Cikkek
 

AKTUÁLIS

Ez is etikai kérdés!

Jó ideje a Munkáspárt Központi Etikai Bizottságának nincs feladata. Nincsenek „izgalmas” ügyeink. Ez jó dolog! Jelzi, hogy politikai kérdésekben a cselekvési egység érvényesül. Mindenki belátja, jelentős küzdelem küszöbén állunk, a társadalom kisemmizettjeinek parlamenti képviseletére készülünk. Olyan helyzetben vagyunk, amikor a párt fokozott anyagi támogatása egyfelől politikai, másfelől etikai kérdés.
  Etikai kérdés, hogy ahová a párt lapja, A Szabadság (amúgy a megrendelés hiányában) nem kopogtat be, ott az alapszervezet egy-egy tagja hívja fel az elvtársunk figyelmét: tőled is áldozatot vár a párt! Etikai kérdés, hogy egymás között van-e figyelemfelhívó szavunk, ott a végeken tudunk-e önállóan cselekedni, a párton belül vállaljuk-e a közéletiséget! Etikai kérdés is, hogy jut-e mindarra, amit terveztünk!
 Igen! Ma úgy látjuk, magunkon múlik, lesz-e kinyomtatott program, lesz-e képviselőjelöltjeinknek bemutatkozója, a vezetés eljut-e az ország minden szegletébe. Igen, ma minden forint kell.

Elvtárs! Érezd, ma rajtad is múlik a sikerünk!

Hajdú József,
a KEB elnöke

„A tettekre figyeljünk…”

A gyűjtés tizennegyedik hete (zárás 2009. november 23.)

A teljes adományozott összeg 6.230 ezer forint. Ezt 1009 fő adományozta a szimpatizánsokkal együtt. Az egy főre jutó átlag 6.174 forint.

Kiemelt adományozóink:

Vida János, Budapest, újabb adományával 101.000 forint. Vida-Bór Ernesztina, Budapest, 22.000 forint. Ezekkel az adományokkal a Vida család 173.000 forintot adományozott összesen a pártnak. Köszönjük!

Peterácz Mátyás, Pécs, 50.000 forint; Lévai Istvánné, Szolnok, 40.000 forint; Móricz Sándor, Budapest, 20.000 forint. 10.000 forintot adományoztak: Csikány József, Csikány Józsefné Budapest; Csernus Csilla, Fitos János Kecskemét, Csáky Csabáné Budapest, Bókáné Koller Margit, Szakály.

A korábbi számunkban elírtuk Madi Sándor elvtárs, kecske­méti adományozónk nevét, tévedésünkért ismételten elnézést kérünk!

Köszönjük az adományokat .

Karacs Lajosné

 

Munkáspárti születésnap

 

A Magyar Kommunista Munkáspárt
december 19-én a Baross utca 61-ben
ünnepli 20. születésnapját

 

Az ünnepségre szeretettel várjuk a párt minden tagját!

A Munkáspárt és a Baloldali Front aktivistái az ünnepet is munkával kezdik,

reggel fél nyolctól a Blaha Lujza téren szórólapokat osztanak, ismertetik a párt választási programját, zsíros kenyérrel és forró teával kínálják az érdeklődőket.

 

A Központi Bizottság ünnepi ülése – ahová minden párttagot szeretettel várunk –

 

10 órakor kezdődik a Baross utca 61. első emeleti nagytermében.
Ünnepi köszöntőt mondanak Thürmer Gyula mellett
a Munkáspárt és a Baloldali Front vezetői.
Az ünnepi műsorban versekkel,
filmekkel idézzük fel a Munkáspárt elmúlt 20 évét.

 

Könyvbemutató

Az elsikkasztott ország című köny­vet 2009. december 4-én (pénteken) Miskolcon fogja dedikálni Thürmer Gyula.
A helyszín: Fókusz Könyváruház, Széchenyi utca 7.

 

A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapja. Szerkeszti a szerkesztõbizottság. Szerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.; Telefon: 313-5420 (közvetlen); 334-1509/22 m. Telefax: 313-5423;
A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu; internetcím: www.aszabadsag.hu
Kiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgató; ISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu