Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

Választási készülődés Győrben

Győr-Moson-Sopron megyében, úgy tűnik, komolyan veszik a közelgő parlamenti választásokat. A jelölteket kijelölték, és meghatározták azokat a választókerületeket is, melyek feltétlenül szükségesek a megyei lista megállításához. Már biztosan tudható, hogy Mosonmagyaróvár térségében maga a megyei elnök, Belovitz Károly erdész indul. Sopronban egy végzős egyetemistára, a Baloldal Front helyi elnökére, Berényi Imrére esett a választás. Győrben is egy egyetemista, Pénzes András szerepel majd a párt színeiben. A kopogtatócédulák összegyűjtése nem lesz könnyű feladat, ezzel tisztában vannak a helyi vezetők is, köztük Sipőcz Sándor, a KB tagja, Farkas Márton, a győri vezetőség tagja, Kovács Miklós, a mosonmagyaróvári térség, Horváth Lajos, a soproni terület gazdája.
 A választások jegyében szervezték meg Thürmer Gyula pártelnök egész napos látogatását. Győrben egy televíziós interjú, Mosonmagyaróváron kettő, Sopronban ismét egy televíziós szereplés várt az elnökre. A piac ezúttal sem maradt ki. Szívesen fogadták a munkáspárti csapatot Győrben is, Mosonmagyaróváron is. Itt csatlakozott a programhoz Winkler Károly helyi vállalkozó, a Munkáspárt aktív tagja és támogatója, a helyi közélet ismert személyisége.

Siker Nagykanizsán

A közelgő elbocsátások hírére érkezett a munkáspárti csapat a kanizsai Izzóhoz (egykor Tungsram, ma General Electric). A dolgozók örömmel és szeretettel fogadták az aktivistákat.
 Most még van munka decemberig, hogy utána mi lesz, az rejtély, a végkielégítés sem tart örökké – mondták. Az akció talán az egyik legsikeresebb volt a zalai városban. Több, mint másfélezer munkás vehette kézbe a „Megérte? Ezt akartad?” című vádiratot, és több érdeklődő kapott A Szabadság bemutató példányt, valamint „Fogjunk össze a jövőnkért!” szimpatizáns-toborzó röplapot.
 Az emberek őszintén elmondták, hogy aggódnak a holnap miatt, veszélyben érzik saját és családjuk jövőjét. Kistermelők árulták portékáikat a buszmegállóban. Egy idős néni végig a röplapokat tanulmányozta, és megbeszélte a társával, aki kért egy Szabadságot.
 Nem tudom, hogy a fővárosban mi van, de itt sok a szegény ember, és ha ez a gyár bezár, nagy baj lesz, itt nincs más munkalehetőség – mondta szomorúan. Jöjjenek többször is! Thürmer Gyula mindig igazat mond! – búcsúzott.
 A szóróanyagokból persze nemcsak a gyárból érkező dolgozóknak, de a buszvezetőknek és járókelőknek is jutott bőven.
 Első alkalom volt akcióink során, hogy két szimpatizáns is beállt az aktivisták csapatába, ők a gyár egykori dolgozói, akik segítettek megszervezni ezt az akciót. Egyikük munkanélküli, másikuk ma már külföldön keresi kenyerét. Szabadságra jött haza, és első útja ide vezetett a gyárhoz szórólapozni. Nekik külön köszönet!
 Folytatjuk küzdelmünket a gyárak és munkanélküli hivatalok előtt az egész országban. Most kell kimenni az utcára!