Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

TÖBB UTCAI MUNKÁT!

Proletár! Osztályharc van!

Nem fog megvédeni a gyenge szakszervezet, és a gerinctelen kollégáid sem fognak kiállni melletted! Pedig nekik is tudni kellene, hogy egy óra alatt kitesz a multi vagy a maszek a munkahelyedről. Röhögve küld el, csak egyetlen szót merészelj szólni magad és társaid érdekében. Lehetsz akármilyen jó munkás! Sokszor csak egy erős pofon segítene... Meg kell keresned a multi spiclijét, a kizsákmányoló csicskását! Tanítsd meg kesztyűbe dudálni!

Nem mondták be a híradóban, hogy a piros-kék áruházlánc vezérigazgatójának a kocsiját úgy végiglocsolták, hogy tenyérnyi festék nem maradt rajta. Azóta nagyobb a csend. Köpj a burzsujok pofájába!

Ne feledd, az a tiéd, amit kiverekedsz magadnak.

Gyáva embernek nincs hazája, ne legyünk gyávák! “Hogyha titkolni kell a harcot, burzsujbőrbe, kösd be Marxot!”

Ne félj odaütni! Ez az osztályharc!

Egy munkás

Óriásléptekkel rohan az idő! Alig alszunk néhányat, és már itt van... nemcsak a Karácsony, hanem az ajánlószelvény-gyűjtés és a választás is. Ezt a kis időt elsősorban az utcán kell tölteni! Fogjuk rövidebbre, vagy akár szüntessük is meg a taggyűléseket és a benti programokat! Az emberek között is lehet beszélgetni. Nem csak egymással, hanem mindazokkal, akiknek szükségük van ránk. Ez a fontosabb!

Már végképp nincs idő ezen vitatkozni: mindenkinek ki kell menni az utcára asztalkával a kijelölt helyekre és gyári akciókra. Igenis, kell! Bejelentés nélkül bárki kimehet a munkaügyi központok elé, bárhol az országban, néhány szórólappal és információs lappal. A Szabadság bemutató példányait itt is hasznosíthatjuk.

Akinek van asztalkája, tegye ki, mert óriási a jelentősége! Messziről lehet látni, hogy ott van valami. Ott van a Munkáspárt! Odajönnek az emberek! Tudjuk, tapasztaljuk. Ehhez igen, kell rendőrségi bejelentő, de nem nagy dolog. Tényleg nem bonyolult! Ha segítségre van szükséged, hívd a központot, és küldünk bejelentő-mintát!

Budapesten több mint húsz helyen rendszeresen kint vannak az aktivisták. És nem hiába! Nincs olyan nap, hogy ne térnének haza a kitöltött információs lappal. Az emberek megadják elérhetőségeiket, csak kérni kell. Reménytelenek, de bennünk még sokan bíznak.

Az egri szervezet többnyire fiatal egyetemistákból áll, akik közül tanulás mellett sokan dolgoznak is. Mégis szorítanak heti két napot a kitelepülésre! Ugyanazon a helyen, ugyanabban az időben. Igen, hétvégén is vállalják az áldozatot. Vegyünk példát elvtársainkról!

A proletár


Levelet kaptunk egy munkástól. Az ő sorai alatt áll A Szabadságban az „Egy munkás” aláírás. Különben kirúgnák, ha megtudnák, hogy a forradalmárok sorába állt. De ő harcol mégis, mert a névtelenek és arctalanok is harcolhatnak. Ehhez is kell bátorság, nem is kevés. Öntudatos, osztályharcos proletár. Pontosan tudja, hogy milyen a munkásélet. Eljön az idő, amikor felfedi magát, eljön az idő, amikor saját nevével is kiállhat az igazáért.

 

DEDIKÁLÁS MISKOLCON


A múlt pénteken, Miskolcon, a Fókusz Könyváruházban dedikálta könyvét Thürmer Gyula. A helyi pártszervezet és a Baloldali Front sok tagja is jelen volt. A dedikálást összekötötték röplapozással, a Munkáspárt anyagait szívesen fogadták a járókelők. A könyvnek Miskolcon is sikere van – mondták el többen a látogatók közül.

 

Könyvbemutató

Thürmer Gyula Az elsikkasztott ország című könyvét dedikálja:

- December 15-én, kedden 17 órakor Székesfehérváron (Alexandra könyváruház, Koronázó tér 5.)

- December 16-án, szerdán 16.30 órakor Szegeden (Fókusz könyváruház, Tisza L. krt. 34.)

- December 17-én, csütörtökön 17 órakor, Balassagyarmaton (Mikszáth Kálmán Művelődési    Központ, Rákóczi fejedelem útja 50.)