Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

Munkáspárti születésnap

A Magyar Kommunista Munkáspárt
december 19-én
a Baross utca 61-ben ünnepli
20. születésnapját
Az ünnepségre szeretettel várjuk a párt minden érdeklődő tagját!

A Munkáspárt és a Baloldali Front aktivistái az ünnepet is munkával kezdik, reggel fél nyolctól a Blaha Lujza téren szórólapokat osztanak, ismertetik a párt választási programját, zsíros kenyérrel és forró teával kínálják az érdeklődőket.

A Központi Bizottság ünnepi ülése – ahova minden párttagot szeretettel várunk – 10 órakor kezdődik a Baross utca 61. első emeleti nagytermében. Ünnepi köszöntőt mondanak Thürmer Gyula mellett a Munkáspárt és a Baloldali Front vezetői. Az ünnepi műsorban versekkel, filmekkel idézzük fel a Munkáspárt elmúlt 20 évét.

Délután három órától a Nőtagozat cigányzenével és meleg büfével várja a harmadik emeleten az ünneplőket.

 

Kubikus ünnepség Mezőtúron

A mezőtúri kubikus ünnep a Munkáspárt egyik szép hagyománya. A városban már rég elfogadottá vált, hogy az egykori kubikusokra a Munkáspárt szervezésében emlékeznek. Az idei ünnepségen megjelent Búsi Lajos, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Közgyűlés alelnöke és Draskovits Dénes, Mezőtúr polgármestere is. Az ünnepséget az idén is a párt helyi vezetői, Herceg Antal, térségi országgyűlési képviselő-jelölt, és Biró Imre, a városi pártalapszervezet elnöke szervezték. Vendégként ebben az esztendőben is eljött Thürmer Gyula, a párt elnöke, és a párt megyei vezérkarának számos tagja, élén Bencsik Mihállyal. Az ünnepség előtt jó hangulatú beszélgetésre került sor a mezőtúri piacon, és még a Betoncserép Gyár is belefért a programba. A helyi hagyományőrző klub műsora idén is nagy sikert aratott. Thürmer Gyula megkoszorúzta a város felszabadításában elesett szovjet hősök emlékművét, és megbeszélést folytatott a város polgármesterével is.

 

Hívő a munkásosztályból

Középkorú nő kopogott be a budapesti elnökség ajtaján. Bemutatkozott és szóróanyagot kért. Már indulni is akart, de feltartottam. Aggodalmasan, de őszintén beszélt. Katolikus hívő vagyok, templomba járok – mondta, miközben gondosan belesimította táskájába a portán vásárolt A Szabadságot és 50 darab szórólapot. Elmondta, hogy nehezen él, és a munkásosztály tagjának tartja magát. Így mondta: munkásosztály. „És a testvéreim is ide tartoznak, nekik viszem az anyagot, az esti misére ígértem. Nagyon várják... Tudom, hogy ez nem vallásos párt, de becsületes. Egyetlen, amelyik a Tízparancsolatot betartja.” Zavartan néztem a szemébe.
 Megígérte, hogy jön még, ha elfogy a szóróanyag és természetesen a Munkáspártra fognak szavazni a férjével együtt. Mindig nézem az elnök urat a televízióban – mondta – majd gyorsan elvtársra javította.
 A munkások megértik a szavunkat, félreteszik előítéleteiket és beidegződéseiket. Nem ő az egyetlen, aki bekopogott az utóbbi hetekben. Az ajtó nyitva áll egész nap.

F.ZS.