Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

 

VISZIK A KÖNYVET OROSHÁZÁN IS

Orosházán a városi könyvtár adott helyet a munkáspárti könyvbemutatónak. Eljöttek sokan a párt tagjai közül, de volt, aki elhívta családorvosát, az ismerős pedagógusokat a helyi gimnáziumból vagy éppenséggel az egykori vagy mai kollegákat. Németh József, a Központi Bizottság tagja, Kiss János területi elnök sokat tettek a rendezvény sikeréért. A megye más városaiban is meg lehet ez csinálni, összegezte tapasztalatait Thürmer Gyula, a bemutatót követő vacsorán, ahol jelen volt Gál Ferenc megyei elnök is és Karacs Lajosné, a párt alelnöke is.


GYULÁN BIZTOSAK A DOLGUKBAN

Szőke János tapasztalatból tudja, s nem fél kimodani: a rendszerváltás húsz esztendeje alatt lesüllyesztették az ország gazdaságát és a benne élő emberek életszínvonalát. Jelentősen romlott az életminőség és nőtt az igénytelenség, életvitelben, kultúrában egyaránt. Az egész rendszerváltás nem egyébről szólt, mint a politikai és gazdasági elit meggazdagodásáról. Feladták az ország és a nép érdekeit, mert számukra csak a „zsebérdek” létezik.

Gyula kedves város, szorgalmas munkáspárti alapszervezettel. A gyulai böllérnapoknak már hagyományuk van a Munkáspárt életében is, hiszen a munkáspárti csapat Szőke János vezetésével rendszeresen részt vesz rajta. Engem is „előléptettek”, meséli Thürmer Gyula, aki maga is több alkalommal jelen volt: eleinte csak darabolhattam a húst, legutóbb már keverhettem is. Ezúttal könyvbemutatóra hívták a gyulaikat. Itt is sokan voltak kíváncsiak „Az elsikkasztott ország” című könyvre. A szerző a gyulai Százéves Cukrászdában dedikálta a könyvet, amelyből szép számmal vásároltak a jelenlévők. A helyi televíziónak adott interjúból a város lakosai is sokat megtudhattak a könyvről is, a szerzőről is.

A gyulai program előtt a párt elnöke több települést is felkeresett, köztük Sarkadot, Mezőgyánt és Gesztet is. Ez utóbbi azért is fontos, mivel itt korábban nem volt munkáspárti alapszervezet. Most Erdei János vezetésével már működik szervezet, és az első lakossági fórumot is megszervezték. Nem voltak sokan, de minden kezdet nehéz. Csak így tovább!

A gyulai csapat oszlopos tagja, Szombathelyi Ferenc a közelmúltban autóbaleset áldozata lett. Gyászoljuk őt, derék ember volt, tisztességes kommunista – mondta a párt elnöke a múlt heti gyulai látogatásán.

Nagy erővel készülünk a választásokra, mondta el Nagy Sándor választókerületi elnök. Jelöltünk Szőke János, aki ma már nem csak azt tudja, hogy milyen a munkásélet, hanem azt is, hogy milyen a munkanélküliek élete, mivel hosszú évtizedek után elbocsájtották a gyulai húskombinátból. A harcot akkor sem adjuk fel! – mondja a jelölt, és biztos benne, hogy a kopogtatócédulákat összegyűjtik.