Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

Szolnok példát mutat

A múlt héten kitettek magukért Jász-Nagykun-Szolnok megye kommunistái. Csütörtökön a párt elnökét fogadták a karcagi választókerületben. Horváth Sándort, a Munkáspárt képviselő-jelöltjét nagyon sokan ismerik a térség nagy településein, így Abádszalókon, Tiszafüreden és természetesen Karcagon, ahol maga is él.

Szombaton viszont Szolnok adott helyet a Munkáspárt Elnöksége és a megyei elnökség közös ülésének. A reggel a szolnoki piacon kezdődött, ami ezúttal is sikeres volt. Az emberek meglepődtek, hogy a párt teljes országos és helyi vezetése röplapokat osztogat a vásárlóknak és az eladóknak. Sok-sok kérdést tettek fel a párt elnökének, sokan panaszolták el gondjaikat.
 A szolnoki Alexandra Könyvesboltban dedikálással folytatódott a program. A korai forgalom nehezen indult, de a végére több mint egy tucat példányt adtak el „Az elsikkasztott ország” című könyvből. A könyvesbolt dolgozói szerint van érdeklődés a könyv iránt.
 Az országos és a megyei elnökség Thürmer Gyula, illetve Bencsik Mihály vezetésével tekintette át a megyei pártszervezet helyzetét, helyét és feladatait az országos munkában. A megyei vezetők elmondták, hogy a választókerületek túlnyomó többségében biztosan megállítják a jelölteket, bár mindenütt sokat kell dolgozni. Az elmúlt időszakban sokat tettek a társadalmi kapcsolatok erősítéséért. Kapcsolatban vannak a megyei és a helyi önkormányzatokkal, rendszeresen szórólapoznak, terjesztik A Szabadságot és a helyi pártlapot, a Jász-Kun Munkást.
 Thürmer Gyula kiemelte, hogy a Munkáspárt ma egyszerre van jó és rossz helyzetben. Jó a helyzetünk, mert az emberek jobban értik, hogy mi is az a kapitalizmus, és becsülik a Munkáspártot. Rossz a helyzetünk, mivel nincs pénzünk és kádergondokkal is küzdünk. Ezért nagyon fontos, hogy a párt vezetői minden szinten élen járjanak az áldozatvállalásban. Nekünk kell a legnagyobb áldozatokat hozni anyagilag is, a munkát tekintve is – mondotta. De legalább ilyen fontos, hogy meglévő erőinket a lehető legjobban szervezzük. Ha sikerült e két dolgot megvalósítani, van esélyünk. A párt elnöke aláhúzta: a Jász-Nagykun-Szolnok megyei pártszervezet erős szervezet. A párt egésze azt várja tőle, minden megyei kommunistától, hogy mutassanak példát. Járjanak élen a pénzgyűjtésben, a könyvértékesítésben, A Szabadság terjesztésében, az utcai akciók szervezésében. A megyei párttagság erre képes, s példájuk jótékonyan hathat a Munkáspárt egészére.
 Az egész napos program lakossági fórummal ért véget Szolnok Széchenyi-lakótelepén. A programokról hírt adott a szolnoki televízió és a megyei újság is.

Lendületben a budapesti Front

Dusnoki Dávid, Urbán Szanda és Cseh Miklós

Vasárnap kora hajnalban a budapesti Front-elnök, Cseh Miklós vezetésével kommunista fiatalok jelentek meg a szigethalmi piac bejáratánál.
 Vörös zászlók és munkáspárti asztalka jelezte, hogy ezúttal „politikai színezetet” is kap a vasárnapi piac. A Baloldali Front budapesti tagjai a munkáspárti vádiratot és a Front szórólapjait osztogatták az árusoknak és a vásárlóknak egyaránt.
 Nagyon sokan fogadták szívesen a Vádiratot. Voltak olyanok is, akik először nem akarták elfogadni a szórólapot, majd miután meghallották, hogy „kormány és rendszerellenes vádirat”, azonnal felébredt bennük az érdeklődés. Többen lelkesítő szavakkal bíztatták az aktivistákat: várják a Munkáspárt megerősödését! Itt is tapasztalható volt, hogy valóban erős a Kádár-nosztalgia, legtöbben szívesen visszahoznák a szocialista rendszer emberközpontú éveit. Egy férfi hosszasan beszélt a szocializmusban megélt szép emlékeiről, és kifejezetten örült, hogy vannak kommunista elkötelezettségű fiatalok. Végén így köszöntek el: mi egyszerre vagyunk Kádár János unokái, és egy új szocialista rendszer harcosai.
 Persze a fiatal kommunisták mellett itt is rengeteg csalódott MSZP-szavazó állt meg. Ők már ugyanolyan utálatot éreznek az MSZP iránt, mint Orbán Viktor iránt. Sokan nem rejtették véka alá a véleményüket: vagy el sem mennek szavazni, vagy munkáspárti szavazók lesznek, mert a munkáspárti gondolatok az ő gondolataik!

Miattuk is érdemes tovább dolgozni!