorba állók közben ismerkedhettek a Munkáspárt anyagaival és A Szabadsággal. A programban más helyi aktivisták mellett részt vett Edelényiné Nagy Mária, a Munkáspárt, és Varga Szabolcs, a Baloldali Front helyi elnöke.

 

Villámlátogatás a Jászságban

A múlt héten folytatódott a Munkáspárt elnökének látogatássorozata Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Ezúttal több jászsági települést keresett fel. Találkozott Győriné dr. Ceglédi Máriával, Jászfényszaru polgármesterével és dr. Gedei József jászberényi polgármesterrel, az MSZP országgyűlési képviselőjével. Szolnokon Bencsik Mihály megyei elnök kíséretében bemutatta a sajtónak a „Megérte? Ezt akartad?” című anyagot.