Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

PILISCSABA: ÍGY KELL CSINÁLNI!

Piliscsabán emberemlékezet óta nem volt lakossági fórum a Munkáspárt elnökének részvételével. Ideje elkezdeni, mondták a megújult helyi pártszervezet vezetői, Göntzöl Gábor KB-megbízott és helyettese Veszelovszky László. A szót tett követte, és egész napos látogatásra hívták meg Thürmer Gyulát. Gromon István, Pilisvörösvár fideszes polgármestere némileg csodálkozott, hogy mit is akarnak tőle a munkáspártiak, de jóleső érzéssel nyugtázta: ők, illetve ők is megoldást keresnek a vasútvonal és a 10-es út keresztezésének elviselhetetlen problémájára. A polgármesteri hivatal előtt elsuhanó kisteherautó vezetője majdnem elejtette a kormányt, amikor a Munkáspárt elnökét meglátta. Nem hitt a szemének.
  Nagyon szívélyes fogadtatásban részesült a Munkáspárt csapata, melyhez Fogarasi Zsuzsanna, nagy-budapesti alelnök is csatlakozott, a piliscsabai postahivatalban. Nem véletlen! Itt ismerik a Munkáspártot, ismerik A Szabadságot, s ebben szerepe van Veszelovszky Lászlónak, aki maga is postásként dolgozik itt. Radovics Mártonné, a hivatal vezetője tájékoztatást adott arról, hogy a posta milyen módon szolgálja a helyi lakosság érdekeit. A találkozón résztvett Wadász Lajos, a Postások Független Szakszervezetének ügyvivője is. Mi is úgy véljük, hogy meg kell védeni a postásdolgozók jogbiztonságát, a postások munkahelyét, bérét, be kell tartatni a munkatörvénykönyv előírásait. – hangsúlyozta Thürmer Gyula.
  A szakoktatás ma siralmas állapotban van – mondta el Mendli László, a Mezőgazdasági és Erdészeti Szakközépiskola igazgatója. A délután folyamán a párt elnöke felkereste Kasza Pétert, Piliscsaba polgármesterét és ellátogatott a helyi református gyülekezetbe. A napot lakossági fórum zárta, a mai viszonyokhoz képest szép részvétel mellett. Érdemes dolgozni, és kell dolgoznunk! Ma a Munkáspárt lehetőségei jók, az emberek szívesen látnak bennünket, szükségük van ránk, rajtunk múlik, hogy miként használjuk ki ezt a lehetőséget – hangoztatta a párt elnöke. A piliscsabai fiatal csapat jó példával jár elől. Tanulni kell tőlük mindenkinek!

 

Debrecenben az utcán

A Magyar Kommunista Munkáspárt és a Baloldali Front Debrecenben továbbra is az utcán, s nem a meleg alapszervezeti helyiségekben készül az európai parlamenti választásokra. Csak a múlt héten közel másfélezer szórólapot osztottak ki a hajdúsági városban. Az első választókerületben – Pallagtól az Acsárdi útig – rengeteg plakátot is kiragasztottak a fiatal kommunisták. Az emberek felfigyeltek: megint itt vannak a munkáspártiak? Mi most sem reklámoztunk, színészkedtünk, hanem tájékoztattuk a választókat arról, hogy mit akar a Munkáspárt. Vajon kinek lett jó ez az elmúlt 20 év? Lehet számítani javulásra radikális változtatások nélkül? A kérdések megvannak, a Munkáspárt tud rájuk választ adni!

 

CSONGRÁDBAN SINCS LEHETETLEN

Csongrádban sincs lehetetlen, csak akarni kell, s persze dolgozni érte. A Munkáspárt elnöke mondta ezt a múlt héten, Makón, a választókerületben tett látogatása során. A nap megható megemlékezéssel kezdődött, melyen Szabó Jenőné, a térség KB-képviselője (képünkön) idézte fel az 1919. január 30-i makói csendőrsortűz áldozatait. A város központjában sokan köszöntek rá a munkáspárti csapatra. Érződött, hogy a KB-képviselőnk mindenütt otthon van, a piacon is, a fodrásznál is, az önkormányzatokban is. Jól ismeri Maroslele gondjait is, ahova Thürmer Gyula a délelőtt folyamán ellátogatott. Martonosi György polgármester elmondta, hogy nagyon nehéz ma az önkormányzatok helyzete, s nem látszik a kormányzati szándék a javításra. A Munkáspárt elnöke felkereste a makói Vállker Kft-t is, amely teljes mértékben magyar vállalkozás, magyar mérnökök, magyar munkások szakértelmére épül. Tóth István ügyvezető végigkísérte a vendégeket az üzemen, ahol a munkások szívesen fogadták A Szabadság újságot. A program délután fejeződött be értékes beszélgetéssel Magyarcsanád polgármesterével, Farkas Jánosnéval és Graur Istvánnal, a roma kisebbségi önkormányzat vezetőjével. Egy faluban, ahol 34 százalékos a munkanélküliség, mi más lehetett volna a téma, mint a szegénység elleni harc.
   Csongrád megyei látogatás-sorozat március 10-én Szentesen folytatódik, majd március 14-én Szegeden lesz a hagyományos nemzeti ünnepi megemlékezés. Készülünk, és dolgozunk, mondta befejezésként Zsiga Tamás megyei elnök.

Egy napi jövedelmünket az EP-választásokra!

 

A Munkáspárt Központi Bizottsága felhívással fordul a párt minden tagjához, barátjához és rokonszenvezőjéhez: június elején sor kerül az európai parlamenti választásokra. Mindannyiunk szívügye, hogy a Munkáspárt induljon, és jól szerepeljen. A választásokhoz pénz kell! Segítsünk a pártnak, segítsünk önmagunknak! Mi, a Központi Bizottság tagjai felajánljuk az Európai Parlamenti választási kampány céljaira egy napi jövedelmünket.

Kérjük a párt minden tagját, barátját és rokonszenvezőjét: csatlakozzon hozzánk, és ajánlja fel egy napi fizetését vagy nyugdíját, azaz egy napi jövedelmét!

A pénzgyűjtés technikai szabályait a párt Országos Elnöksége hamarosan közli.

 

 

Munkáspárt Központi Bizottsága