Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

Táboroztak a frontosok

Immáron hagyománnyá vált a Baloldali Frontnál, hogy amíg az ország ’56 lázában ég, az ifjúkommunisták átszellemült ünnepek és demonstrációk helyett táborban töltik a hosszú hétvégét, ahol a közösségé, a kötetlen és nagy beszélgetéseké, és persze a mozgalmi munkáé a főszerep. Mert fiataljaink tudják jól, azt az időt, amit a tőke emberei ünneplésre – ünnepeltetésre szánnak, ki kell használni ellenük.
 Az idei év táborának helyszíne Komárom egy üdülőkörzete, a Duna-menti, festői környezetben fekvő Fenyves tábor volt. A KISZ egykori faházai kiváló alkalmat adtak a közös szórakozásra, eszmecserére. A háromnapos program első napján Thürmer Gyula pártelnök is meglátogatta a táborozókat. Előadást is tartott, melyben felvázolta a Munkáspárt és a fiatalság jelenlegi helyzetét, konkrét ötletekkel buzdította még több és jobb munkára a frontosokat. Vele tartott a párt Komárom-Esztergom megyei elnöke, Tóth István is, aki nagy szeretettel köszöntötte az ifjúkommunista táborozókat, és biztosította őket a megyei pártvezetés részéről történő mindenféle szükséges segítségről. Az estét a frontosok sültszalonnázással, csocsózással, asztaliteniszezéssel zárták. A második napon Szabó Tamás frontelnök bemutatta az újoncok számára a front struktúráját, valamint röviden felvázolta a szervezet működési elveit. Bemutatkoztak az alapszervezeti elnökök is, az ózdiaktól kezdve az egrieken át a soproniakig. Értékes tapasztalatokat cserélhettek az ország minden szegletéből érkezett Front-tagok. Tiago Vieira, a Demokratikus Ifjúsági Világszövetség portugál elnöke is ellátogatott Budapestről az eseményre. Egy fantasztikus ebéd után következett a nyílt vezetőségi ülés, amelyen az elnökségi tagok országos viszonylatban megbeszélték a legfontosabb teendőket és kifejtették véleményüket a jelenlegi helyzetről. Az ülés értékes véleményekkel is bővült a vezetőségen kívül dolgozó tagok által. Este a versenyeké, vetélkedőké volt a fő szerep, melyek közül a legnagyobb hangulatot az asztalitenisz bajnokság, valamint a csocsóverseny adták.
 A harmadik nap délelőttjén az utolsó Front-alapszervezeti problémákat is megtárgyalták, és minden tag ötletekkel, értékes tapasztalatokkal, jó hangulatban hagyta el délutánra a tábor helyszínét, már a jövő évi tábort várva.

A Szabadság fegyver, használjuk!
Indítsunk plakát-lavinát!

Mindannyian tudjuk, hogy a Munkáspárt egyik legfontosabb feladata pártunk, ideológiánk, és mindezek szócsöve: A Szabadság újság népszerűsítése, reklámozása. Pedig égető szükség lenne rá, hiszen ezáltal tudunk eljutni az emberekhez, ezáltal tudunk megszólítani minél szélesebb dolgozói rétegeket.
 Ötletem nem bonyolult okfejtés adta: maga az újság címlapja.
 A Szabadság első oldalán mindig szerepel valamilyen figyelemfelkeltő, nagyobb ábra, provokatívabb fénykép, rajta címként frappáns, agitációra kiválóan alkalmas, elgondolkodtató, és nem utolsó sorban mindig a heti aktualitással foglalkozó, messziről is jól látható szöveg.
 Mivel újságunk eleve A4-es méretben jelenik meg, a reklám-plakát máris adva van!
 A teendő mindössze annyi, hogy lefénymásoljuk, és minél több helyen kiragasszuk ezeket a rögtönzött plakátokat! Nem kell messzire mennünk: elég, ha mindenki saját lakóhelyén, legalább a legfeltűnőbb helyekre kirakja. Heti szinten az egész feladat nem vesz igénybe egy óránál több időt.
 Gondoljunk csak bele: ha országosan a legtöbb település központjában kirakjuk hetenként az éppen aktuális A Szabadság címoldalt, hány embert tudunk megszólítani!
 Sokkal több ember ismerheti meg pártunkat, mint eddig! Tudjuk, hogy a média világában hallgatnak rólunk, az emberek többsége nem keres minket: nekünk kell megtalálni az embereket. Ha országszerte alkalmazzuk – akár a mai naptól – ezt a módszert, és havonta nem több, mint két szimpatizáns talál meg minket ezáltal, máris megérte! A mostani számtól kezdve A Szabadság címlapján a Munkáspárt elérhetőségei is megjelennek – munkánk sikere az érdeklődők számában is mérhető lesz. Kezdjük el a plakátragasztást mi magunk, folytatni fogják az aktivisták, a szimpatizánsok. Ragasszunk plakátot, osszunk szórólapot A Szabadság címlapjával! Képzeljétek, mekkora lavinát indítunk!

DELIKÁT DÓRA