Cikkek
 

AKTUÁLIS

 

Írj! Fényképezz!

A Szabadság mindannyiunké. Közös érdekünk, hogy tájékozódjunk mindarról, ami országunkban történik. Legyen az jeles vagy felháborító esemény: tudnunk kell róla! A Szabadság szerkesztõsége ezúton hív fel mindenkit, aki ilyennel találkozik: írja meg, vagy fényképezze le, s küldje be! Várjuk tudósításaitokat levélben a székház címére „A Szabadság” felirattal, vagy az info@aszabadsag.hu e-mail címre.

 

Gondolkodó Ember
Filmklub

A 2009-ES ESZTENDŐ ELSŐ FÉLÉVÉRE A KÖVETKEZŐ INGYENES FILMVETÍTÉSEINK LESZNEK:

 

•  2009. március 28. szombat, 17:00

Agitátorok

(fekete-fehér magyar játékfilm, Hobo főszereplésével, 1969)

 

•  2009. április 25. szombat, 17:00

Valahol Európában

(fekete-fehér magyar játékfilm, 1947)

 

A filmvetítések után kötetlen beszélgetés! Gyere el!!!

 

HELYSZÍN: 1082 Budapest, Baross utca 61. III. emelet

(megközelíthető a 4-6-os villamossal, a Baross utca megállónál kell leszállni)

 

Juscsenko. Bőrönd. Amerika!

Több ezren tüntettek Viktor Juscsenko ukrán elnök politikája ellen a múlt héten Kijev központjában. A megmozdulást az Ukrán Kommunista Párt és a Haladó Szocialista Párt szervezte a Függetlenség terén, ahol 2004-ben a nyugat-barát hírben álló Juscsenkót hatalomra segítő „narancsszínű forradalom” zajlott. A téren egy modell repülőgépet helyeztek el, amelyen „Juscsenko. Bőrönd. Amerika!” felirat olvasható. A tüntetők így jelezték, hogy „Juscsenkót az Egyesült Államokba szeretnék küldeni, és meg kívánnak szabadulni hasznavehetetlen kormányzásától”. A tüntetésen beszédet mondott a kommunista párt elnöke. Pjotr Szimonyenko szerint Juscsenko amerika-barát politikája ellentétes az ukrán nemzeti érdekekkel, hangzatos jelszavak alatt az ország kiárusítása zajlik. A NATO-csatlakozást az ukránok túlnyomó többsége ellenzi még a nyugat-barát régiókban is.


 

 

A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapja. Szerkeszti a szerkesztõbizottság. Szerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.; Telefon: 313-5420 (közvetlen); 334-1509/22 m. Telefax: 313-5423;
A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu; internetcím: www.aszabadsag.hu
Kiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgató; ISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu