Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

Államosítás, számonkérés, munkahelyteremtés

Államosítás! Számonkérés! Munkahelyteremtés! Ez a három meghatározó pontja a Magyar Kommunista Munkáspárt új választási programjának, amelyet október 10-i ülésén fogadott el a Központi Bizottság. A fenti jelszavak fejezik ki leginkább a Munkáspárt politikájának lényegét, ezek a pontok különböztetnek meg minket elsősorban a polgári pártoktól, a Fidesztől, az MSZP-től vagy akár a Jobbiktól. A választási programban szerepel még egy meghatározó jelszó: a Munkáspárt az egyetlen baloldali párt. A programot A Szabadság novemberben teljes egészében publikálja, a párt aktivistái decemberben félmillió példányban megkapják külön is.
 Váltsuk le a kormányt a mostani választásokon! Az MSZP és az SZDSZ felbecsülhetetlen károkat és mérhetetlen szenvedést okozott a magyar embereknek. A tőkések, a gazdagok egyre jobban élnek. Mi egyre szegényebbek vagyunk, a bankok meg egyre gazdagabbak.
 Nem elég a kormányt leváltani!  A Fidesz most változást ígér, de ettől nekünk nem lesz jobb. Új értékeknek, új embereknek kell bekerülniük a politikába. A kormányváltás szükséges, de nem elégséges. Ha nem lesz ott a Munkáspárt, megint a dolgozóval fizettetik meg a válság árát.
 Rá kell kényszeríteni a tőkést, a kormányt, a parlamentet, hogy az ország kenyeréből nagyobb szeletet kapjunk. Az elmúlt húsz évben bebizonyosodott, nem az állam a rossz gazda, hanem az a baj, hogy tolvajok vannak az ország élén. Számon kell kérni, a legszigorúbb büntetést kell kiszabni a lopáson és korrupción kapott politikusokra, állami cégek vezetőire. Államosítani kell az áram-, gáz- és vízszolgáltatókat, a Mol-t, az OTP-t, a nagybankokat, el kell venni a kedvezményeket a multiktól, viszont minden lehetőséget meg kell adni a hazai kis- és középvállalkozóknak. Az államnak kell munkahelyeket teremtenie és megvédenie az embereket a bankok kilakoltatásai ellen. Ez a Munkáspárt nélkül nem megy!

A külpolitika Magyarországot fogja szolgálni!
Nem a NATO-t és az Európai Uniót szolgáljuk! A magyar külpolitika a nemzeti érdekeinkből fog kiindulni. Hazahívjuk külföldről a magyar katonákat. A NATO érdekekeit szolgáló zsoldos hadsereg helyett Magyarország védelmére képes honvédséget teremtünk. Szükség esetén visszaállítjuk a sorkötelezettséget.

Mit akar a Munkáspárt?

   Visszavesszük, ami a miénk.

   Megvédjük a magyar gazdaságot.

  Visszaállítjuk a magyar mezőgazdaság függetlenségét.

   A válságért azok okozói fizessenek.

   Felelősségre vonjuk a politikai és gazdasági tolvajokat.

   Rendet teremtünk.

   Munkát és tisztességes fizetést biztosítunk.

   Esélyt adunk a fiataloknak.

   Élhető időskort biztosítunk szü­le­ink­nek, nagyszüleinknek.

   Az egészségügy, az oktatás állami ügy marad.