Cikkek
 

AKTUÁLIS

Országos munkáspárti akció

Elkészült a „Megérte? Ezt akartad?” című röplap. A megyei elnökségek ezekben a napokban vehetik át. Most van muníció, pártszervezeteink, aktivistáink most országszerte dolgozhatnak vele. A cél nem az, hogy a postaládákba szórjuk szét, hanem hogy keressünk fel személyesen minél több embert, és beszélgessünk velük. A városokban, megyeszékhelyeken szervezzünk nyilvános utcai kitelepüléseket, s adjuk kézbe a munkáspárt értékelését a rendszeváltás húsz esztendejéről. A fiataljaink, a megyei elnökségekkel közösen a következő hónapokban akciókat szerveznek azokhoz a gyárakhoz is, ahonnan ezekben a hetekben munkások százait, ezreit bocsájtják el – többek között az esztergomi Suzukihoz, a dunaújvárosi Hankookhoz, a hatvani Bosch-hoz, a győri Audihoz, de Pécsre, Debrecenbe és Komárom megyei cégekhez is.
  A február-márciusi országos akciónkat a legtudatosabban használjuk fel arra, hogy az európai parlamenti választások előtt minél több új szimpatizánst, támogatót találjunk, s vegyük fel őket az un. „ezres listákra”, azok sorába, akiket néhány hónap múlva  a kopogtatócédulákért is felkereshetünk.
  A kiadványt Thürmer Gyula a Munkáspárt elnöke február 10-én sajtótájékoztatón mutatja be.

Emlékezzünk a hősökre

A Magyar Kommunista Munkáspárt 2009. február 13-án, délután négy órától a Szabadság téri Szovjet Hősi Emlékműnél Budapest felszabadításának hőseire emlékezik.

Mindenkit szeretettel várunk!
 

Érdemes dolgozni

A múlt hét végén Nagymaroson is időközi önkormányzati választás volt – s a Munkáspártnak a munka sikert hozott. A 11 fős képviselőtestületi helyre 28 jelölt indult – néhány FIDESZ-es, MSZP-és mellett többségében függetlenek. Major László – aki a térség KB-képviselője is – nem hagyta ki a kínálkozó alkalmat. Mire is: a lehetőséget az indulásra, a párt megmutatására, a munkára. Kalapos Mária bácsalmási példáját követve szinte egymaga csinálta végig a választást. Összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat, találkozott az emberekkel. S a választáson a mintegy kétezer szavazóból 325-en őrá, a kommunista jelöltre is szavaztak. Nem nyert ugyan mandátumot, de munkásemberként, akit ismernek és becsülnek a környezetében, megtette a legfontosabbat: építette a Munkáspárt iránti bizalmat. Köszönjük a munkát, gratulálunk a sikerhez.

 

Köszönet

A kecskeméti kis- és középvállalkozók a közelmúltban több alkalommal is anyagi segítséget nyújtottak a város munkáspárti aktivistáinak. Köszönjük nekik, s egyben Lovász Dezső elvtársnak is, aki az együttműködés áldozatos szervezője volt.

Munkáspárt Kecskemét
Városi Szervezete

Vedd a Vörös Újságot!

A Kommunisták Magyarországi Pártja megalakulásának 90. évfordulójára a Munkáspárt ismét kiadta a párt első lapjának, a Vörös Újságnak az első számát. Az ezer számozott példányból még megvásárolható 500 forintos áron a Munkáspárt Baross utcai központjában.

 

Írj! Fényképezz!

A Szabadság mindannyiunké. Közös érdekünk, hogy tájékozódjunk mindarról, ami országunkban történik. Legyen az jeles vagy felháborító esemény: tudnunk kell róla! A Szabadság szerkesztõsége ezúton hív fel mindenkit, aki ilyennel találkozik: írja meg, vagy fényképezze le, s küldje be! Várjuk tudósításaitokat levélben a székház címére „A Szabadság” felirattal, vagy az info@aszabadsag.hu e-mail címre.

 

A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapja. Szerkeszti a szerkesztõbizottság. Szerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.; Telefon: 313-5420 (közvetlen); 334-1509/22 m. Telefax: 313-5423;
A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu; internetcím: www.aszabadsag.hu
Kiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgató; ISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu