Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

 

„A problémák gyökere a húsz esztendővel ezelőtt elkezdődött folyamatokban van” - jelentette ki a Munkáspárt elnöke, a „Megérte? Ezt akartad?” című brosúrát bemutatva a sajtónak. Thürmer Gyula szerint teljesen felesleges volt a szocialista rendszer megdöntése, Magyarország jövője nem a jelenlegi tőkés rendszerben, hanem egy demokratikusabb, a néphez közel álló szocialista rendszerben van.

 

MUNKÁSPÁRTIAK A TUNGSRAMNÁL IS!

Kora délutáni műszakváltásra érkeztek a Váci úti Tungsram gyár elé a Munkáspárt budapesti aktivistái. A csapat egy része a Suzukinál edződött arcokból állt, de voltak új segítők is, akik először dolgoztak ilyen terepen.

 

Az aktivisták szórólappal a kezükben, pillanatok alatt szoros sorfalat vontak a bejárat elé. Egy munkás sem távozhatott üres kézzel – de nem is akartak.
  Az egykor jobb napokat látott, mára amerikai kézen (General Electric) vegetáló gyár dolgozói nem kis meglepetéssel, de szívesen, és érdeklődve vették kezükbe a Munkáspárt vádiratát.
  Többen felismerték a szórólap-osztók között a gyár egykori dolgozóját, Fogarasi Zsuzsannát, és beszélgetésbe elegyedtek vele.
  Természetesen a biztonsági szolgálat emberei is meglátogatták a munkáspártiakat. Először távozásra szólították fel őket, majd mikor ez sikertelen volt, rövidesen visszatértek, és néhány röplapot kértek. Nemsokára látni lehetett, hogy elmélyülten olvassák a párt anyagát.
  Az egy órás akció során közel 700 dolgozóhoz jutott el a „Megérte? Ezt akartad?” című röplapunk.
  Nemsokára megérkeztek az első visszajelzések a gyárból. Tény, néhányan még hisznek a kormány népbutító PR-kampányának, s bujtogatóknak neveztek minket. De az sokkal fontosabb, hogy a dolgozók nagyobb része pozitívan fogadta a Munkáspárt vádiratát. Itt is, akárcsak a Suzukinál, ismét bebizonyosodott, hogy egy jól használható, mindenhol bevethető, érthető anyag született, ami kitartó munkával egyre több helyen termékeny talajra hullik.

GILICZE ATTILA