Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

EGYÉL KOCSONYÁT MISKOLCON!

Miskolcon idén is megrendezték a Kocsonya Fesztivált. Ezernyi kulturális rendezvény, közéleti találkozók, na és persze az utcai forgatag, árusokkal, mutatványosokkal, mangalica-szalonnával, rétessel és – persze – kocsonyával. A rendezvényre tavaly először látogatott el Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. Az ötlet bevált, s a megyei, városi pártvezetés úgy döntött: a jót folytatni kell! A mostani látogatás jó alkalmat teremtett arra, hogy a városban megismerjék a Munkáspárt leendő képviselő-jelöltjeit, köztük Fülöp Józsefnét, aki egyben a párt városi elnöke is, és Répási Zoltán vállalkozót, a Munkáspárt és a Baloldali Front lelkes tagját. A kis csapat a nagy hideg ellenére a város főutcáján elbeszélgetett a miskolciakkal, az árusokkal, a vendéglősökkel. Karacs Magdi, a párt alelnöke, aki szintén részt vett a programban, rábeszélte a nem édesszájú elnököt, hogy kóstolják meg a helyi réteseket is. A látogatás persze nem merülhetett ki ennyiben.
  A munkáspárti csapat felkereste a nemzetközileg is elismert Nanotechnológiai Kutatóintézetet, ahol érdekfeszítő eszmecserére került sor Pungor András igazgatóval. Thürmer elmondta a sajtó képviselőinek, hogy a Munkáspárt a magyar tudomány, a magyar oktatás, a magyar gazdaság fejlesztésében látja a válság megoldását, és nem abban, hogy Magyarországot még jobban kiszolgáltassák az IMF-nek és a nemzetközi nagytőkének. A magyar lehetőségek kihasználására tanulságos példa a Miskolc-Tapolcai Barlangfürdő, amelyet szintén felkeresett a párt elnöke. Hódi Zoltán, a Miskolc-Avas Gesztenyéskerti Idősek Otthonának tulajdonosa elmondta: ebben a házban azok az idősek laknak, akik tisztességes munkával szerezték meg a szükséges pénzt. Igen, de mi lesz tíz év múlva? Vajon lesznek-e olyan nyugdíjasok, akik akkor be tudják fizetni a szükséges pénzt? Ez utóbbit a pártelnök kérdezte, és rögtön elindult az eszmecsere a mai nehéz helyzetről.
  Borsodtól sokat vár a párt! – mondta Thürmer Gyula a nap végén Budai Ferenc megyei elnöknek és a Baloldali Front jelenlévő vezetőinek, Tóth Dánielnek és Nagy Juditnak.

Választásra készülnek a szobi kommunisták

Az Európai Parlamenti választások jegyében a szobi alapszervezet taggyűlést tartott február 21-én. Nagy Sándor, a helyi alapszervezet elnöke sorra vette a környékbeli településeket, és előzetes számvetést készített arról, hogy hol, mennyi ajánlószelvényt kell összegyűjteni. A feladat mindenki számára egyértelmű, csakúgy, mint az egynapi jövedelem befizetésének kérdése. Minden jövedelemmel rendelkező elvtárs felajánlotta egy napi bevételét, volt, aki többet is. A szobiak már felismerték a „Megérte? Ezt akartad?” röpirat terjesztésének fontosságát, s munkájukban erre az anyagra kívánnak támaszkodni. Ismerik az elvárt számokat, tudják a dolgukat: kövessük a példájukat!