Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

Tiltakozunk a jövő évi költségvetés ellen!

Általánosan és konkrét példákra lebontva is, egyaránt rontaná a kormány az oktatás amúgy is egyre rosszabb színvonalát. Az alapvető morális feltételek mellett (normális tanár-diák viszony, jutalmazás és fegyelmezés biztosítása, stb.) így már az anyagi feltételek is egyre kevésbé lesznek adottak ahhoz, hogy a diákok megfelelő színvonalú képzést és nevelést kapjanak az iskolákban.

Ez a költségvetés csak a magán nyelviskoláknak kedvezne, ahol sokkal inkább meg vannak félemlítve a tanárok és alkalmazottak állásuk elvesztésével, és ahol több támogatás, pénz tűnik el, mint az oktatásügyben szinte bárhol (a minisztériumon kívül).

Ez a költségvetés csak a tehetősebb gyerekek számára tenné elérhetővé a művészeteket, a zene, a tánc és a képzőművészet oktatását. A tehetségeket nem, hogy nem helyezi így előbbre, hanem gátolja kiművelésüket a kormány. Ez a fajta oktatáspolitika az 1945 előtti színvonalra sorvasztaná a művészképzést, amikor csak az tanulhatott művészeteket, akinek a családja anyagilag ezt megengedhette magának.

A jövő évben drasztikusan csökkentenék a gyermekétkeztetésre, az iskolai menzára szánt forrásokat, pedig ez rengeteg hátrányos helyzetben lévő család számára létkérdés.

Az új költségvetés nem hagyna esélyt a fogyatékkal élők, a mozgássérültek és a látássérültek számára ahhoz, hogy beilleszkedhessenek a társadalomba, és boldog életet éljenek. Az új költségvetés végett a Vakok és Gyengénlátók Intézete az utcára kerülne. A magát szocialistának nevező kormány üzenete: „Pusztuljanak a gyengék!”

Az amúgy is tragikus helyzetben lévő magyar egészségügytől való újabb pénzelvonások rendkívül súlyosan érintenék az állami gyermekorvosi praxisokat, kórházakat.

Az új költségvetés még kevésbé törődne az önkormányzatokkal, így a jövő évben az önkormányzatok túlnyomó többsége csődbe juthat.

Nem a gyermekek oktatásán és a betegek ellátásán, nem az egyszerű és ártatlan népen kellene spórolni, hanem a százmillió forintokat kereső és végkielégítéseket kapó korrupt állami cégvezetőkön!

Amit itt összegeztünk, nem demagógia, nem kitaláció: a sivár valóság, a milliárdosok 20 éve működő diktatúrája, és annak a jövő évre az ő hatalmukat növelő költségtervezet hatása, Magyarországon, a XXI. században. Ebben a társadalomban nem emberként kezelnek: fogyasztó vagy. Ha tudsz fizetni. Ha most nem állunk ellen, ha nem lépünk fel közösen, akkor pár év múlva nem lesz miért fellépni!

Baloldali Front – Kommunista Ifjúsági Szövetség

Nyílt levél

a Magyar Köztársaság közlekedési,
hírközlési és energiaügyi miniszterének

Miniszter Úr!

Napi rendszerességgel utazom vonattal, ahol utasoktól és MÁV alkalmazottaktól értesültem arról, hogy az ország egyik legrégebbi vasútvonalán fel akarják számolni a személyszállítást. Amint felröppent a hír a médiában, az Önök szaktárcája tagadta ezen szándékot, engem viszont ez korántsem nyugtatott meg.
 Az elmúlt húsz évben annyi mindent vettek már el Salgótarjántól: bezárták gyárainkat, elvették a munkásember büszkeségét, naponta megalázzák a dolgozni vágyókat. Mi, átlagemberek, csak az életminőség romlását éljük meg. Ránk nem vár szolgálati autó, sofőrrel. Mi szeretjük a vasutat, minden problémájával és nehézségével. Hiszen környezetromboló hatása sokkal kisebb, mint a közúti forgalomé, ugyanakkor biztonságosabb és emberközelibb. Véleményem szerint az lenne Magyarország érdeke, hogy a lakosság minél szélesebb része utazzon vonattal, mert a mai energiapazarló életünk kizsákmányolja a környezetet. Az eddigi folyamat semmiképpen nem tartható fent.

Salgótarján, 2009. október 30.

Tóth László, Salgótarján

Munkát, békét, biztos megélhetést!  

Elérkezett az idő, hogy Munkát, Békét, Biztos megélhetést követelve tömegesen vonuljunk az utcára és megálljt parancsoljunk a népnyúzó politikának, az embertelen kizsákmányolásnak!  

November 8., 13.30-kor, Szabadság tér

A Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztal
Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége
Igazságos Jogállamért Szövetség
Magyar Antifasiszta Ligaszövetség
Antifasiszták Magyarországi Demokratikus Pártja
Fehér Kéményseprők Országos Szövetsége
Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület Bp. XI. ker. Szervezete,
ÚJÚL Egyesület
Magyar Kommunista Munkáspárt
Magyar Adófizetők Országos Szövetsége